Ухвала
від 04.04.2024 по справі 183/1165/24
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер справи 183/1165/24

Провадження № 2/183/1784/24

У Х В А Л А

04 квітня 2024 року м. Новомосковськ Дніпропетровської області

Суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області МайнаГ.Є., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Новомосковської міської ради про визначення місця проживання дитини,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 , через свого представника адвоката Лазуренко І. Ф. звернувся до суду із позовом, який передано судді 09 лютого 2024 року, до ОСОБА_2 , третя особа Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Новомосковської міської ради, у якому просить визначити місце проживання дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з батьком ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , за місцем його реєстрації або проживання.

Вирішуючи питання про прийняття позовної заяви до свого провадження, приходжу до такого.

Відповідно до ст. 4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

Відповідно до норм ЦПК України існує загальна підсудність справ за місцезнаходженням відповідача (ст. 27 ЦПК України), альтернативна підсудність за вибором позивача (ст. 28 ЦПК України) та виключна підсудність (ст. 30 ЦПК).

Відповідно до ч. 1 ст. 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Відповідно до ч. 9 ст. 187 ЦПК України, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

На виконання вимог ч. 6 ст. 186 ЦПК України головуючим суддею направлено запит щодо встановлення інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) відповідача. Відповідь на запит не надійшла.

У зв`язку з чим, судом було сформовано засобами підсистеми ЄСІТС «Електронний суд» запит до Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання відповідача та 04.04.2024 отримано відповідь за № 527416 про те, що особу не знайдено.

Відповідно до відомостей, зазначених позивачем у позовній заяві, остання відома адреса відповідача ОСОБА_2 є: АДРЕСА_1 .

Ураховуючи вищевикладене, підсудність цієї справи визначається за останнім відомим місцем проживання відповідача, у зв`язку з чим приходжу до висновку, що цивільну справу №183/1165/24 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Новомосковської міської ради про визначення місця проживання дитини, не підсудна Новомосковському міськрайонному суду Дніпропетровської області та підлягає передачі на розгляд Центральному районному суду м. Сімферополя.

Відповідно до частини сьомої статті 147 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", частини першої статті 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», ураховуючи неможливість здійснення правосуддя судами Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, розташованими на тимчасово окупованих територіях, Розпорядженням Голови Верховного Суду від 05.07.2022 № 36/0/9-22 змінено територіальну підсудність судових справ Центрального районного суду м.Сімферополя на Малиновський районний суд м. Одеси (окрім кримінальних проваджень). Територіальну підсудність кримінальних проваджень змінено на Солом`янський районний суд міста Києва.

Ураховуючи вищевикладене, ця цивільна справа підлягає передачі на розгляд Малиновському районному суду м. Одеси.

Відповідно до ч. 1 ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 31, 32, 260 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Новомосковської міської ради про визначення місця проживання дитини - передати за підсудністю на розгляд Малиновському районному суду м. Одеси.

Роз`яснити учасникам справи, що передача справи з підстав, зазначених вище в ухвалі, здійснюється не пізніше п`яти днів після закінчення строку на оскарження ухвали суду, а в разі подання скарги не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Копію ухвали надіслати заявникові.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом 15 днів, починаючи з наступного за днем вручення її копії.

Ухвала суду складена і підписана 04 квітня 2024 року.

Суддя Г.Є. Майна

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118157812
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення місця проживання дитини

Судовий реєстр по справі —183/1165/24

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні