Ухвала
від 27.03.2024 по справі 333/10303/23
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Єдиний унікальний номер № 333/10303/23

Номер провадження № 2-о/333/37/24

У Х В А Л А

Іменем України

27 березня 2024 р. м. Запоріжжя

Суддя Комунарського районного суду міста Запоріжжя Ю.Р. розглянувши заяву представника заявника ОСОБА_1 про витребування доказів по цивільній справі за заявою ОСОБА_2 , зацікавлені особи ОСОБА_3 , Білоцерківський відділ Державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківсьму районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), Шевченківський відділ у місті Запоріжжі Управління Державної міграційної служби України в Запорізькій області, Комунарський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про появу фізичної особи, яку було оголошено померлою -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Комунарського районного суду знаходиться вищевказана цивільна справа.

Представник заявника ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про витребування доказів, а саме просив витребувати для огляду у судовому засіданні особову справу ОСОБА_2 з усіма додатками на будь-яких носіях, яка знаходиться в розпорядженні Шевченківського відділу у місті Запоріжжі Управління Державної міграційної служби України в Запорізькій області ДМС України.

Також просив визнати обов`язковою явку представника Шевченківського відділу у місті Запоріжжі Управління Державної міграційної служби України в Запорізькій області ДМС України у судове засідання.

Суд вважає, що дане клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ч.3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержання загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Згідно положень ст. 84 ЦПК України особи, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Оскільки невжиття заходів щодо витребування доказів перешкоджає ухваленню законного та обґрунтованого рішення суду у даній справі, суд вважає за необхідне задовольнити вказане клопотання представника позивача про витребування доказів.

Відповідно до ч.1 ст. 128 ЦПК України суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою.

Суд приходить до висновку, що участь представника зацікавленої особи у справі необхідно визнати обов`язковою.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 13, 84, 128 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника заявника ОСОБА_1 задовольнити.

Зобов?язати представника зацікавленої особи Шевченківського відділу у місті Запоріжжі Управління Державної міграційної служби України в Запорізькій області ДМС України з`явитись 29 квітня 2024 р. в 15 годин 00 хвилин в судове засідання до Комунарського районного суду міста Запоріжжя для дачі особистих пояснень у справі №333/10303/23 за заявою ОСОБА_2 , зацікавлені особи ОСОБА_3 , Білоцерківський відділ Державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківсьму районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), Шевченківський відділ у місті Запоріжжі Управління Державної міграційної служби України в Запорізькій області, Комунарський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про появу фізичної особи, яку було оголошено померлою.

Витребувати для огляду у судовому засіданні особову справу ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з усіма додатками на будь-яких носіях, яка знаходиться в розпорядженні Шевченківського відділу у місті Запоріжжі Управління Державної міграційної служби України в Запорізькій області ДМС України.

Встановити строк для виконання ухвали до 29.04.2024 р.

Копію ухвали надіслати до Шевченківського відділу у місті Запоріжжі Управління Державної міграційної служби України в Запорізькій області ДМС України (69068 м.Запоріжжя, вул..8 Березня,б.31)

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.Р.Піх

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено09.04.2024
Номер документу118178103
СудочинствоЦивільне
Сутьпояву фізичної особи, яку було оголошено померлою

Судовий реєстр по справі —333/10303/23

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Піх Ю. Р.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Піх Ю. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні