Ухвала
від 05.04.2024 по справі 14/60
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

вул.В`ячеслава Чорновола, 29/32, м.Кропивницький, Україна, 25022,

тел. 32-05-11E-mail: inbox@kr.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

05 квітня 2024 рокуСправа № 14/60

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді Коваленко Н.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву №б/н від 13.11.2023 ліквідатора, арбітражного керуючого Потупало Н.І.

про відсторонення арбітражного керуючого від виконання повноважень

у справі №14/60 від 25.04.2003

за заявою кредитора - Світловодського підприємства теплових мереж, Кіровоградська обл., м. Світловодськ, вул. Крупської, 2-А,

про банкрутство - Відкритого акціонерного товариства Чисті метали (далі - ВАТ Чисті метали), Кіровоградська обл., м. Світловодськ, вул. Заводська, 3,

ПРЕДСТАВНИКИ:

від кредиторів не з`явилися;

від банкрута - участі не брали.

У засіданні суду 04.04.2024 оголошено перерву до 10:30 -05.04.2024.

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду від 12.05.2009 ВАТ "Чисті метали" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру щодо банкрута. В ході ліквідаційної процедури ліквідатори банкрута неодноразово змінювалися, ухвалою від 26.04.2022 господарський суд, зокрема, заяву №01-32/96748 від 28.01.2021 арбітражного керуючого Кізленка В.А. про дострокове припинення повноважень задовольнив, припинив повноваження арбітражного керуючого Кізленка В.А. в якості ліквідатора ВАТ Чисті метали з 26.04.2022, призначив ліквідатором ВАТ Чисті метали арбітражного керуючого Потупало Н.І.

До господарського суду через систему "Електронний суд" 13.11.2023 надійшла заява №б/н від 13.11.2023 ліквідатора, арбітражного керуючого Потупало Н.І. про відсторонення арбітражного керуючого від виконання повноважень з вимогою відсторонити її від обов`язків ліквідатора ВАТ Чисті метали у зв`язку з великою завантаженістю у інших справах про банкрутство.

Ухвалою від 21.11.2023 господарський суд розгляд заяви №б/н від 13.11.2023 ліквідатора, арбітражного керуючого Потупало Н.І. про відсторонення арбітражного керуючого від виконання повноважень призначив на 14:30 - 28.11.2023. Зобов`язав комітет кредиторів до 27.11.2023 надати господарському суду клопотання щодо кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором банкрута з заявою, що такий арбітражний керуючий не належить до осіб, зазначених ч. 3 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства (далі - КУзПБ), з відповідним протокольним рішенням комітету кредиторів з цього питання. Явку голови комітету кредиторів в засідання суду визнав обов`язковою.

Комітет кредиторів вимоги зазначеної ухвали суду не виконав, до 27.11.2023 клопотання щодо кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором банкрута не надав, про наявність поважних причин неможливості виконання вимог ухвали суду та Кодексу України з процедур банкрутства не повідомив. Голова комітету кредиторів в засідання суду не з`явився, про наявність поважних причин неможливості прибуття в таке засідання суду не повідомив.

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 12 КУзПБ - арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право: подавати до господарського суду заяву про дострокове припинення своїх повноважень.

За ч. 1 ст. 28 КУзПБ - кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією визначається судом шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, за принципом випадкового вибору.

Арбітражний керуючий для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, у разі відсторонення розпорядника майна або керуючого реструктуризацією від виконання повноважень, керуючий санацією, керуючий реалізацією та ліквідатор призначаються господарським судом за клопотанням комітету кредиторів (у справі про банкрутство юридичної особи) чи зборів кредиторів (у справі про неплатоспроможність фізичної особи).

За абз. 2 ч. 9 ст. 96 КУзПБ арбітражний керуючий у справі про банкрутство державних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі, повинен скласти іспит за програмою підготовки арбітражних керуючих у справах про банкрутство державних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі.

Враховуючи викладені обставини, господарський суд неодноразово застосував автоматизований відбір із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, за принципом випадкового вибору для визначення кандидатури арбітражного керуючого на призначення ліквідатором банкрута.

Ухвалою від 19.03.2024 господарський суд розгляд заяви №б/н від 13.11.2023 ліквідатора, арбітражного керуючого Потупало Н.І. про відсторонення арбітражного керуючого від виконання повноважень відклав до 04.04.2024 - 15:00 год. Зобов`язав арбітражного керуючого Побережного В.Т. протягом трьох днів з дня отримання даної ухвали, надати господарському суду:

- заяву про участь у цій справі із зазначенням, що він не належить до осіб, зазначених у ч. 3 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства, на паперовому носії та/або в електронній формі на адресу електронної пошти, з якої він отримав відповідну ухвалу;

- документальні докази наявності свідоцтва про проходження підготовки у справах про банкрутство державних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі.

Явку повноважного представника голови комітету кредиторів в засідання суду визнав обов`язковою.

Повноважний представник голови комітету кредиторів в засідання суду не з`явився, про наявність поважних причин неможливості прибуття в засідання суду не повідомив.

Станом на 04.04.2024 арбітражний керуючий Побережний В.Т. протягом трьох днів, з дня отримання вказаної ухвали, не надав господарському суду заяву про участь у цій справі.

Враховуючи викладені обставини, господарський суд дійшов висновку про необхідність вкотре застосувати автоматизований відбір із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, за принципом випадкового вибору для визначення кандидатури арбітражного керуючого на призначення ліквідатором банкрута.

Шляхом автоматизованого відбору визначено арбітражного керуючого Левченка В.М.

За ч. 1 ст. 216 Господарського процесуального кодексу України - суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 202 цього Кодексу.

Враховуючи вищевикладені обставини, господарський суд дійшов висновку про необхідність відкладення розгляду заяви №б/н від 13.11.2023 ліквідатора, арбітражного керуючого Потупало Н.І. про відсторонення арбітражного керуючого від виконання повноважень з витребуванням додаткових документів (доказів), необхідних для такого розгляду.

Керуючись ст. 2, 28, 61, 96 п. 2, 4 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 3, 12, 202, 216, 234-235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Розгляд заяви №б/н від 13.11.2023 ліквідатора, арбітражного керуючого Потупало Н.І. про відсторонення арбітражного керуючого від виконання повноважень відкласти до "18" квітня 2024 р. - 15:00 год.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Кіровоградської області за адресою: 25022, м. Кропивницький, вул. В`ячеслава Чорновола, 29/32, в залі суд. засідань №206, тел/факс: 32-05-11/24-09-91.

2. Зобов`язати арбітражного керуючого Левченка В.М. протягом трьох днів з дня отримання даної ухвали, надати господарському суду:

- заяву про участь у цій справі із зазначенням, що він не належить до осіб, зазначених у ч. 3 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства, на паперовому носії та/або в електронній формі на адресу електронної пошти, з якої він отримав відповідну ухвалу;

- документальні докази наявності свідоцтва про проходження підготовки у справах про банкрутство державних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі.

Явку повноважного представника голови комітету кредиторів в засідання суду визнати обов`язковою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та оскарженню не підлягає.

Копії ухвали направити кредиторам, грошові вимоги яких включені до реєстру вимог кредиторів (ухвала суду від 10.02.2004, в тому числі замість: Управління Пенсійного фонду України в м. Світловодську, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області та Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області - Головному управлінню Пенсійного фонду України в Кіровоградській області (через систему "Електронний суд"); замість Світловодської ОДПІ - Олександрійській ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області (засобами поштового зв`язку) та Головному управлінню ДПС у Кіровоградській області (через систему "Електронний суд" для відома); замість Світловодського міськрайонного центру зайнятості - Кіровоградському обласному центру зайнятості (через систему "Електронний суд") та ухвала суду від 27.11.2012 (засобами поштового зв`язку), крім: Єременко Н.М., Дзюби А.М.), банкруту (засобами поштового зв`язку), Кіровоградській обласній прокуратурі (через систему "Електронний суд"), первинній профспілковій організації "Завод чистих металів" (засобами поштового зв`язку), Фонду державного майна України (через систему "Електронний суд"), Регіональному відділенню Фонду державного майна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях (через систему "Електронний суд"), ліквідатору - арбітражному керуючому Потупало Н.І. (через систему "Електронний суд"), арбітражному керуючому Левченку В.М. (через систему "Електронний суд").

Суддя Н.М. Коваленко

Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості надавати інформацію про вебадресу судового рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень, одночасно з врученням (надсиланням/видачі) копії повного або скороченого такого рішення до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Повідомити учасників справи про можливість ознайомитись з електронною копією судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень за його вебадресою: http://reyestr.court.gov.ua. Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5013.

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118163495
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство - Відкритого акціонерного товариства Чисті метали (далі - ВАТ Чисті метали), Кіровоградська обл., м. Світловодськ, вул. Заводська, 3

Судовий реєстр по справі —14/60

Ухвала від 18.04.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 05.04.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 20.02.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 08.02.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 25.01.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 11.01.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 13.12.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 29.11.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні