Ухвала
від 05.03.2024 по справі 536/2658/23
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 536/2658/23

Провадження № 6/524/75/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 березня 2024 року Автозаводський районний суд м.Кременчука в складі головуючого судді Андрієць Д.Д., перевіривши матеріали заяви ТОВ «ДЕБТ ФОРС» про заміну сторони виконавчого провадження

УСТАНОВИВ:

До Автозаводського районного суду м. Кременчука з Кременчуцького районного суду Полтавської області надійшла заява ТОВ «ДЕБТ ФОРС» про заміну сторони виконавчого провадження, шляхом заміни стягувача його правонаступником

В ст.446ЦПК України визначено, що процесуальні питання, пов`язані з виконанням судових рішень у цивільних справах, вирішуються судом, який розглядав справу як суд першої інстанції, якщо інше не визначено цим розділом. Процесуальні питання, пов`язані з виконанням рішень інших органів (посадових осіб), вирішуються судом за місцем виконання відповідного рішення.

Згідно із ч. 1, 2 ст. 24 ЗУ «Про виконавче провадження» виконавчі дії провадяться державним виконавцем за місцем проживання, перебування, роботи боржника або за місцезнаходженням його майна. Право вибору місця відкриття виконавчого провадження між кількома органами державної виконавчої служби, що можуть вчиняти виконавчі дії щодо виконання рішення на території, на яку поширюються їхні функції, належить стягувачу. Приватний виконавець приймає до виконання виконавчі документи за місцем проживання, перебування боржника - фізичної особи, за місцезнаходженням боржника - юридичної особи або за місцезнаходженням майна боржника.

З матеріалів виконавчого провадження із підсистеми АСВП вбачається, що постановою приватного виконавця звернуто стягнення на доходи боржника, які вона отримує у ТОВ «ОРІМІ УКРАЇНА».

Тобто, місцем виконання виконавчого напису є ТОВ «ОРІМІ УКРАЇНА».

В ст. 31, 32 ЦПК України визначено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду. Спори міжсудами пропідсудність недопускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Враховуючи положення статей 31 та ст.446 ЦПК України,приймаючи доуваги те,що матеріалисправи немістять доказів,які бпідтверджували те,що місцевиконання виконавчогонапису єАвтозаводський районм.Кременчука,суд приходитьдо висновкупро те,що заяваТОВ «ДЕБТФОРС» прозаміну сторонивиконавчого провадження,шляхом замінистягувача йогоправонаступником не підсудна Автозаводському районному суду м. Кременчука із у зв`язку із цим підлягає направленню до суду, за місцем виконання виконавчого напису Солом`янського районного суду міста Києва

Керуючись ст. 30, 31, 32, 259-261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ТОВ«ДЕБТ ФОРС»про замінусторони виконавчогопровадження,шляхом замінистягувача йогоправонаступником направити до Солом`янського районного суду міста Києва .

Ухвала набираєзаконної силинегайно післяїї проголошення,якщо іншене передбаченоцим Кодексом. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу подається до Полтавського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя Діна АНДРІЄЦЬ

СудАвтозаводський районний суд м.Кременчука
Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118165757
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —536/2658/23

Ухвала від 27.08.2024

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Усатова І. А.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Андрієць Д. Д.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Баранська Ж. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні