Ухвала
від 05.04.2024 по справі 179/455/24
МАГДАЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 179/455/24

провадження № 2/179/326/24

У Х В А Л А

про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

05 квітня 2024 року суддя Магдалинівського районного суду Дніпропетровької області Кравченко О.Ю., розглянувши клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Скоробогатової Дарини Володимирівни про участь у судовому засіданні по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Новомосковського відділу державної виконавчої служби у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), ОСОБА_2 , третя особа: Товариство з обмеженою відповідальність «Тендер Хаб», про визнання недійсним результатів земельних торгів, визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки, скасування державної реєстрації права власності, зобов`язання вчинити певні дії в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів (через мережу EasyCon), -

В С Т А Н О В И В:

На розгляді Магдалинівського районного суду Дніпропетровської області знаходиться зазначена справа. Судове засідання у справі призначено на 11.04.2024 року о 11 год 00 хв.

04 квітня 2024 року від представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Скоробогатової Дарини Володимирівни надійшло клопотання про участь в судовому засіданні, яке призначено на 11-00 год. 11.04.2024 року в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, також повідомила про обізнаність з порядком роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку, вказав свою електронну адресу для підключення через мережу EasyCon.

Дослідивши матеріали справи суд прийшов до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.ч. 1, 7, 8 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Отже, цивільним процесуальним законодавством регламентовано право учасників цивільного процесу на участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

З огляду на те, що представник позивача бажає прийняти участь у розгляді справи шляхом особистої участі в судовому засіданні, то за умов ведення військових дій на території України, доцільним для забезпечення права на участь в розгляді справи є розгляд справи в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів (через мережу EasyCon).

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача та провести судове засідання в режимі відеоконференції, з урахуванням технічних можливостей у суді.

Керуючись ст. ст.212, 260, 261 ЦПК України,-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Скоробогатової Дарини Володимирівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів (через мережу EasyCon) - задовольнити.

Судове засідання в справі за позовом ОСОБА_1 до Новомосковського відділу державної виконавчої служби у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), ОСОБА_2 , третя особа: Товариство з обмеженою відповідальність «Тендер Хаб», про визнання недійсним результатів земельних торгів, визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки, скасування державної реєстрації права власності, зобов`язання вчинити певні дії, яке призначене на 11-00 год. 11 квітня 2024 року, провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Проведення судового засідання в режимі відеоконференції здійснити за допомогою системи відеоконференцзв`язку «EasyCon» (https://easycon.com.ua). Електронна адреса, за якою зареєстрований представник позивача - Скоробогатова Дарина Володимирівна - ІНФОРМАЦІЯ_1

Роз`яснити представнику позивача - Скоробогатовій Дарині Володимирівні , що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції вона зобов`язана зайти та авторизуватися в системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Попередити сторони, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Для підтвердження особи, учасникам справи необхідно мати електронний підпис, а якщо особа не має такого підпису, то документ, який посвідчує особу.

Копію ухвали негайно надіслати представнику позивача для виконання.

Ухвала суду оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя О.Ю.Кравченко

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118153637
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним результатів земельних торгів, визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки, скасування державної реєстрації права власності, зобов`язання вчинити певні дії в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів (через мережу ЕasyСon

Судовий реєстр по справі —179/455/24

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Космачевська Т. В.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Кравченко О. Ю.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Космачевська Т. В.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Кравченко О. Ю.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Космачевська Т. В.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Кравченко О. Ю.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Кравченко О. Ю.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Кравченко О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні