Ухвала
від 05.04.2024 по справі 333/3184/24
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 333/3184/24

Провадження № 2-о/333/232/24

У Х В А Л А

Іменем України

05 квітня 2024 року м. Запоріжжя

Комунарський районний суд м. Запоріжжя у складі судді Кулик В.Б., розглянувши заяву медичного директора Комунального некомерційного підприємства «Обласний клінічний заклад з надання психіатричної допомоги» Запорізької обласної ради Судовської Т. про госпіталізацію у примусовому порядку ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , заінтересована особа: ОСОБА_2 , -

В С Т А Н О В И В:

До Комунарського районного суду м. Запоріжжя надійшла заява медичного директора КНП «Обласний клінічний заклад з надання психіатричної допомоги» ЗОР Судовської Т. про госпіталізацію у примусовому порядку ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , заінтересована особа: ОСОБА_2 .

Заява відповідаєвимогам,викладеним уст.340ЦПК України.

Відповідно до ст. 339 ЦПК України підсудна місцевому суду. Підстави для залишення заяви без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно дост.341ЦПК Українизаява прогоспіталізацію особидо психіатричногозакладу розглядаєтьсясудом протягом24годин здня їїнадходження досуду заприсутності особи,стосовно якоївирішується питанняпро наданняїй психіатричноїдопомоги упримусовому порядку,з обов`язковоюучастю прокурора,лікаря-психіатра,представника психіатричногозакладу,що подавзаяву,та законногопредставника особи,стосовно якоїрозглядаються питання,пов`язана знаданням психіатричноїдопомоги. З урахуванням стану здоров`я особи, стосовно якої вирішується питання про надання їй психіатричної допомоги у примусовому порядку, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Враховуючи, що ОСОБА_1 на даний час перебуває в КНП «Обласний клінічний заклад з надання психіатричної допомоги» ЗОР, її стан здоров`я, для забезпечення її участі в судовому засіданні, з метою дотримання процесуальних строків, встановлених ч. 1 ст. 341 ЦПК України, суд приходить до висновку, що задля забезпечення судового розгляду цивільної справи у стислі строки судове засідання необхідно провести в режимі відеоконференції з КНП «Обласний клінічний заклад з надання психіатричної допомоги» ЗОР.

Відповідно до п. 9 ч. 2 ст. 293 ЦПК України справи про надання особі психіатричної допомоги у примусовому порядку розглядаються у складі одного судді і двох присяжних.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 293, 294, 339 - 341 ЦПК України, суд, -

П О С Т А НО В И В:

Відкрити провадження у цивільній справі за заявою медичного директора Комунального некомерційного підприємства «Обласний клінічний заклад з надання психіатричної допомоги» Запорізької обласної ради Судовської Т. про госпіталізацію у примусовому порядку ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , заінтересована особа: ОСОБА_2 .

Розгляд справи проводити у порядку, передбаченому ст. ст. 341, 342 ЦПК України.

Призначити відкрите судове засідання у приміщенні Комунарського районного суду м. Запоріжжя за адресою: м. Запоріжжя, вул. Європейська, буд. 7, на 08 квітня 2024 року на 08 год. 30 хв. з викликом прокурора, лікаря-психіатра, представника психіатричного закладу, законного представника особи, стосовно якої розглядається питання, та особи, стосовно якої вирішується питання про надання їй психіатричної допомоги у примусовому порядку, яке провести в режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, розташованого поза територією Комунарського районного суду м. Запоріжжя, а саме: з приміщення Комунального некомерційного підприємства «Обласний клінічний заклад з надання психіатричної допомоги» Запорізької обласної ради, розташованого за адресою: м. Запоріжжя, вул. Оріховське шосе, буд. 10.

Застосовані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Надіслати Комунальному некомерційному підприємству «Обласний клінічний заклад з надання психіатричної допомоги» Запорізької обласної ради копію даної ухвали для відома та виконання та забезпечити участь особи, стосовно якої вирішується питання про надання їй психіатричної допомоги в приміщенні, облаштованому відеоконференцзв`язком на вказаний час.

Сторони можуть отримати інформацію про стан розгляду справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: http://court.gov.ua/fair/sud0812/

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, а заінтересованій особі та прокурору разом з копією заяви та додатками до неї документами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Комунарського районного суду

м. Запоріжжя В.Б. Кулик

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118159808
СудочинствоЦивільне
Сутьгоспіталізацію у примусовому порядку ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , заінтересована особа: ОСОБА_2

Судовий реєстр по справі —333/3184/24

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Кулик В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні