Ухвала
від 05.04.2024 по справі 227/1008/24
ДОБРОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

05.04.2024 227/1008/24

УХВАЛА

про залишення позову без руху

05 квітня 2024 року м. Добропілля

Суддя Добропільського міськрайонного суду Донецької області Корнєєва В.В., отримавши позовну заяву заступника керівника Покровської окружної прокуратури Донецької області Калька Р.Ю., який діє в інтересах Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Донецькій області, до ОСОБА_1 , третя особа: Шахівська сільська рада, повноваження якої тимчасово здійснює Шахівська сільська військова адміністрація Покровського району Донецької області, про відшкодування шкоди, заподіяної порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища, -

ВСТАНОВИВ:

До Добропільського міськрайонного суду Донецької області надійшла позовна заява заступника керівника Покровської окружної прокуратури Донецької області, який діє в інтересах Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Донецькій області, до ОСОБА_1 , третя особа: Шахівська сільська рада, повноваження якої тимчасово здійснює Шахівська сільська військова адміністрація Покровського району Донецької області, про відшкодування шкоди, заподіяної порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

Розглянувши подану позовну заяву, суд вважає, що вона не може бути прийнята до провадження, так як не відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

1.Згідно ч. 5 ст. 177 ЦПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Як вбачається з позовної заяви, відповідачем здійснено вилов риби в місцевому ставку сел.Шахове Покровського району Донецької області, однак позивачем до суду не надано документів, які підтверджують, що водойма з якої було здійснено вилов риби перебуває на балансі Шахівської сільської ради. Окрім того, позивачем до суду не надано доказів того, що станом на момент вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.4 ст.84 КУпАП ОСОБА_1 14.05.2023 року, водойма не перебувала в оренді суб"єкта підприємницької діяльності.

2. Також в позові зазначено, що Управлінням Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Донецькій області вживалися заходи досудового врегулювання спору та відповідачу було направлено лист-пропозицію з вимогою про відшкодування в місячний термін збитків, але до матеріалів справи не надано підтвердження отримання даного листа-пропозиції відповідачем ОСОБА_1 . Тобто, до суду не надано належного підтвердження вжиття заходів досудового врегулювання перед зверненням до суду з таким позовом.

Відповідно до ч.1 ст. 185 Цивільного процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. Згідно ч. 3 ст. 185 ЦПК України якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175, 185, 258-261 Цивільного процесуального кодексу України, суддя -

УХВАЛИВ :

Позовну заяву заступника керівника Покровської окружної прокуратури Донецької області Калька Р.Ю., який діє в інтересах Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Донецькій області, до ОСОБА_1 , третя особа: Шахівська сільська рада, повноваження якої тимчасово здійснює Шахівська сільська військова адміністрація Покровського району Донецької області, про відшкодування шкоди, заподіяної порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища - залишити без руху, надавши заступнику керівника Покровської окружної прокуратури Донецької області строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, попередивши, що в разі невиконання вимог суду позовна заява буде вважатися неподаною і повернута.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 261 ЦПК України.

Суддя В.В. Корнєєва

05.04.2024

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено09.04.2024
Номер документу118175425
СудочинствоЦивільне
Сутьохорону навколишнього природного середовища

Судовий реєстр по справі —227/1008/24

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва В. В.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні