Ухвала
від 05.04.2024 по справі 369/5527/24
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/5527/24

Провадження №2-о/369/290/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05.04.2024 року м. Київ

Суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області Янченко А.В., перевіривши матеріали заяви Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області, зацікавлена особа: Білогородська територіальна громада в особі Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області про передачу безхазяйної нерухомої речі у власність територіальної громади Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області, -

В С Т А Н О В И В:

Сільський голова Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області звернувся до Києво-Святошинського районного суду Київської області із заявою про передачу безхазяйної нерухомої речі у власність територіальної громади Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області.

Заяву подано відповідно до вимог ст. ст. 175, 329-331 ЦПК України, до неї додано всі наявні докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються вимоги про визнання майна безхазяйним та передачу у власність територіальної громади села.

Відповідно до ч. 2 ст. 19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: наказного провадження, позовного провадження (загального або спрощеного), окремого провадження.

Відповідно до положень ст. ст. 329 - 331 ЦПК України, заява про передачу безхазяйної нерухомої речі у власність територіальної громади за умов, визначенихЦивільним кодексом України, подається до суду за місцезнаходженням цієї речі органом, уповноваженим управляти майном відповідної територіальної громади. У такій заяві повинно бути зазначено, яку нерухому річ заявник просить передати у власність територіальної громади, основні характеристики нерухомої речі, посилання на документи про взяття безхазяйної нерухомої речі на облік органом, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, друковані засоби масової інформації, в яких було зроблено оголошення про взяття відповідної нерухомої речі на облік. Суд відмовляє в прийнятті заяви про передачу безхазяйної нерухомої речі у власність територіальної громади, якщо вона не взята на облік органом, який здійснює державну реєстрацію права на нерухоме майно, або якщо заяву подано до закінчення одного року з дня взяття її на облік.

Справа підсудна Києво-Святошинському районному суду Київської області.

З огляду на те, що підстави для залишення заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження відсутні, приходжу до висновку про необхідність відкриття провадження по справі та призначення її до розгляду за правилами окремого провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 19, 175, 177, 329 - 331 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити окреме провадження у цивільній справі за заявою Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області, зацікавлена особа: Білогородська територіальна громада в особі Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області про передачу безхазяйної нерухомої речі у власність територіальної громади Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області.

Призначити підготовче судове засідання на 10 год. 45 хв. 01.07.2024 року. У судове засідання викликати сторони.

Направити заінтересованій особі копію заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати подати у строк до судового засідання письмові заперечення проти заяви та посилання на докази, якими вони обґрунтовуються.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://ks.ko.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.В. Янченко

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118154627
СудочинствоЦивільне
Сутьпередачу безхазяйної нерухомої речі у власність територіальної громади Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області

Судовий реєстр по справі —369/5527/24

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні