Ухвала
від 05.04.2024 по справі 727/3330/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/3330/24

Провадження № 2/727/902/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05квітня 2024року м. Чернівці

Суддя Шевченківського районного суду м. Чернівці Калмикова Ю.О.., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 доСлужби усправах дітейЧернівецької міськоїради про визначення батьківства,

УСТАНОВИЛА:

ОСОБА_1 звернувсядо Шевченківськогорайонного судум.Чернівці ізпозовом доСлужби усправах дітейЧернівецької міськоїради про визначення батьківства. Позов заявлено з підстав отримання висновку з генетичної експертизи щодо встановлення батьківства. Позивач просить суд визнати його батьком та змінити прізвище дитини.

Позивач: ОСОБА_1 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_1 ,ідентифікаційний код НОМЕР_1 .

Відповідач: Служба у справах дітей Чернівецької міської ради, місцезнаходження за адресою: пл. Центральна, буд. 9, м. Чернівці, 58002, Україна, код ЄДРПОУ 26184291.

Відповідно до ч. 1 ст. 187 ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

Зазначена позовназаява відповідаєвимогам ст.175,177ЦПК України,підсудна Шевченківськомурайонному судум.Чернівці,підстав длязалишення позовноїзаяви безруху,повернення позовноїзаяви чивідмови увідкритті провадженняне вбачається, тому суд уважає за можливе прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цій справі.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч. 4 ст. 274 ЦПК України.

Керуючись ст. 19, 187, 258-260, 274 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 доСлужби усправах дітейЧернівецької міськоїради про визначення батьківства та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче судовезасідання 02травня 2024року об11годині 00хвилин у залі судових засідань в приміщенні Шевченківського районного суду м. Чернівці, розташованого за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вулиця Кафедральна, 4, із повідомленням (викликом) сторін.

Встановити відповідачу строк п`ятнадцять днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, протягом якого відповідач має право подати відзив на позовну заяву, з урахуванням вимог статті 178 ЦПК України. Відповідач має право надіслати (надати) усі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) позивачеві одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу строк п`ять днів із дня отримання відзиву, протягом якого позивач має право подати відповідь на відзив, до якої застосовуються правила, встановлені частинами третьою п`ятою ст.178 ЦПК України. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) відповідачеві одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Встановити відповідачу строк п`ять днів із дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, до якого застосовуються правила, встановлені частинами третьою п`ятою ст.178 ЦПК України. Копія заперечення на відповідь на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) позивачеві одночасно з надісланням (наданням) заперечення на відповідь на відзив до суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи за веб-адресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет - http://court.gov.ua/fair/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати позивачеві.

Копію ухвали про відкриття провадження разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати відповідачу, третій особі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Ю.О.Калмикова

СудШевченківський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118158525
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про встановлення батьківства або материнства

Судовий реєстр по справі —727/3330/24

Ухвала від 23.05.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Калмикова Ю. О.

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Калмикова Ю. О.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Калмикова Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні