Ухвала
від 04.04.2024 по справі 159/725/24
КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 159/725/24

Провадження № 2/159/542/24

КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відмову в задоволенні клопотання

04 квітня 2024 року м. Ковель

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

під головуванням судді Бойчука П.Ю.,

розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Заводська 3» (м. Ковель, вул. Заводська, 3), від імені якого діє представник ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ) про стягнення заборгованості за утримання будинку та прибудинкової території, -

в с т а н о в и в:

Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Заводська 3», від імені якого діє представник ОСОБА_1 , звернулось до суду з позовом до ОСОБА_2 , в якому просить стягнути з відповідача на користь позивача заборгованість за утримання будинку та прибудинкової території в сумі 7727,36 грн. Крім цього, просить стягнути з відповідача на користь позивача судові витрати у справі по сплаті судового збору 3028,00 грн. та витрати на професійну правничу допомогу в розмірі 4000,00 грн.

Ухвалою судді Ковельського міськрайонного суду Волинської області від 11.03.2024 року відкрито провадження в цивільній справі та вирішено розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін. Крім цього, відповідачу визначено п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

Відповідач ОСОБА_2 подав відзив на пред`явлений позов, з якого вбачається, що відповідач позовні вимоги не визнає та просить відмовити в задоволенні позову.

Крім цього, відповідачем подано до суду клопотання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін та про залучення до участі у справі голови Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Заводська 3» ОСОБА_3.

Оскільки розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, тому, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, вивчивши матеріали справи, прийшов до висновку про те, що вказані клопотання є безпідставними та задоволенню не підлягають виходячи з наступного.

Так, відповідачем у клопотанні не зазначено будь-яких обґрунтованих мотивів для проведення розгляду справи в судовому засіданні з повідомленням сторін.

При цьому суд звертає увагу на те, що відповідач не обмежений у праві подати свої письмові заперечення (пояснення) по суті справи та відповідні докази у строк, визначений для подачі відзиву.

Враховуючи те, що предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи, суд вважає, що в задоволенні клопотання відповідача про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін слід відмовити.

Крім цього, клопотання відповідача про залучення для участі у справі голови ОСББ «Заводська-3» ОСОБА_3 також не підлягає до задоволення, оскільки позивачем не зазначено у клопотанні в якості кого слід залучити голову ОСББ «Заводська-3» до участі у справі.

Крім цього, судом також не встановлено підстав для залучення голови ОСББ «Заводська-3» ОСОБА_3 до участі у справі, та як вказана особа може приймати участь у справі як представник позивача.

Таким чином, відповідачем у клопотанні не зазначено будь-яких обґрунтованих мотивів для залучення голови ОСББ «Заводська-3» ОСОБА_3 до участі у справі.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 247, 279 ЦПК України, суд, -

постановив:

В задоволенні клопотання відповідача ОСОБА_2 про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін, - відмовити.

В задоволенні клопотання відповідача ОСОБА_2 про залучення до участі у справі голови Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Заводська 3» ОСОБА_3, - відмовити

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/.

Надіслати учасникам справи копії цієї ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: П.Ю. Бойчук

СудКовельський міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено09.04.2024
Номер документу118179198
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них споживчого кредиту

Судовий реєстр по справі —159/725/24

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні