Ухвала
від 03.04.2024 по справі 352/378/24
ТИСМЕНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 352/378/24

Провадження № 2/352/256/24

УХВАЛА

03 квітня 2024 року м. Івано-Франківськ

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

в складі: головуючого судді Струтинського Р. Р.,

секретаря Гребінника В. М.

розглянувши упідготовчому засіданні в порядку загального позовного провадження в залі суду заяву представника позивача АТ КБ «ПриватБанк» Рокетської Світлани Володимирівни про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до АТ КБ "ПриватБанк", ТзОВ "МІЛОАН", ТзОВ "МІЛОАН" (Тенго), ТзОВ "Служба миттєвого кредитування", ТзОВ "КФ.ЮА", ТзОВ "Алекскредит", ТзОВ "Смартівей Юкрейн", про визнання договору позики недійсним та неукладеним,

у с т а н о в и в :

У провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до АТ КБ "ПриватБанк", ТзОВ "МІЛОАН", ТзОВ "МІЛОАН" (Тенго), ТзОВ "Служба миттєвого кредитування", ТзОВ "КФ.ЮА", ТзОВ "Алекскредит", ТзОВ "Смартівей Юкрейн", про визнання договору позики недійсним та неукладеним.

Ухвалою суду від 26.01.2024 відкрито провадження у справі та призначено до судового розгляду у порядку загального позовного провадження.

19.03.2024 через систему «Електронний суд» надійшла заява представника відповідача АТ КБ «ПриватБанк» Рокетської С. В. про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Згідно до положень ст. 11 ЗУ «Про судоустрій та статус суддів», учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом.

Згідно з ч. 1, 2, 5 ст. 12 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

У ч. 1-3 ст. 212 ЦПК України встановлено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Крім того, ч. 11 ст. 212 ЦПК України вказує, що використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

При цьому проведення засідання в режимі відеоконференції можливе за умови наявності у суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначений день і час), а також відповідної технічної можливості проведення засідання в режимі відеоконференції інших учасників справи.

Ураховуючи положення наведених нормативно-правових актів, суд приходить до висновку, що для участі особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів встановлено певні умови, дотримання яких направлене на забезпечення технічної та організаційної можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції (реєстрація особи в системі «EasyCon» на сайті «Судова влада України», подача відповідної заяви не пізніше, ніж за п`ять днів до судового засідання, обов`язкове направлення такої заяви іншим учасникам справи, наявність у суду технічної можливості (обладнання та можливості його використання у визначений день і час).

Приймаючи до уваги, що представником відповідача подано відповідну заяву про проведення судового засідання в режимі відеконференції з дотриманням необхідних умов, ураховуючи вищевикладене, суд вважає за можливе клопотання представника відповідача задоволити, судові засідання по даній цивільній справі проводити в режимі відеоконференції, поза межами приміщення суду, через систему відеозв`язку «EasyCon» з представником відповідача Рокетською С. В .

На підставі викладеного, керуючись ст. 212, 260-261 ЦПК України,

п о с т а н о в и в :

Клопотання представника відповідача АТ КБ «ПриватБанк» Рокетської Світлани Володимирівни про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду - задоволити.

Судові засідання в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до АТ КБ "ПриватБанк", ТзОВ "МІЛОАН", ТзОВ "МІЛОАН" (Тенго), ТзОВ "Служба миттєвого кредитування", ТзОВ "КФ.ЮА", ТзОВ "Алекскредит", ТзОВ "Смартівей Юкрейн", про визнання договору позики недійсним та неукладеним - проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи «EasyCon» з представником відповідача АТ КБ «ПриватБанк» Рокетською Світланою Володимирівною (ел. пошта: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо нестиме учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали направити заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Руслан СТРУТИНСЬКИЙ

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118154385
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору позики недійсним та неукладеним

Судовий реєстр по справі —352/378/24

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

СТРУТИНСЬКИЙ Р. Р.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

СТРУТИНСЬКИЙ Р. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні