Ухвала
від 03.04.2024 по справі 367/18/22
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/18/22

Провадження по справі № 2/367/1094/2024

У Х В А Л А

Іменем України

03квітня 2024року Ірпінський міський суд Київської області у складі: головуючого судді Горбачової Ю.В.,

за участі секретаря с/з Музики Є.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Універсал Банк», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінстрим», третя особа без самостійних вимог на стороні відповідачів: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Черленюх Людмила Василівна, про визнання недійсними договорів про відступлення права вимоги за договором іпотеки і кредитними договорами та скасування записів в держреєстрі,

ВСТАНОВИВ:

До Ірпінського міського суду Київської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Універсал Банк», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінстрим», третя особа без самостійних вимог на стороні відповідачів: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Черленюх Людмила Василівна, про визнання недійсними договорів про відступлення права вимоги за договором іпотеки і кредитними договорами та скасування записів в держреєстрі.

10 січня 2022 року ухвалою Ірпінського міського суду Київської області було відкрито провадження у справі, розгляд справи було вирішено проводити за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче засідання.

11 листопада 2022 року ухвалою Ірпінського міського суду Київської області було закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду.

Розпорядженням керівника апарату від 06.04.2023 року № 16 щодо призначення повторного автоматичного розподілу справ у зв`язку зі звільненням у відставку судді Ірпінського міського суду Київської області Линника В.Я., здійснено повторний автоматизований розподіл вищевказаної цивільної справи між суддями, відповідно до якого дану справу було передано для розгляду судді Горбачовій Ю.В.

Ухвалою Ірпінського міського суду Київської області від 02травня 2023року справу було прийнято до свого провадження, ухвалено проводити розгляд справи за правилами загального позовного провадження, повторно провести підготовче провадження по справі, призначено по справі підготовче засідання.

В підготовче засідання учасники справи не з`явилися, про дату, час та місце проведення підготовчого засідання були повідомлені належним чином.

Враховуючи, що сторони по справі в судове засідання не з`явились, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Позивач та його представник у підготовче засідання 03.04.2024 року не з`явилися, про дату, час та місце проведення підготовчого засідання були повідомлені належним чином. 03.04.2024 року від представника позивача адвоката Короті Р.О. надійшло клопотання про розгляд справи в режимі відеоконфенції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до ч. 2 ст. 212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

У зв`язку з надходження клопотання в день підготовчого засідання, а також відсутністю доказів направлення іншим учасникам справи, суд відмовляє в задоволенні клопотання представника позивача.

Від представника відповідача АТ «Універсал Банк» надходило клопотання про слухання справи без участі представника АТ «Універсал Банк».

Від представника відповідача ТОВ «Фінстрим» адвоката Коваль Р.О. надійшла заява про розгляд справи без участі представника.

Також від представника позивача адвоката Короті Р.О. надійшла заява про зміну предмету позову.

Відповідно до ч. 5 ст. 49 ЦПК України у разі подання будь-якої заяви, передбаченої пунктом 2 частини другої, частинами третьою (заява про зміну предмету або підстави позову), четвертою цієї статті, до судуподаються доказинаправлення копійтакої заявита доданихдо неїдокументів іншимучасникам справи. Таке надсилання може здійснюватися в електронній формі через електронний кабінет з урахуванням положень статті 43 цього Кодексу. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву, про що зазначає в ухвалі.

Відповідно до ч. 7 ст. 43 ЦПК України у разі подання до суду в електронній формі заяви по суті справи, зустрічного позову, заяви про збільшення або зменшення позовних вимог, заяви про зміну предмета або підстав позову, заяви про залучення третьої особи, апеляційної скарги, касаційної скарги та документів, що до них додаються, учасник справи зобов`язаний надати доказ надсилання таких матеріалів іншим учасникам справи. Такі документи в електронній формі направляються з використанням Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, шляхом надсилання до електронного кабінету іншого учасника справи, а у разі відсутності в іншого учасника справи електронного кабінету чи відсутності відомостей про наявність в іншого учасника справи електронного кабінету - у паперовій формі листом з описом вкладення.

У зв`язку з відсутністю доказів належного надсилання іншим учасникам справи, суд повертає позивачу заяву про зміну предмету позову.

Відповідач АТ «Універсал Банк» скористався своїм правом на подання відзиву на позовну заяву.

Відповідач ТОВ «Фінстрим» не скористався своїм правом на подання відзиву на позовну заяву, від представника відповідача ТОВ «Фінстрим» надходили письмові пояснення щодо позову.

Третя особа не скористалася своїм правом на подання пояснень щодо позову.

Відповідно до ст. 196 ЦПК України для виконання завдань підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче судове засідання.

Судом з`ясовано обсяг позовних вимог, предмет та підстави позову, у зв`язку з чим суд вважає за можливе вирішити питання про закриття підготовчого провадження та можливість призначення справи до судового розгляду по суті. У підготовчому судовому засіданні судом були вирішені питання та вчинені процесуальні дії, передбачені ст. 197 ЦПК України, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

За змістом ч. 2 ст. 200 ЦПК України суд вважає за можливе закрити підготовче провадження у цій справі та призначити справу до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 189, 196-200 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Універсал Банк», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінстрим», третя особа без самостійних вимог на стороні відповідачів: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Черленюх Людмила Василівна, про визнання недійсними договорів про відступлення права вимоги за договором іпотеки і кредитними договорами та скасування записів в держреєстрі.

Призначити судовий розгляд по суті на 15травня 2024року о10год.30 хв. в залі судових засідань Ірпінського міського суду Київської області, про що повідомити учасників справи.

Копію ухвали направити учасникам для відома.

Заяву про зміну предмету позову - повернути позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud1013/ та в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням - http://reestr.court.gov.ua.

Суддя: Ю. В. Горбачова

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118170613
СудочинствоЦивільне
Сутьвідступлення права вимоги за договором іпотеки і кредитними договорами та скасування записів в держреєстрі

Судовий реєстр по справі —367/18/22

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Горбачова Ю. В.

Ухвала від 02.05.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Горбачова Ю. В.

Ухвала від 11.11.2022

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Линник В. Я.

Ухвала від 10.01.2022

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Линник В. Я.

Ухвала від 05.01.2022

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Линник В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні