Ухвала
від 05.04.2024 по справі 379/300/24
ТАРАЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер: 379/300/24

Провадження № 2-о/379/22/24

УХВАЛА

про прийняття до розгляду

та відкриття провадження у справі

05 квітня 2024 року м. Тараща

Суддя Таращанського районного суду Київської області Разгуляєва О.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Таращанська міська рада про оголошення фізичної особи померлою,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Таращанського районного суду Київської області з даною заявою, в якій просить ухвалити рішення, яким оголосити його матір - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженку с. Салиха Білоцерківського (колишнього Таращанського) району Київської області померлою.

Ухвалою Таращанського районного суду Київської області від 18.03.2024 зазначену заяву залишено без руху та наданий строк для усунення недоліків.

03.04.2024 на виконання ухвали суду надійшла заява про усунення недоліків.

Згідно з п. 3 ч. 2 ст. 293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про визнання фізичної особи безвісно відсутньою чи оголошення її померлою.

У випадках, встановлених пунктами 1, 3, 4, 9, 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Відповідно до ст. 305 ЦПК України заява про визнання фізичної особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою подається до суду за місцем проживання заявника або за останнім відомим місцем проживання (перебування) фізичної особи, місцеперебування якої невідоме, або за місцезнаходженням її майна.

Заява відповідає вимогам ст.ст.175, 177, 297 ЦПК України, підстав для залишення заяви без руху або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається.

За таких обставин належить відкрити провадження у справі та призначити до судового розгляду.

Також, разом із заявою ОСОБА_1 заявив клопотання про виклик свідків: ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , які можуть підтвердити обставини викладені ним в заяві.

Відповідно до ст. 91 ЦПК України, виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання(перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання у справі. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Відповідно до частини 1 статті 308 Цивільного процесуального кодексу України суд розглядає справу за участю заявника, свідків, зазначених у заяві, та осіб, яких сам суд визнає за потрібне допитати, і ухвалює рішення про визнання фізичної особи безвісно відсутньою або про оголошення її померлою.

З огляду на викладене та враховуючи положення ст. 81 ЦПК України, відповідно до яких кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог, з метою повного, об`єктивного та всебічного з`ясування всіх обставин справи, суд дійшов висновку про можливість задоволення клопотання заявника про виклик свідків.

Керуючись статтями 84, 91,175, 177,297 187, 305-308 Цивільного процесуального кодексу України суддя, -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Таращанська міська рада про оголошення фізичної особи померлою.

Розгляд справи здійснювати за правилами окремого провадження в складі одного судді і двох присяжних.

Призначити судовий розгляд справи на 18 квітня 2024 року о 10 год. 00 хв. в у залі судових засідань Таращанського районного суду Київської області (вул. Сікевича Володимира, 61, м. Тараща Білоцерківського району Київської області, 09501).

Клопотання заявника про виклик свідків - задовольнити.

Викликати в судове засідання свідків:

- ОСОБА_4 , проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 ,

- ОСОБА_5 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 ,

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи за відмову від давання показань на вимогу суду, згідно ст. ст. 384, 385 Кримінального кодексу України.

Направити заінтересованим особам копію заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати подати відзив та посилання на докази, якими він обґрунтовується.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб - адресою сторінки на офіційному веб - порталі судової влади України http://tr.ko.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо мотивів порушення правил підсудності (п. 8 ч. 1 ст. 353 ЦПК України) в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

ГоловуючийО. В. Разгуляєва

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено09.04.2024
Номер документу118180047
СудочинствоЦивільне
Сутьоголошення фізичної особи померлою

Судовий реєстр по справі —379/300/24

Рішення від 18.04.2024

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Разгуляєва О. В.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Разгуляєва О. В.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Разгуляєва О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні