Ухвала
від 08.04.2024 по справі 448/296/24
МОСТИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 448/296/24

Провадження № 2/448/243/24

У Х В А Л А

судового засідання

08.04.2024 м. Мостиська

Мостиський районний суд Львівської області в складі:

головуючої судді - Гіряк С.І.,

за участі секретаря судового засідання - Семен І.І.,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в місті Мостиська клопотання представника позивача про зобов`язання третьої особи надання висновку щодо доцільності позбавлення батьківських прав в цивільній справі

за позовом ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 )

до

відповідача: ОСОБА_2 (місце реєстрації: АДРЕСА_2 )

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Жовківська міська рада Львівського району Львівської області (місцезнаходження: вул. Львівська, 40, м. Жовква, Львівської області, 80300)

вимоги позивача: про позбавлення батьківських прав,

учасники справи - не з`явилися,

в с т а н о в и в:

1. ОСОБА_1 звернулася до суду з позовною заявою до ОСОБА_3 з вимогою про позбавлення батьківських прав.

2. 01.03.2024 до суду надійшло клопотання позивачки про зобов`язання третьої особи надання висновку щодо доцільності позбавлення ОСОБА_2 батьківських прав щодо його неповнолітніх дітей ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

3. В підготовче судове засідання учасники справи не з`явилися.

4. Судом на підставі частини другої статті 247 Цивільного процесуального кодексу України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

5. Завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави (частина перша статті 2 ЦПК України).

6. За пунктом 4 частини п`ятої статті 12 ЦПК України, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

7. Виключне право оцінки доказів належить суду, який має оцінювати докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів (стаття 89 ЦПК України).

8. Частинами 4, 5 ст. 19 Сімейного кодексу України передбачено, що при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

9. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

10. У зв`язку з тим, що орган опіки та піклування зобов`язаний подати письмовий висновок щодо розв`язання спору, суд приходить до висновку про необхідність зобов`язання третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, надати письмовий висновок щодо предмету спору, а саме щодо доцільності позбавлення ОСОБА_2 батьківських прав.

12. Виходячи з викладеного, підготовче судове засідання необхідно відкласти на 29 квітня 2024 на 11 годину 15 хвилин.

Керуючись статтями 2, 12, 198, 247, 258, 259, 260 Цивільного процесуального кодексу України, Суд,

п о с т а н о в и в :

1. Клопотання позивачки ОСОБА_1 про зобов`язання третьої особи надання висновку щодо доцільності позбавлення батьківських прав - задовольнити.

2. Зобов`язати Жовківську міську раду Львівського району Львівської області як орган опіки та піклування надати відповідно до ч.5 ст.19 Сімейного кодексу України висновок щодо доцільності позбавлення ОСОБА_2 батьківських прав щодо його неповнолітніх дітей ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

3. Відкласти підготовче судове засідання по цивільній справі за на 11 годину 15 хвилин 29 квітня 2024 року.

4. Розгляд справи проводити в приміщенні Мостиського районного суду Львівської області, що за адресою: м. Мостиська, вул. Грушевського, 1/9.

5. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає.

Ухвала виготовлена та підписана суддею 08.04.2024.

Суддя Світлана ГІРЯК

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено09.04.2024
Номер документу118178274
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав, учасники справи - не з`явилися

Судовий реєстр по справі —448/296/24

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Гіряк С. І.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Гіряк С. І.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Гіряк С. І.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Гіряк С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні