Ухвала
від 05.04.2024 по справі 303/8350/21
ІРШАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 303/8350/21

1-в/301/18/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"05" квітня 2024 р. м. Іршава

Іршавський районний суд Закарпатської області у складі:

головуючого суді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду, в місті Іршава, матеріали подання начальника Хустського РВ № 1 філії ДУ «Центр пробації» в Закарпатській області ОСОБА_3 відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про звільнення від відбування покарання, у зв`язку із закінчення іспитового строку

в с т а н о в и в:

До Іршавського районного суду Закарпатської області надійшло подання начальника Хустського РВ № 1 філії ДУ «Центр пробації» в Закарпатській області ОСОБА_3 відносно ОСОБА_4 , про звільнення від відбування покарання, у зв`язку із закінчення іспитового строку.

В судові засідання призначені на 13.03.2024 та 05.04.2024 засуджений ОСОБА_4 за викликом суду не прибув, про дату, час і місце розгляду справи повідомлявся судовими повістками, надісланими йому рекомендованим поштовим відправленням за зареєстрованим місцем проживання, однак до суду повернувся конверт з відміткою про причини невручення "адресат відсутній за вказаною адресою".

Дослідивши матеріали внесеного подання, суд прийшов до наступного висновку.

Суд констатує, що зазначене подання розглядається в порядку, визначеному ст. 539 КПК України, яка допускає розгляд подання по суті без засудженого лише в разі його належного повідомлення про такий розгляд.

Виходячи з загальних засад кримінального провадження, кожен має право на участь у розгляді в суді будь-якої інстанції справи, що стосується його прав та обов`язків, у порядку, передбаченому цим кодексом (принцип доступу до правосуддя, передбачений ч.3 ст. 21 КПК України).

Отже, розгляд по суті подання начальника Хустського РВ № 1 філії ДУ «Центр пробації» в Закарпатській області ОСОБА_3 , можливий виключно в разі встановлення дійсного місцезнаходження засудженого з метою реалізації його права на участь у розгляді справи та належного його повідомлення про такий розгляд.

Зазвичай місцезнаходження засудженого встановлюється комплексом передбачених законом заходів по його розшуку.

При цьому, нормами чинного КПК України не передбачено право суду вживати заходів щодо розшуку засудженого, оскільки відповідно до положень ст. 335 КПК України, суд може оголосити в розшук лише обвинуваченого на стадії судового провадження.

Натомість відповідно до ч.1 ст. 164 Кримінально-виконавчого кодексу України кримінально-виконавча інспекція веде персональний облік засуджених протягом іспитового строку, вносить подання органу внутрішніх справ щодо здійснення приводу засуджених, які не з`явилися за викликом до кримінально-виконавчої інспекції; організовує початковий розшук засуджених, місцезнаходження яких невідоме, та надсилає матеріали до органів внутрішніх справ для оголошення розшуку таких засуджених.

Комплексний аналіз зазначених вище нормативних актів вказує на те, що подання начальника Хустського РВ № 1 філії ДУ «Центр пробації» в Закарпатській області ОСОБА_3 про вирішення питання відносно ОСОБА_4 , про звільнення від відбування покарання, місцезнаходження якого у визначеному законом порядку не встановлено, розглядатись по суті не може, а розшук засудженої особи після постановлення вироку до повноважень суду КПК України не віднесений.

Крім тогодо подання не додано копії всіх постанов про притягнення ОСОБА_4 до адміністративної відповідальності.

За таких обставин подання підлягає поверненню до відділу пробації для належного оформлення.

На підставі викладеного, ст. ст. 537, 539 КПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

Подання начальника Хустського РВ № 1 філії ДУ «Центр пробації» в Закарпатській області ОСОБА_3 відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про звільнення від відбування покарання, у зв`язку із закінчення іспитового строку- повернути особі, яка його подала.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Іршавського

районного суду: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118159471
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —303/8350/21

Ухвала від 02.05.2024

Кримінальне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Пітерських М. О.

Ухвала від 05.04.2024

Кримінальне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Бобик О. І.

Вирок від 27.01.2023

Кримінальне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Камінський С. Е.

Ухвала від 28.10.2021

Кримінальне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Камінський С. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні