Ухвала
від 05.04.2024 по справі 496/1369/24
ТЕПЛОДАРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ТЕПЛОДАРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=====================================================================

Справа № 496/1369/24

Провадження № 2-о/516/32/24

УХВАЛА

05 квітня 2024 року

Суддя Теплодарського міського суду Одеської області Мислива Л.М., розглянувши заяву

ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ),

заінтересована особа:

Виконавчий комітет Нерубайської сільської ради Одеського району Одеської області в особі органу опіки та піклування (місцезнаходження: 67661, Одеська область, Одеський район, с. Нерубайське, пл. Партизан, 4),

про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки над нею,

ВСТАНОВИЛА:

Заявник ОСОБА_1 звернувся до суду з вищевказаною заявою, в якій просить визнати його тітку - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною, та встановити над нею опіку, призначивши його, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , опікуном. Свої вимоги мотивує тим, що ОСОБА_2 є інвалідом І-А групи, має стійкий психічний розлад, внаслідок якого вона не усвідомлює значення своїх дій та не здатна керувати ними, внаслідок чого потребує постійного догляду. Заявник є єдиним родичем ОСОБА_2 , що може виконувати обов`язки опікуна та має висновок виконкому Нерубайської сільської ради Одеського району Одеської області про доцільність призначення опікуном його тітки ОСОБА_2 . В зв`язку з наведеним просить задовольнити заяву.

Ухвалою Біляївського районного суду Одеської області від 23.02.2024 р. справу для розгляду направлено до Теплодарського міського суду Одеської області.

Згідно ч.3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Заява подана із додержанням вимог ст.ст. 297, 175, 177 ЦПК України. Підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви або відмови у відкритті провадження у справі, визначені ст.ст. 185, 186 ЦПК України, відсутні. Суд приймає дану заяву до розгляду та відкриває провадження у справі.

Справа буде розглядатися в порядку окремого провадження на підставі п. 1 ч. 2, ч. 4 ст. 293 ЦПК України.

Крім того, відповідно до ч. 1 ст. 299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. Питання про виклик фізичної особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, вирішується в кожному випадку судом із урахуванням стану її здоров`я.

Таким чином, суд за власною ініціативою залучає до участі у справі, як заінтересовану особу, ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , оскільки рішення у справі може вплинути на її права. Питання щодо її виклику суд буде вирішувати в судовому засіданні із урахуванням стану її здоров`я.

Керуючись ст.ст. 19, 84 175, 187, 293, 294, 295, 299 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Виконавчий комітет Нерубайської сільської ради Одеського району Одеської області в особі органу опіки та піклування, про визнання особи недієздатною та призначення опікуна.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження за участю присяжних.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 30 травня 2024р. о 10 годин 30 хвилин в приміщенні Теплодарського міського суду Одеської області.

Залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 ; направити їй копію зазначеної ухвали суду та копію заяви ОСОБА_1 .

Встановити заінтересованим особам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на заяву. У зазначений строк заінтересована особа має право надіслати суду відзив на заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, та докази на підтвердження обставин, які обґрунтовують заперечення проти заяви. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання заінтересованими особами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://court.gov.ua/sud1530/gromadyanam/csz/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо мотивів порушення правил підсудності (п. 8 ч. 1 ст. 353 ЦПК України). Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Одеського апеляційного суду. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено09.04.2024
Номер документу118179152
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки над нею

Судовий реєстр по справі —496/1369/24

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Трушина О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні