Ухвала
від 05.04.2024 по справі 911/843/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"05" квітня 2024 р., м. Київ Справа № 911/843/24

Господарський суд Київської області у складі судді Черногуза А.Ф., перевіривши позовну заяву Державного підприємства «Дослідне сільськогосподарське виробництво Інституту фізіології рослин і генетики НАН України»

до Глевахівської селищної ради

про визнання недійсними рішень та скасування державної реєстрації земельної ділянки та права власності на земельну ділянку,

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Київської області надійшла позовна заява Державного підприємства «Дослідне сільськогосподарське виробництво Інституту фізіології рослин і генетики НАН України» до Глевахівської селищної ради про визнання недійсними рішень та скасування державної реєстрації земельної ділянки та права власності на земельну ділянку.

Зазначена заява подана через систему «Електронний суд», підписана ОСОБА_1 , як представником позивача.

Відповідно до частини 2 статті 162 ГПК України позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Відповдіно до частини 5 статті 164 ГПК України до позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

Перевіривши вказану позовну заяву, суд встановив, що до неї не долучено жодних документів, як то довіреності, ордери, договори, які б підтвердили повноваження ОСОБА_1 на представництво інтересів позивача. При цьому у тексті позовної заяви також не наведено підстав представництва інтересів позивача зазначеною фізичною особою.

Досліджуючи матеріали позовної заяви, суд з`ясував, що до клопотання про витребування доказів від 01.04.2024 долучені копії адвокатських запитів, що датовані 21.02.2019, які підписувалися ОСОБА_1 , як адвокатом позивача, на підставі договору про надання правової допомоги від 20.05.2019 року. З цього вбачається, що позивач міг представляти інтереси позивача у 2022 році на підставі договору, а також зазначеного у додатках до адвокатських запитів ордеру про надання правової допомоги. Однак позивачем не долучено до позову ані копії такого договору, щоб суд мав змогу бути обізнаним з його змістом, ані ордеру чи довіреності на представництво інтересів позивача у 2024 році.

Відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, керівником позивача є ОСОБА_2 . Інформації щодо інших осіб, які в інтересах Державного підприємства «Дослідне сільськогосподарське виробництво Інституту фізіології рослин і генетики НАН України» можуть вчиняти дії щодо звернення до суду.

Згідно з приписами п. 1 ч. 5 ст. 174 ГПК України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи також у разі, якщо заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне повернути вказану позовну заяву позивачу.

Згідно ч. 7 ст. 174 ГПК України про повернення позовної заяви суд постановляє ухвалу, яку може бути оскаржено. Копія позовної заяви залишається в суді.

Поряд з цим, суд звертає увагу позивача на те, що відповідно до ч. 8 ст. 174 ГПК України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення недоліків.

З урахуванням наведеного, керуючись ст.ст. 174, 234 ГПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Повернути заявнику позовну заяву Державного підприємства «Дослідне сільськогосподарське виробництво Інституту фізіології рослин і генетики НАН України» до Глевахівської селищної ради про визнання недійсними рішень та скасування державної реєстрації земельної ділянки та права власності на земельну ділянку.

Ухвала господарського суду набирає законної сили в порядку статті 235 ГПК України.

Ухвала суду підлягає оскарженню в порядку та строки, визначені ст. ст. 254-256 ГПК України.

Ухвалу підписано 05.04.2024.

Суддя А.Ф. Черногуз

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118163470
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсними рішень та скасування державної реєстрації земельної ділянки та права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —911/843/24

Ухвала від 05.04.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Черногуз А.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні