Ухвала
від 05.04.2024 по справі 399/417/22
КРОПИВНИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

05 квітня 2024 року м. Кропивницький

справа № 399/417/22

провадження № 22-ц/4809/701/24

Кропивницький апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати в цивільних справах:

головуючого судді - Чельник О.І.,

суддів - Карпенка О.Л., Мурашка С.І.

розглянувши клопотання ОСОБА_1 , який діє в інтересах Онуфріївської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області, про розгляд в режимі відеоконференції справи за апеляційною скаргою заступника керівника Кіровоградської обласної прокуратури на рішення Онуфріївського районного суду Кіровоградської області від 23 січня 2024 року,

ВСТАНОВИВ :

Заступник керівника Кіровоградської обласної прокуратури звернувся до Кропивницького апеляційного судуз апеляційною скаргою на рішення Онуфріївського районного суду Кіровоградської області від 23 січня 2024 року.

Розгляд справи призначено на 14 травня 2024 року на 10 годину 30 хвилин.

До Кропивницького апеляційного суду від ОСОБА_1 , який діє в інтересах Онуфріївської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області, надійшла заявапро участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в порядку статті 212 ЦПК України, поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Колегія суддів, вважає за необхідне задовольнити його, з огляду на таке.

Відповідно до ч. 1, 3, 5 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів). Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Порядок функціонування в судах та органах системи правосуддя окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, зокрема підсистем «Електронний кабінет», «Електронний суд» та підсистеми відеоконференцзв`язку; порядок вчинення процесуальних дій в електронній формі з використанням таких підсистем; особливості використання в судах та органах системи правосуддя іншого програмного забезпечення в перехідний період до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи у складі всіх підсистем (модулів) врегульовано Положенням про ЄСІТС.

Згідно з пунктом 45 Положення про ЄСІТС підсистема відеоконференцзв`язку забезпечує: відео- та звукозапис судових засідань, бронювання (резервування) залів судових засідань, можливість подання учасниками справи під час проведення судового засідання в режимі відеоконференції документів (у тому числі процесуальних документів, письмових та електронних доказів тощо); можливість користувачам брати участь у засіданнях інших органів та установ системи правосуддя в режимі відеоконференції.

Відповідно до пункту 46 Положення про ЄСІТС за наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Згідно з пунктом 50 Положення про ЄСІТС суд ухвалює рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначені день і час).

Беручи до уваги функціонування підсистеми Електронний кабінет, Електронний суд та підсистеми відеоконференцзв`язку, наявність у суду технічної можливості щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, суд вважає за можливе провести судове засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів з використанням Підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС сервісу ВКЗ з ідентифікацією представника через офіційну електронну пошту: ІНФОРМАЦІЯ_1 ,тел. НОМЕР_1.

Керуючись ст. 212 ЦПК України

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання ОСОБА_1 , який діє в інтересах Онуфріївської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області, задовольнити.

Розгляд справи за апеляційною скаргою заступника керівника Кіровоградської обласної прокуратури на рішення Онуфріївського районного суду Кіровоградської області від 23 січня 2024 року здійснювати дистанційно в режимі відеоконференції за участі представника Онуфріївської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області? поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у відповідності до вимог, визначених Положенням про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Роз`яснити, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий суддя О.І. Чельник

Судді О.Л. Карпенко

С.І. Мурашко

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118157238
СудочинствоЦивільне
Сутьрозгляд в режимі відеоконференції справи за апеляційною скаргою заступника керівника Кіровоградської обласної прокуратури на рішення Онуфріївського районного суду Кіровоградської області від 23 січня 2024 року

Судовий реєстр по справі —399/417/22

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Рішення від 23.01.2024

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Рішення від 23.01.2024

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 29.09.2023

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні