Ухвала
від 08.04.2024 по справі 192/255/24
СОЛОНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 192/255/24

Провадження № 2/192/247/24

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті

08 квітня 2024 року Солонянський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Щербини Н. О.,

за участю секретаря судового засідання Короти Л. С.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника органу опіки та піклування Котенко І. В.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду смт Солоне Солонянського району Дніпропетровської області цивільну справу в порядку загального позовного провадження за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участю третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні позивача - виконавчий комітет Солонянської селищної ради як орган опіки та піклування, про позбавлення батьківських прав,

В С Т А Н О В И В:

Позивач у підготовчому засіданні позов підтримав та не заперечував проти призначення справи до розгляду по суті.

Відповідачка у підготовче засідання не з`явилася, надавши заяву про визнання позову.

Представник виконавчого комітету Солонянської селищної ради як органу опіки та піклування не заперечувала проти призначення справи до розгляду по суті.

З`ясувавши думку учасників справи, суд постановив проводити підготовчий розгляд без участі відповідачки.

Ознайомившись з матеріалами справи суд вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Статтею 171 Сімейного кодексу України передбачено, що дитина маєправо нате,щоб бутивислуханою батьками,іншими членамисім`ї,посадовими особамиз питань,що стосуютьсяїї особисто,а такожпитань сім`ї. Дитина,яка можевисловити своюдумку,має бутивислухана привирішенні міжбатьками,іншими особамиспору щодоїї виховання,місця проживання,у томучислі привирішенні спорупро позбавленнябатьківських прав,поновлення батьківськихправ,а такожспору щодоуправління їїмайном. Суд має право постановити рішення всупереч думці дитини, якщо цього вимагають її інтереси.

Оскільки малолітній ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 досяг повних 9 років, то на думку суду він може висловити свою думку з приводу заявленого позову, а тому доцільним є заслуховування думки дитини в судовому засіданні.

До закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті додаткових процесуальних дій вчиняти не потрібно, справа може бути призначена до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись п. 3 ч. 2 ст. 200, 260 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Закрити підготовче провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участю третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні позивача - виконавчий комітет Солонянської селищної ради як орган опіки та піклування, про позбавлення батьківських прав.

Призначити справу до судового розгляду по суті за правилами загального позовного провадження у відкритому судовому засіданні в залі судуна25 квітня 2024 року о 10 годині 00 хвилин.

Викликати в судове засідання малолітнього ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 для з`ясування думки з приводу поданого позову.

Зобов`язати Солонянську селищну раду як орган опіки та піклування забезпечити присутність представників органів опіки та піклування, а також служби у справах дітей під час з`ясування думки малолітнього ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У судове засідання викликати сторони, їх представників.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя Н. О. Щербина

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено09.04.2024
Номер документу118183048
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —192/255/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні