Ухвала
від 05.04.2024 по справі 333/2615/24
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Єдиний унікальний номер справи 333/2615/24

Номер провадження 2-о/333/200/24

УХВАЛА

05 квітня 2024 року місто Запоріжжя

Комунарський районний суд м. Запоріжжя в складі: головуючого - судді Стоматова Е.Г., розглянувши заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), заінтересовані особи: ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 ), Районна адміністрація Запорізької міської ради по Хортицькому району, як орган опіки та піклування (бул. Будівельників, буд. 19, м. Запоріжжя, 69123) про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, -

ВСТАНОВИВ:

21 березня 2024 року заявник ОСОБА_1 звернувся до Комунарського районного суду міста Запоріжжя із заявою про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Виходячи з конкретних обставин справи, суд, вирішуючи питання про залучення адвоката для захисту інтересів особи щодо якої вирішується питання про продовження дії рішення про визнання особи недієздатною та призначення опікуна, суд прийшов до висновку, що участь захисника буде доцільною.

Відповідно до ч.2 ст.13 ЗУ «Про безоплатну правову допомогу», безоплатна вторинна правова допомога включає такі види правових послуг: захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.

Згідно з п.24 ч.1 ст.14 ЗУ «Про безоплатну правову допомогу» особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

Наявні дані про стан психічного здоров`я ОСОБА_2 свідчать, що вказаний стан може негативно вплинути на можливість нею особисто та з достатньою ефективністю представляти свої інтереси в суді під час розгляду даної справи, в тому числі може негативно вплинути на її здатність усвідомити потребу в правовій допомозі та самостійно заявити клопотання про забезпечення її правовою допомогою адвоката.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне доручити Запорізькому місцевому центру з надання безоплатної вторинної допомоги призначити адвоката особі, відносно якої ставиться питання про визнання фізичної особи недієздатною, за рахунок держави для здійснення захисту за призначенням інтересів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись ст.14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Доручити Запорізькому місцевому центру з надання безоплатної вторинної допомоги призначити адвоката особі, відносно якої ставиться питання про визнання фізичної особи недієздатною, за рахунок держави для здійснення захисту за призначенням інтересів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адвоката для здійснення захисту за призначенням і забезпечити його прибуття на 15-00 годину 09 травня 2024 року до Комунарського районного суду м.Запоріжжя, за адресою: м.Запоріжжя, вул.Європейська, буд.7, каб.11, для участі у цивільній справі 333/2615/24.

Оплату послуг адвоката віднести за рахунок держави.

Копію ухвали суду направити до Запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги для виконання.

Ухвала підлягає негайному виконанню. Невиконання, неналежне або несвоєчасне виконання ухвали суду тягне відповідальність, встановлену законом.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає, заперечення проти цієї ухвали можуть бути включені до апеляційної скарги на судове рішення, передбачене ч.1 ст.392 КПК України.

Суддя Комунарського районного суду

міста Запоріжжя Е.Г.Стоматов

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено09.04.2024
Номер документу118175839
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —333/2615/24

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Стоматов Е. Г.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Стоматов Е. Г.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Стоматов Е. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні