Ухвала
від 04.03.2024 по справі 682/639/24
СЛАВУТСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 682/639/24

Провадження № 2/682/320/2024

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

04 березня 2024 року м.Славута

Суддя Славутського міськрайонного суду Хмельницької області Маршал І. М., ознайомившись з позовною заявою ОСОБА_1 , що проживає в АДРЕСА_1 до Берездівської сільської ради, що розташована в с. Берездів Шепетівського району Хмельницької області про визнання права власності на майно - будинковолодіння на підставі ст.ст. 392, 1261, 1268 ЦК України,-

в с т а н о в и в:

Справа підсудна Славутському міськрайонному суду. Позовна заява відповідає вимогам ст. ст.175, 177 ЦПК України. Перешкоди в порушенні справи, передбачені ст. 185, 186 ЦПК України відсутні. Позовна заява буде розглядатись в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст. 187 ЦПК України,

у х в а л и в:

Відкрити провадження у цивільній справі № 682/639/24 за позовною заявою ОСОБА_1 , що проживає в АДРЕСА_1 до Берездівської сільської ради, що розташована в с. Берездів Шепетівського району Хмельницької області про визнання права власності на майно - будинковолодіння на підставі ст.ст. 392, 1261, 1268 ЦК України.

Справу призначити до підготовчого засідання в залі суду м.Славута на 04.04.2024 о 09:00.

Відповідач протягом 15-ти днів з дня вручення йому ухвали про відкриття провадження у справі має право в порядку ст. 178 ЦПК України надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази ( які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а позивачу, іншим відповідачам та третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Ухвала в частині підсудності справи може бути оскаржена в апеляційному порядку через Славутський міськрайонний суд до Хмельницького апеляційного суду шляхом подачі в 15-и денний строк з дня отримання відповідної ухвали.

Веб - адреса сторінки на офіційному веб - порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається - http://sl.km.court.gov.ua/sud2214/gromadyanam/csz/

Суддя: Маршал І. М.

Права та обов`язки учасників справи

Учасникисправи маютьправо: ознайомлюватисяз матеріаламисправи,робити зних витяги,копії,одержувати копіїсудових рішень; подаватидокази;брати участьу судовихзасіданнях,якщо іншене визначенозаконом;брати участьу дослідженнідоказів;ставити питанняіншим учасникамсправи,а такожсвідкам,експертам,спеціалістам; подаватизаяви таклопотання,надавати поясненнясуду,наводити своїдоводи,міркування щодопитань,які виникаютьпід чассудового розгляду,і запереченняпроти заяв,клопотань,доводів іміркувань іншихосіб; ознайомлюватисяз протоколомсудового засідання,записом фіксуваннясудового засіданнятехнічними засобами,робити зних копії,подавати письмовізауваження зприводу їхнеправильності чинеповноти; оскаржуватисудові рішенняу визначенихзаконом випадках; користуватися іншими визначеними законом процесуальними правами.

Учасники справи зобов`язані

Виявляти повагудо судута доінших учасниківсудового процесу; сприятисвоєчасному,всебічному,повному таоб`єктивному встановленнювсіх обставинсправи; з`являтисяв судовезасідання завикликом суду,якщо їхявка визнанасудом обов`язковою; подаватиусі наявніу нихдокази впорядку тастроки,встановлені закономабо судом,не приховуватидокази; надаватисуду повніі достовірніпояснення зпитань,які ставлятьсясудом,а такожучасниками справив судовомузасіданні; виконуватипроцесуальні діїу встановленізаконом абосудом строки; виконувати інші процесуальні обов`язки, визначені законом або судом.

У випадку невиконання учасником справи його обов`язків суд застосовує до такого учасника справи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Процесуальні права та обов`язки сторін

Сторони користуються рівними процесуальними правами.

Крім прав та обов`язків, визначених устатті 43цього Кодексу: позивачвправі відмовитисявід позову(всіхабо частинипозовних вимог),відповідач маєправо визнатипозов (всіабо частинупозовних вимог)на будь-якійстадії судовогопроцесу; позивачвправі збільшитиабо зменшитирозмір позовнихвимог дозакінчення підготовчогозасідання абодо початкупершого судовогозасідання,якщо справарозглядається впорядку спрощеногопозовного провадження; відповідачмає правоподати зустрічнийпозов устроки,встановлені цимКодексом. Дозакінчення підготовчогозасідання позивачмає правозмінити предметабо підставипозову шляхомподання письмовоїзаяви.У справі,що розглядаєтьсяза правиламиспрощеного позовногопровадження,зміна предметаабо підставпозову допускаєтьсяне пізнішеніж зап`ять днівдо початкупершого судовогозасідання усправі. Сторониможуть укластимирову угодуна будь-якійстадії судовогопроцесу. Заявник та заінтересовані особи у справах окремого провадження мають права та обов`язки сторін, крім випадків, передбачених урозділі IVцього Кодексу.

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено09.04.2024
Номер документу118176698
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на майно - будинковолодіння на підставі ст.ст. 392, 1261, 1268 ЦК України

Судовий реєстр по справі —682/639/24

Рішення від 08.05.2024

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Маршал І. М.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Маршал І. М.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Маршал І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні