Ухвала
від 08.04.2024 по справі 697/695/24
КАНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 697/695/24

Провадження № 1-кс/697/122/2024

У Х В А Л А

Іменем України

08 квітня 2024 року м. Канів

Слідчий суддя Канівського міськрайонного суду Черкаської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 ,

розглянувши винесене в кримінальному провадженні № 12024250340000109 від 02.04.2024 клопотання старшого слідчого СВ відділу поліції № 1 Черкаського районного управління поліції ГУ НП в Черкаській області майора поліції ОСОБА_3 про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю,-

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло клопотання старшого слідчого СВ відділу поліції № 1 Черкаського районного управління поліції ГУ НП в Черкаській області майора поліції ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором Канівського відділу Смілянської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів в рамках кримінального провадження. Як обґрунтування даного клопотання зазначено, що 21.03.2024 близько 23 год. 20 хв. невстановлена особа, перебуваючи на автомобільній заправні « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що по АДРЕСА_1 , на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, умисно нанесла ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості у вигляді перелому верхньої щелепи та вилично орбітального комплексу зліва.

За вказаним фактом слідчим відділенням відділу поліції №1 Черкаського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області розпочато досудове розслідування, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12024250340000109 від 02.04.2024, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України.

Так, 03.02.2024 допитаний в якості потерпілого ОСОБА_5 показав, що 21.03.2024 близько 23 год пішов з ОСОБА_6 до заправочної автомобільної станції «БРСМ», що по АДРЕСА_1 . Зайшли до приміщення, замовили 2 пляшки «Рева» та підійшли до столика. Хотів налити у пляшку сироп, але так як пляшка була не закручена, то випадково розлив його. В цей час до приміщення зайшов невідомий чоловік у світлому спортивному костюмі, прізвища та імені не знає. Вони підійшли до каси та даний чоловік почав робити зауваження за те, що він розлив сироп, тому розпочався словесний конфлікт. Вони усі вийшли з приміщення, де почали сваритися. В ході цього чоловік раптово наніс йому один удар кулаком правої руки в обличчя з лівого боку, від чого він втратив рівновагу та впав. А потім ще один удар кулаком правої руки в обличчя зліва. Після цього розійшлися. У нього дуже боліла щелепа, обличчя, тому наступного дня пішов до КНП Канівська БЛ, де зробив комп`ютерну томографію та його направили до обласної лікарні в м. Черкаси. 23.03.2024 у м. Черкаси його поклали до стоматологічного відділення, так як діагностували перелом верхньої щелепи та вилично орбітального комплексу зліва, знаходився у лікарні до 29.03.2024.

В ході досудового слідства було встановлено, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 з 23.03.2024 по 29.03.2024 перебував на стаціонарному лікуванні у стоматологічному відділенні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Враховуючи вищевикладене, для об`єктивності та повноти досудового розслідування, в даному кримінальному провадженні необхідно провести судово-медичну експертизу з метою встановлення ступені тяжкості тілесних ушкоджень отриманих потерпілим ОСОБА_5 .

Таким чином, на даний час з метою забезпечення повного, всебічного і об`єктивного розслідування вказаного кримінального провадження, а саме з метою отримання відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, а також з`ясування інших обставин, що мають значення для досудового розслідування, виникла потреба в отримані дозволу на тимчасовий доступ до медичної картки стаціонарного хворого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Вказана інформація перебуває у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за адресою: АДРЕСА_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 .

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, розгляд даного клопотання необхідно проводити без виклику представника КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », у володінні якого знаходиться інформація, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Просить надати слідчим слідчого відділення відділу №1 Черкаського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області дозвіл на тимчасовий доступ до вище вказаних документів, які перебувають у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Старший слідчий СВ відділу поліції №1 Черкаського районного управління поліції ГУ НП в Черкаській області майор поліції ОСОБА_3 , прокурор Канівського відділу Смілянської окружної прокуратури ОСОБА_4 в судове засідання не з`явилися, просили розглядати клопотання без їх участі та без відеофіксакції.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, розгляд даного клопотання необхідно проводити без виклику представника ІНФОРМАЦІЯ_4 , у володінні якого знаходиться інформація, на підставі ч.2 ст.163 КПК України.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України фіксування судового засідання за допомогою технічних засобів не здійснювалося.

Розглянувши матеріали клопотання та додані до нього документи, слідчий суддя приходить до наступного.

Слідчим суддею встановлено, що ВП № 1 Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження № 12024250340000109 від 02.04.2024, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України.

Відповідно до виписки КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » №7720 із медичної картки амбулаторного (стаціонарного) хворого від 29.03.2023, ОСОБА_5 , 1991 р.н., проживаючий за адресою: АДРЕСА_3 , перебував на стаціонарному лікуванні стоматологічного відділення з 23.03.2024 по 29.03.2024.

Доказуванню у кримінальному провадженні, відповідно до п.1,3 ч.1 ст.91 КПК України, підлягають подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення), вид і розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, а саме доказування, відповідно до ч.2 ст.91 КПК України полягає у збиранні, перевірці та оцінці доказів.

Сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Частиною 2 ст. ст. 98 КПК України визначено, що документи є речовими доказами, якщо вони містять ознаки, зазначені в ч. 1 цієї статті. Відповідно до ч. 1 та ст.3 ст. 98 КПК України документом є спеціально створений з метою збереження інформації матеріальний об`єкт, який містить зафіксовані за допомогою письмових знаків, звуку, зображення тощо відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження. Сторона кримінального провадження, потерпілий зобов`язані надати суду оригінал документа.

Згідно ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч.2 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

На даний час неможливо іншими способами довести обставини кримінального провадження, на які вказав слідчий та які передбачається довести за допомогою інформації, до якої просить надати тимчасовий доступ.

Слідчий суддя вважає, що дане клопотання підлягає до задоволення, оскільки з урахуванням викладеного вище, а також тяжкість злочину і неможливість отримати відомості в інший спосіб та, враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а тому необхідно отримати тимчасовий доступ до медичної картки ОСОБА_5 , яка перебуває у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Керуючись вимогами ст. ст. 110, 159, 163, 164, 165, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ відділу поліції № 1 Черкаського районного управління поліції ГУ НП в Черкаській області майора поліції ОСОБА_3 , винесене в кримінальному провадженні № 12024250340000109 від 02.04.2024 про дозвіл на тимчасовий доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю задовольнити.

Надати старшому слідчому слідчого відділення відділу поліції № 1 Черкаського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області майору поліції ОСОБА_7 , старшому слідчому слідчого відділення відділу поліції № 1 Черкаського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області ОСОБА_3 , слідчому слідчого відділення відділу поліції № 1 Черкаського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області капітану поліції ОСОБА_8 , слідчому слідчого відділення відділу поліції № 1 Черкаського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області лейтенанту поліції ОСОБА_9 , слідчому слідчого відділення відділу поліції №1 Черкаського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області майору поліції ОСОБА_10 , заступнику начальника слідчого відділення відділу поліції № 1 Черкаського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області майору поліції ОСОБА_11 , дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, тобто зобов`язати працівників КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ( АДРЕСА_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), надати:

- медичну картку стаціонарного хворого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який з 23.03.2024 по 29.03.2024 перебував на стаціонарному лікуванні стоматологічному відділенні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ( АДРЕСА_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), з можливістю її вилучення для подальшого проведення судово-медичної експертизи.

Ухвалу виконати протягом 2 місяців з дня її винесення.

Відповідно до п.1 ст.166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118180735
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю

Судовий реєстр по справі —697/695/24

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Колісник Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні