Ухвала
від 21.03.2024 по справі 199/521/24
АМУР-НИЖНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 199/521/24

(2-о/199/72/24)

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 березня 2024 року Амур-Нижньодніпровський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого судді Богун О.О.,

присяжних Божко О.В., Ткаченко К.С.,

при секретареві Буточкіній М.К.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Дніпрі цивільну справу окремого провадження за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради, ОСОБА_2 про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, -

ВСТАНОВИВ:

Заявниця ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою про визнання особи недієздатною та призначення опікуна, зазначивши, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з 2015 року перебував під опікою ОСОБА_1 , як дитина-сирота, що підтверджується рішенням виконавчого комітету Артемівської міської ради від 13.05.2015 р. №116. ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , має другу групу інвалідності з 20.11.2023 року, причина інвалідності з дитинства у зв`язку з психічним захворюванням, не може повною мірою усвідомлювати свої дії та керувати ними, потребує стороннього догляду та опіки.

До початку судового засідання заявником надано клопотання про призначення судово-психіатричної експертизи ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , для визначення його психічного стану.

Заявник ОСОБА_1 в судовезасідання нез`явилася,в заявіпросила розглянутизаявленеклопотання без її участі, яку просила задовольнити.

Представник ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за дорученням для надання безоплатної вторинної правничої допомоги ОСОБА_3 надала заяву в якій підтримала клопотання про призначення судово-психіатричної експертизи та просила провести судове засідання у її відсутність.

Представник заінтересованої особи Органу опіки та піклування Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради в судове засідання не з`явився, надав заяву в якій просив розглянути справу та ухвалити рішення за відсутності заінтересованої особи.

Суд, вивчивши матеріали справи, приходить до висновку, що оскільки для встановлення психічного стану ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,якого заявниця просить визнати недієздатним, необхідні спеціальні знання в області медицини, тому у справі необхідно призначити судово-психіатричну експертизу.

Враховуючи обсяг питань, поставлених перед експертизою, що потребують тривалих досліджень поза судом, суд з власної ініціативи згідно з п. 5 ч. 1 ст.252 ЦПК України ухвалює зупинити судовий розгляд на весь час проведення експертизи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 103, 105, 108, 139, 247, 252, 260 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Призначити по цивільній справі окремого провадження за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради, ОСОБА_2 про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, судово-психіатричну експертизу ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , проведення якої доручити Дніпропетровській філії судово-психіатиричних експертих Державній установі «Інститут психіатрії, судово-психіатричних експертиз та моніторингу наркотиків» МОЗ України (49006 м.Дніпро, вул. Надії Алексєєнко,84).

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст.384, 385 КК України.

На вирішення експертизи поставити наступне питання:

1.Чи хворіє ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,на психічну хворобу, та чи має хронічний, стійкий психічний розлад?

2.Чи здатний ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , усвідомлювати значення своїх дій та (або) може керувати ними внаслідок хронічного, стійкого психічного розладу?

В розпорядження експертів направити копію цієї ухвали та матеріали справи №199/521/24.

Доручити Органу опіки та піклування адміністрації Амур-Нижньодніпровськогорайону Дніпровськоїміської радинадати суду свій висновок про можливість призначення ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , фактичне місце проживання: АДРЕСА_1 , піклувальником над ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в разі визнання його недієздатним.

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Встановити строк проведення експертизи один місяць з дня отримання даної ухвали.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дняїї проголошення.

Головуючий суддя О.О. Богун

Присяжні Божко О.В.

Ткаченко К.С

21.03.2024

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено09.04.2024
Номер документу118174130
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —199/521/24

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

БОГУН О. О.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

БОГУН О. О.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

БОГУН О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні