Ухвала
від 05.04.2024 по справі 128/1146/24
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/1146/24

УХВАЛА

05 квітня 2024 року м. Вінниця

Суддя Вінницького міськрайонного суду Вінницької області Шевчук Л.П., вирішуючи питання про відкриття провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , за участі заінтересованих осіб Міністерства оборони України, Військової частини НОМЕР_1 Національної гвардії України, про встановлення факту, що має юридичне значення,-

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулася до Вінницького районного суду Вінницької області із заявою про встановлення факту, що має юридичне значення, а саме: факту проживання однією сім`єю та перебування заявниці на утримання брата ОСОБА_2 , який загинув ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою суду від 26.03.2024 вказану заяву залишено без руху та надано строк для усунення недоліків тривалістю два дні з дня отримання ухвали.

Зокрема, даною ухвалою суду було визначено такі недоліки заяви ОСОБА_1 ..

Відповідно до ч. 1 ст. 177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Проте,заявницею ОСОБА_1 ,якоювизначенозаінтересованих осібуданійсправі: Міністерство оборони України та Військову частину НОМЕР_1 Національної гвардії України, до заяви не додано її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості заінтересованих осіб. Зокрема, додано лише одну копію заяви про встановлення факту, а до тієї копії заяви і доданих до неї документів, що подані до суду, не долучено копій банківських виписок про перерахування коштів.

Таким чином судом визначено спосіб усунення недоліків подання копії заяви із копією всіх долучених до неї документів у відповідній кількості копій до кількості заінтересованих осіб.

04.04.2024 заявницею ОСОБА_1 через канцелярію суду подано заяву про усуненні недоліків, в якій вказано, що надається копія заяви про встановлення факту з додатками на 34 арк. для Міністерства оборони України та копія заяви про встановлення факту з додатками на 34 арк. для Військової частини НОМЕР_1 НГУ.

Однак, до даної заяви про усунення недоліків заявницею ОСОБА_1 долучено лише на 33 аркушах копії банківських виписок про перерахування коштів у вдох примірниках.

При цьому, вимоги ухвали суду від 26.03.2024 про надання копій самої заяви про встановлення факту, що має юридичне значення із копією всіх долучених до неї документів у відповідній кількості копій до кількості заінтересованих осіб (дві заінтересовані особи дві копії заяви із додатками до неї) заявницею виконано не було.

З огляду на викладене суд доходить висновку, що заявницею ОСОБА_1 не в повному обсязі виконано вимоги ухвали суду від 26.03.2024, якою її заяву про встановлення факту, що має юридичне значення залишено без руху.

Відповідно до частини третьої статті 185 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Відповідно до ч.5 ст. 185 ЦПК України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи не пізніше п`яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

На підставі викладеного, зважаючи, що встановлені судом недоліки є перешкодою для відкриття провадження у справі, однак не усунуті заявницею в повній мірі, суд вважає, що дану заяву слід повернути заявниці.

Керуючись статтями 185,260,317,318,353,432ЦПК України,суд -

п о с т а н о в и в:

Заяву ОСОБА_1 , за участі заінтересованих осіб Міністерства оборони України, Військової частини НОМЕР_1 Національної гвардії України, про встановлення факту, що має юридичне значення - вважати неподаною та повернути заявниці ОСОБА_1 ..

Повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала може бути оскаржена до Вінницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Суддя Л.П. Шевчук

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118158673
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення

Судовий реєстр по справі —128/1146/24

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Фанда О. А.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні