Постанова
від 14.10.2010 по справі 18/2004
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника  банкрутом

       "14" жовтня 2010 р.                                                                      Справа №18/2004          

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді –Васяновича А.В.,

секретар судового засідання –Гень С.Г.

за участю представників сторін:

        від ініціюючого кредитора –Миронов Т.М. –представник за довіреністю,

        боржник - не з’явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за заявою        державної податкової інспекції у Черкаському районі, м. Черкаси

до                     приватного підприємства “Ауфбаум - сервіс”, с. Червона           

                        Слобода, Черкаського району, Черкаської області

про                   визнання банкрутом відсутнього боржника, -

ВСТАНОВИВ:

До господарського суду Черкаської області на підставі ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” надійшла заява від державної податкової інспекції у Черкаському районі про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника –приватного підприємства “Ауфбаум - Сервіс”, с. Червона Слобода, Черкаського району, Черкаської області у зв’язку з неспроможністю останнього виконати зобов’язання зі сплати податкового боргу перед ініціюючим кредитором на суму 1 867 грн. 90 коп.

В судовому засіданні ініціюючий кредитор підтримав свої вимоги, вважає їх обґрунтованими  та законними.

Боржник в засідання суду не з'явився,  відзив  на заяву не надав.

На підставі ст. 75 ГПК України справа розглядається за наявними в ній матеріалами.

Розглянувши матеріали справи та заслухавши  представника  ініціюючого кредитора, суд встановив, що приватне підприємство “Ауфбаум - сервіс”, зареєстроване рішенням Черкаської районної державної адміністрації Черкаської області від 20 січня 2007 року за № 1 017 102 0000 000580, юридична  адреса –Черкаська область, Черкаський район, с. Червона Слобода, пров. Садовий, 10,  ідентифікаційний код 34891451.

Приватне підприємство “Ауфбаум - сервіс”, с. Червона Слобода, Черкаського району, Черкаської області знаходиться на обліку в державній податковій інспекції у Черкаському районі як платник податків, станом на 10 вересня 2010 року має непогашену податкову заборгованість перед бюджетом в сумі 1 867 грн. 90 коп.,  що підтверджується постановою Черкаського окружного адміністративного суду від 18 червня 2010 року по справі №2а-2265/10/2370, довідками контролюючого органу, податковими повідомленнями-рішеннями, актами про результати невиїзної документальної перевірки своєчасності подання податкової звітності та податковими вимогами, які знаходяться в матеріалах справи.

Згідно облікових даних державної податкової інспекції у Черкаському районі боржник має відкритий розрахунковий рахунок в АТ “УкрСиббанк” №26005220379300, МФО 351005.

Згідно повідомлення Інспекції державного технічного нагляду від 25 березня 2010 року №23/17-01-45 техніка за приватним підприємством “Ауфбаум - сервіс” не реєструвалася і на обліку не значиться.

Згідно листа КП ЧООБТІ від 16 квітня 2010 року № 755 згідно матеріалів інвентаризаційних справ нерухомого майна за приватним підприємством  “Ауфбаум - сервіс” по пров. Садовому, 10 в с. Червона Слобода, Черкаського району, Черкаської області не зареєстровано.

Згідно повідомлення міськрайонного управління держкомзему у м. Черкаси та Черкаському районі Черкаської області від 05 травня 2010 року №08-09/1018 за приватним підприємством  “Ауфбаум - сервіс” земельні ділянки у Черкаському районі не обліковуються.

Відповідно до акту встановлення місцезнаходження та виявлення майна суб’єкта підприємницької діяльності за юридичною адресою від 13 вересня 2010 року встановлено, що за вказаною адресою боржник не знаходиться, посадових осіб, бухгалтерської документації та фінансової документації, рекламних вивісок, які б могли відноситись до боржника не виявлено.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців станом на 18 серпня 2010 року держаним реєстратором внесено запис, щодо відсутності юридичної особи за місцезнаходженням.

Відповідно до ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності  боржника або визнання його банкрутом” у разі, якщо громадянин-підприємець – боржник або керівні органи боржника –юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов‘язань.

Господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить  постанову  про  визнання  відсутнього боржника банкрутом, відкриває

ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

На підставі вищенаведеного, суд вважає, що доводи ініціюючого кредитора є обґрунтованими, оскільки матеріалами справи підтверджується наявність ознак неплатоспроможності приватного підприємства “Ауфбаум - сервіс”, зокрема, непогашені зобов’язання зі сплати податкового боргу перед кредитором, відсутність майнових активів, а також відсутність керівних органів підприємства за юридичною адресою, що в силу приписів ст. 52 Закону є підставою для визнання боржника банкрутом.

При цьому судом також враховано ознаки, що свідчать про фактичну відсутність підприємницької діяльності боржника.

Відповідно до вимог Закону України “Про відновлення платоспроможності  боржника або визнання його банкрутом” ініціюючий кредитор надав згоду про призначення ліквідатором банкрута –Ярмолінського Юрія Васильовича.

Приймаючи до уваги зазначене, та враховуючи приписи ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суд вважає, що доводи ініціюючого кредитора є обґрунтованими, а вимоги про визнання відсутнього боржника банкрутом підлягають задоволенню.

На підставі вищевикладеного, та керуючись ст. ст. 22, 23, 25, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суд –

ПОСТАНОВИВ:

1.          Визнати банкрутом приватне підприємство “Ауфбаум - сервіс”, пров. Садовий, 10, с. Червона Слобода, Черкаського району, Черкаської області ідентифікаційний код 34891451.

2.          Відкрити ліквідаційну процедуру по відношенню до банкрута з майновими вимогами державної податкової інспекції у Черкаському районі  в сумі 1 867 грн. 90 коп.

3.          Призначити ліквідатором банкрута –арбітражного керуючого Ярмолінського Юрія Васильовича (ліцензія серія НОМЕР_1 від 14 листопада 2008 року), який мешкає за адресою: АДРЕСА_1.

4.          За результатами  роботи ліквідатора  подати  господарському суду Черкаської області  звіт та ліквідаційний баланс.

5.          Зобов’язати ліквідатора подати до офіційного друкованого органу у п’ятиденний строк з дня прийняття постанови оголошення про визнання банкрутом приватного підприємства “Ауфбаум - сервіс” та відкриття ліквідаційної процедури.

6.          Надати суду докази публікації оголошення в офіційному друкованому органі про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

7.          Скасувати арешти накладені на майно боржника –приватного підприємства  “Ауфбаум - сервіс”,  пров. Садовий, 10, с. Червона Слобода,

   Черкаський район, Черкаська область, ідентифікаційний код 34891451, та інші обмеження щодо розпорядження майном боржника.

8.          Копію постанови направити сторонам, сектору з питань банкрутства у Черкаській області, державному реєстратору, відділу державної виконавчої служби Черкаського районного управління юстиції та ліквідатору Ярмолінському Юрію Васильовичу.

Постанову може бути оскаржено до Київського апеляційного господарського суду в порядку та строки передбачені розділом ХІІ ГПК України.

          Суддя                                                                                  А.В. Васянович

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення14.10.2010
Оприлюднено28.10.2010
Номер документу11816264
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —18/2004

Ухвала від 26.04.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 09.11.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Постанова від 14.10.2010

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні