Ухвала
від 20.03.2024 по справі 340/498/24
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі

20 березня 2024 року м. Кропивницький Справа № 340/498/24

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Кравчук О.В., перевіривши матеріали

позовної заяви ОСОБА_1 (РНОКПП - НОМЕР_1 ; адреса: АДРЕСА_1 )

до Фортечного відділу державної виконавчої служби у місті Кропивницькому Південного міжрегіонального управління Міністрерства юстиції (м.Одеса) (код ЄДРПОУ 34977781; адреса: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, 25006)

про визнання протиправною та скасування постанови,

У С Т А Н О В И Л А:

Позивачка звернулася до Кіровоградського окружного адміністративного суду із позовною заявою, в якій просить визнати протиправною та скасувати постанову старшого державного виконавця Фортечного відділу державної виконавчої служби у місті Кропивницькому Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Бондаревською Оленою Олександрівною від 20 травня 2021 року про стягнення з ОСОБА_1 виконавчого збору у розмірі 441096 грн у виконавчому провадженні № 52581092 при примусовому виконанні виконавчого листа № 2-1344/10, виданого Кіровським районним судом м. Кіровограда 19 вересня 2016 року про стягнення з ОСОБА_2 , ОСОБА_1 солідарно кредитної заборгованості в сумі 170 814,85 доларів США, судового збору по 850 грн з кожного та за інформаційно-технічне забезпечення по 60 грн з кожного на користь Акціонерного комерційного інноваційного банку «УкрСиббанк».

Ухвалою від 07 лютого 2024 року позовну заяву залишено без руху; позивачці запропоновано усунути недоліки позовної зяави упродовж 10 днів з дян отримання такої ухвали.

У строк, встановлений судом, позивачка подаола до суду клопотання про поновлення пропущеного строку звернення до суду, в якому, на переконання суду, вказала поважні причини, які перешкодили їй своєчасно звернутись до суду з цим позовом. З огляду на викладене, а також гарантуючи позивачці право на доступ до правосуддя, суду дійшов висновку про необхідність поновлення позивачці пропущеного строку звернення до суду на підставі частини першої статті 121 КАС України.

Наразі перешкоди, які заважали б відкриттю провадження у справі, відсутні.

Справу належить розглядати в порядку адміністративного судочинства (стаття 19 Кодексу адміністративного судочинства України). Справа підсудна Кіровоградському окружному адміністративному суду (статті 22, 25 КАС України).

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 160-161 Кодексу адміністративного судочинства України. Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Частиною четвертою статті 12 та частиною четвертою статті 257 КАС України даний спір не віднесений до переліку справ, що підлягають розгляду виключно за правилами загального позовного провадження.

Суд вважає, що даний спір можна віднести до справ незначної складності у розумінні пункту 10 частини шостої статті 12 КАС України та розглянути його за правилами спрощеного позовного провадження відповідно до частини першої статті 257 КАС України.

Відповідно до частини п`ятої статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Вимоги частини четвертої статті 287 КАС України щодо десятиденного строку розгляду справи зумовлюють встановлення судом скорочених строків для подання сторонами доказів у справі.

Вбачається, що вимоги, зазначені в позовній заяві, не стосуються прав, свобод, інтересів та обов`язків третіх осіб.

Керуючись статтями 49, 121, 160-161, 169, 257-263, 287 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

У Х В А Л И Л А:

Поновити ОСОБА_1 строк звернення до суду, визнавши поважними пропущення нею такого строку.

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі №340/498/24.

Справа розглядатиметься суддею Кравчук О. В. одноособово, в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи.

Встановити відповідачу дводенний строк з дня отримання цієї ухвали для подання до суду та направлення позивачеві відзиву на позовну заяву, а також усіх наявних доказів на підтвердження викладених у ньому обставин.

Зобов`язати відповідача невідкладно, але не пізніше двох днів з дня отримання даної ухвали, надати на електронну адресу суду завірені копії матеріалів, що були взяті до уваги при винесенні спірної постанови.

Встановити позивачу дводенний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу дводенний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Інформацію щодо стану розгляду даної справи сторони можуть отримати в мережі Інтернет за мережевим шляхом: http://adm.kr.court.gov.ua/sud1170/.

Ухвалу невідкладно направити учасникам справи.

Ухвала набирає чинності з моменту її підписання суддею.

Ухвала про відкриття провадження окремому оскарженню не підлягає. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду О.В. КРАВЧУК

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118169547
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною та скасування постанови

Судовий реєстр по справі —340/498/24

Ухвала від 20.03.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. КРАВЧУК

Ухвала від 07.02.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. КРАВЧУК

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні