Ухвала
від 21.03.2024 по справі 308/21513/23
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/21513/23

2/308/299/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 березня 2024 року м. Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області у складі головуючого судді Зарева Н.І., розглянувши питання доцільності проведення наступного судового засідання в режимі відео конференції, залучення органу опіки та піклування, а також витребування доказів у цивільній справі за позовом:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 , до

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_2 ,

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору:

Служба у справах дітей та сім`ї Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації, ЄДРПОУ 37498740, адреса: вул. Гната Юри, будинок 9, кімната 422, м. Київ, 03148,

про позбавлення батьківських прав,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся в суд з позовною заявою до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав щодо малолітньої доньки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Тринадцятого лютого 2024 року позивач ОСОБА_1 заявив клопотання про проведення підготовчого судового засідання в режимі відеоконференції з Києво-Святошинським районним судом Київської області.

Ухвалою суду від 22 лютого 2024 року клопотання задоволено.

Наступне судове засідання призначене на 11 год. 30 хв. 17 квітня 2024 року.

Відповідно до ч. 1, 3, 5 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно з ч. 6 ст. 212 ЦПК України, суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Відповідно до ч. 8 ст.212ЦПКУкраїни, у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення.

Враховуючи, що місцем знаходження позивача є м. Київ, що знаходиться на значній відстані від м. Ужгород та ускладнює його прибуття в судове засідання, з метою забезпечення сторонам рівних можливостей для захисту своїх прав та інтересів, об`єктивного з`ясування фактичних обставин справи, суд прийшов до висновку про необхідність проведення наступного судового засідання у справі в режимі відео конференції.

Згідно з ч. 4, 5 ст. 19 СК України, при розгляді судом спорів щодо позбавлення батьківських прав, обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

За ч. 1 ст. 56 ЦК України, органами опіки та піклування є районні, районні в містах Києві та Севастополі державні адміністрації, виконавчі органи міських, районних у містах, сільських, селищних рад.

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Беручи до уваги те, що місцем проживання відповідачки є м. Ужгород, суд дійшов висновку про необхідність залучення до справи у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору орган опіки та піклування - виконавчий комітет Ужгородської міської ради Закарпатської області, якому слід доручити надати письмовий висновок щодо розв`язання спору.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст.212, 260 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Підготовче судове засідання, призначене на 11 год. 30 хв. 17 квітня 2024 року,провестиврежимі відеоконференціїз Києво-Святошинським районним судом Київської області, що знаходиться за адресою: вул. Мельниченка, 1, Київ, 03170.

Копію ухвали негайно надіслати до Києво-Святошинського районного суду для організації проведення судового засідання в режимі відеоконференції та представнику позивача.

2. Залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору виконавчий комітет Ужгородської міської ради Закарпатської області, код ЄДРПОУ 04053699, адреса: пл. Поштова, 3, м. Ужгород.

3. Зобов`язати виконавчий комітет Ужгородської міської ради Закарпатської області надати в строк до 17.04.2024, письмовий висновок щодо доцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , щодо неповнолітньої доньки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Cуддя Н.І. Зарева

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118173732
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —308/21513/23

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Зарева Н. І.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Зарева Н. І.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Зарева Н. І.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Зарева Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні