Ухвала
від 02.04.2024 по справі 910/3369/23
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116 (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

"02" квітня 2024 р. Справа№ 910/3369/23

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Доманської М.Л.

суддів: Пантелієнка В.О.

Копитової О.С.

за участю секретаря судового засідання Сороки П.М.

та представників учасників провадження у даній справі відповідно до протоколу судового засідання від 02.04.2024,

перевіривши матеріали апеляційної скарги Компанії Ронтіс Хеллас Медікал ЕНД Фармасьютікалс продактс С.А. (Rontic Hellas Medical and Pharmaceutical Products S.A.)

на рішення Господарського суду міста Києва від 21.12.2023

у справі №910/3369/23 (суддя Щербаков С.О.)

за позовом Компанії ОРГАНОН КАНАДА ІНК.(Organon Canada Inc.)

до 1) Фармацевтичного заводу "Польфарма" С.А.,

2) Компанії Ронтіс Хеллас Медікал ЕНД Фармасьютікалс продактс С.А. (Rontic Hellas Medical and Pharmaceutical Products S.A.), Греція,

3) Міністерства охорони здоров`я України

про захист порушеного права інтелектуальної власності

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Господарського суду міста Києва від 21.12.2023 у справі №910/3369/23 позов Компанії ОРГАНОН КАНАДА ІНК.(Organon Canada Inc.) до Фармацевтичного заводу "Польфарма" С.А., Компанії Ронтіс Хеллас Медікал ЕНД Фармасьютікалс продактс С.А. (Rontic Hellas Medical and Pharmaceutical Products S.A.) та Міністерства охорони здоров`я України про захист порушеного права інтелектуальної власності задоволено.

Не погоджуючись із зазначеним рішенням суду першої інстанції, Компанії Ронтіс Хеллас Медікал ЕНД Фармасьютікалс продактс С.А. (Rontic Hellas Medical and Pharmaceutical Products S.A.) звернулась до Північного апеляційного господарського суду із апеляційною скаргою, у якій просить суд скасувати рішення Господарського суду міста Києва від 21.12.2023 у справі №910/3369/23; ухвалити нове рішення, яким відмовити у задоволенні позовних вимог компанії ОРГАНОН КАНАДА ІНК.(Organon Canada Inc.) у справі №910/3369/23 повністю.

Згідно з витягом з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 31.01.2024 апеляційну скаргу Компанії Ронтіс Хеллас Медікал ЕНД Фармасьютікалс продактс С.А. (Rontic Hellas Medical and Pharmaceutical Products S.A.) передано колегії суддів у складі: головуючий суддя: Доманська М.Л.; судді: Копитова О.С. та Отрюх Б.В.

Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 05.02.2024 витребувано у Господарського суду міста Києва матеріали справи №910/3369/23 за позовом Компанії ОРГАНОН КАНАДА ІНК.(Organon Canada Inc.) до Фармацевтичного заводу "Польфарма" С.А., Компанії Ронтіс Хеллас Медікал ЕНД Фармасьютікалс продактс С.А. (Rontic Hellas Medical and Pharmaceutical Products S.A.), Греція, та Міністерства охорони здоров`я України про захист порушеного права інтелектуальної власності; відкладено розгляд питання про відкриття чи відмову у відкритті апеляційного провадження, повернення без розгляду або залишення без руху апеляційної скарги Компанії Ронтіс Хеллас Медікал ЕНД Фармасьютікалс продактс С.А. (Rontic Hellas Medical and Pharmaceutical Products S.A.) на рішення Господарського суду міста Києва від 21.12.2023 до надходження до Північного апеляційного господарського суду матеріалів справи №910/3369/23.

15.02.2024 до Північного апеляційного господарського суду надійшли матеріали справи №910/3369/23 у 5-ти томах.

У зв`язку з перебуванням судді Отрюха Б.В. 19.02.2024 у відпустці, згідно з протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями Північного апеляційного господарського суду від 19.02.2024, сформовано новий склад колегії суддів для здійснення розгляду апеляційних скарг у справі №910/3369/23 у наступному складі: головуючий суддя - Доманська М.Л., судді: Пантелієнко В.О., Копитова О.С.

Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 21.02.2024 відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою Компанії Ронтіс Хеллас Медікал ЕНД Фармасьютікалс продактс С.А. (Rontic Hellas Medical and Pharmaceutical Products S.A.) на рішення Господарського суду міста Києва від 21.12.2023 у справі №910/3369/23; розгляд апеляційної скарги призначено на 02.04.2024 о 14 год. 00 хв.; запропонувано учасникам справи у відповідності до статті 263 Господарського процесуального кодексу України надати відзиви на апеляційну скаргу із доказами надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи не пізніше 07.03.2024; встановлено учасникам справи строк для подачі всіх заяв, клопотань, пояснень в письмовій формі із доказами надсилання (надання) копій цих документів іншим учасникам справи не пізніше 21.03.2024.

08.03.2024 через систему «Електронний суд» до Північного апеляційного господарського суду від Компанії ОРГАНОН КАНАДА ІНК. (Organon Canada Inc.) надійшов відзив на апеляційні скарги Фармацевтичного заводу "Польфарма" С.А. та Компанії Ронтіс Хеллас Медікал ЕНД Фармасьютікалс продактс С.А. (Rontic Hellas Medical and Pharmaceutical Products S.A.).

21.03.2024 на адресу Північного апеляційного господарського суду від Компанії Ронтіс Хеллас Медікал ЕНД Фармасьютікалс продактс С.А. надійшла заява про залучення Державної організації "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій" в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні Компанії Ронтіс Хеллас Медікал ЕНД Фармасьютікалс продактс С.А. (Rontic Hellas Medical and Pharmaceutical Products S.A.).

21.03.2024 на адресу Північного апеляційного господарського суду від Компанії Ронтіс Хеллас Медікал ЕНД Фармасьютікалс продактс С.А. надійшло клопотання про трансляцію судових засідань.

27.03.2024 через систему «Електронний суд» до Північного апеляційного господарського суду від Міністерства охорони здоров`я надійшло клопотання про розгляд даної справи у закритому судовому засіданні.

27.03.2024 через систему «Електронний суд» до Північного апеляційного господарського суду від Компанії ОРГАНОН КАНАДА ІНК. (Organon Canada Inc.) надійшли заперечення на клопотання про трансляцію судових засідань.

02.04.2024 адресу Північного апеляційного господарського суду від Компанії Ронтіс Хеллас Медікал ЕНД Фармасьютікалс продактс С.А. (Rontic Hellas Medical and Pharmaceutical Products S.A.) надійшли пояснення щодо відзиву Компанії ОРГАНОН КАНАДА ІНК. (Organon Canada Inc.).

27.03.2024 через систему «Електронний суд» до Північного апеляційного господарського суду від Компанії ОРГАНОН КАНАДА ІНК. (Organon Canada Inc.) надійшли заперечення на заяву Компанії Ронтіс Хеллас Медікал ЕНД Фармасьютікалс продактс С.А. надійшли заперечення на заяву про залучення Державної організації "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій" в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні Компанії Ронтіс Хеллас Медікал ЕНД Фармасьютікалс продактс С.А. (Rontic Hellas Medical and Pharmaceutical Products S.A.).

У судове засідання 02.04.2024 з`явились представники Компанії ОРГАНОН КАНАДА ІНК.(Organon Canada Inc.), Фармацевтичного заводу "Польфарма" С.А. та Компанії Ронтіс Хеллас Медікал ЕНД Фармасьютікалс продактс С.А. (Rontic Hellas Medical and Pharmaceutical Products S.A.), представник Міністерства охорони здоров`я України не з`явився, про дату, час та місце судового засідання повідомлений.

Колегією суддів ставилось на обговорення питання об`єднання апеляційних скарг Компанії Ронтіс Хеллас Медікал ЕНД Фармасьютікалс продактс С.А. (Rontic Hellas Medical and Pharmaceutical Products S.A.) та Фармацевтичного заводу "Польфарма" С.А.

Представники учасників справи не заперечували проти об`єднання апеляційних скарг в одне апеляційне провадження.

Колегія суддів, порадившись на місці, ухвалила: об`єднати апеляційні скарги Компанії Ронтіс Хеллас Медікал ЕНД Фармасьютікалс продактс С.А. (Rontic Hellas Medical and Pharmaceutical Products S.A.) та Фармацевтичного заводу "Польфарма" С.А. на рішення Господарського суду міста Києва від 21.12.2023 у справі №910/3369/23 в одне апеляційне провадження. Вказані апеляційні скарги розглядати спільно.

У судовому засіданні ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 02.04.2024 відмовлено у задоволенні заяви Компанії Ронтіс Хеллас Медікал ЕНД Фармасьютікалс продактс С.А. (Rontic Hellas Medical and Pharmaceutical Products S.A.) про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача-2 - Державної організації «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій» (код ЄДРПОУ 44673629).

Крім цього, суд ставив на обговорення клопотання Компанії ОРГАНОН КАНАДА ІНК. (Organon Canada Inc.) про розгляд справи у закритому судовому засіданні. Представники Фармацевтичного заводу "Польфарма" С.А. та Компанії Ронтіс Хеллас Медікал ЕНД Фармасьютікалс продактс С.А. (Rontic Hellas Medical and Pharmaceutical Products S.A.) заперечувати проти розгляду справи у закритому судовому засіданні, при цьому, підтримали своє клопотання про трансляцію судових засідань, просили надати час на ознайомлення із клопотанням про розгляд справи у закритому судовому засіданні.

Колегія суддів, порадившись на місці, ухвалила: оголосити перерву до 24.04.2024 до 11:30.

Згідно з приписами ст. 216 Господарського процесуального кодексу України, якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі. Про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання ухвалами. Якщо в судовому засіданні було оголошено перерву, провадження у справі після її закінчення продовжується зі стадії, на якій було оголошено перерву.

Керуючись ст.ст. 216, 234, 269-270 Господарського процесуального кодексу України, Північний апеляційний господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Об`єднати апеляційні скарги Компанії Ронтіс Хеллас Медікал ЕНД Фармасьютікалс продактс С.А. (Rontic Hellas Medical and Pharmaceutical Products S.A.) та Фармацевтичного заводу "Польфарма" С.А. на рішення Господарського суду міста Києва від 21.12.2023 у справі №910/3369/23 в одне апеляційне провадження. Вказані апеляційні скарги розглядати спільно.

2. У розгляді апеляційних скарг Компанії Ронтіс Хеллас Медікал ЕНД Фармасьютікалс продактс С.А. (Rontic Hellas Medical and Pharmaceutical Products S.A.) та Фармацевтичного заводу "Польфарма" С.А. на рішення Господарського суду міста Києва від 21.12.2023 у справі №910/3369/23 оголосити перерву до 24.04.2024 об 11 год. 30 хв. Судове засідання відбудеться в приміщенні Північного апеляційного господарського суду за адресою: 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 1-А (зал судових засідань № 1).

3. Попередити учасників справи, що заяви, скарги і документи, подані після закінчення процесуальних строків встановлених судом, залишаються без розгляду у відповідності до ч. 2 ст. 207 ГПК України.

4. Довести до відома учасників провадження, що нез`явлення їх представників у судове засідання не є перешкодою розгляду скарги.

5. Звернути увагу учасників справи на можливість розгляду скарги за відсутності їх представників за наявними у справі матеріалами у разі подання відповідного клопотання.

6. Повідомити учасникам справи та їх представникам, що з 18.10.2023 введено в дію Закон від 29.06.2023 №3200-ІХ щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами (надалі - в ЄСІТС), яким встановлено, що:

- адвокати нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи зобов`язані реєструвати свої електронні кабінети в ЄСІТС. Інші - реєструють свої електронні кабінети в добровільному порядку;

- апеляційна скарга, відзив на апеляційну скаргу та будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити відомості про наявність або відсутність електронного кабінету. Особа, яка подає до суду процесуальний документ в електронній формі через електронний кабінет, звільняється від обов`язку зазначення таких відомостей;

- особа, яка зареєструвала електронний кабінет, може подавати документи до суду в електронній формі виключно в ЄСІТС. Однак це не позбавляє права на подання документів до суду в паперовій формі;

- якщо апеляційна скарга подана до суду в електронній формі, то особа, яка подала скаргу, має подавати до суду заяви по суті справи, клопотання та письмові докази виключно в електронній формі, крім випадків, коли судом буде надано дозвіл на їх подання в паперовій формі;

- учасникам справи, які мають електронний кабінет, суд надсилає всі судові рішення в електронній формі виключно через електронні кабінети в ЄСІТС, що не позбавляє права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою;

- процесуальні наслідки звернення до суду особи без реєстрації електронного кабінету встановлені Кодексом у вигляді залишення її документа без руху, його повернення або залишення без розгляду. Такі наслідки застосовуються судом також, якщо інтереси особи, яка зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, представляє адвокат.

Ухвала набирає законної сили негайно після її прийняття та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя М.Л. Доманська

Судді В.О. Пантелієнко

О.С. Копитова

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118161306
СудочинствоГосподарське
Сутьзахист порушеного права інтелектуальної власності

Судовий реєстр по справі —910/3369/23

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 21.02.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 21.02.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 05.02.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 05.02.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Рішення від 21.12.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Щербаков С.О.

Ухвала від 14.12.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Щербаков С.О.

Ухвала від 23.11.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Щербаков С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні