Ухвала
від 08.04.2024 по справі 202/8919/23
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/8919/23

Провадження № 2-о/202/11/2024

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

08 квітня 2024 року м. Дніпро

Суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська Слюсар Л.П., розглянувши цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Лиманської міської ради Донецької області, про визнання особи недієздатною та призначення опікуна,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Індустріального районного суду м. Дніпропетровська перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Лиманської міської ради Донецької області, про визнання особи недієздатною та призначення опікуна, відповідно до якої заявник просить визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , недієздатним; встановити над ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , опіку на призначити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 його опікуном.

Під час розгляду справ окремого провадження суд зобов`язаний роз`яснити учасникам справи їхні права та обов`язки, сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи.

Відповідно до ч. 5 ст. 293 ЦПК України у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Згідно з ч. 1 ст. 299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

У відповідності до п. 24 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу» право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно з цим Законом та іншими законами мають такі категорії фізичних осіб, а саме особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбачені п. 2, 3 ч. 2 ст. 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

Враховуючи вищевикладене, з метою забезпечення дотримання процесуальних прав ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , суддя дійшов висновку про необхідність залучення для представництва інтересів останнього під час розгляду даної справи адвоката через відповідний суб`єкт надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Керуючись ст. ст. 49, 293, 299 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Забезпечити участь адвоката для здійснення представництва інтересів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у цивільній справі № 202/8919/23 за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Лиманської міської ради Донецької області, про визнання особи недієздатною та призначення опікуна.

Доручити Дніпровському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Дніпро, вул. Старокозацька, 56, 4 поверх, каб. 423; е-mail: local.dnipro@legalaid.dp.ua) призначити адвоката для здійснення представництва інтересів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , стосовно якого розглядається справа про визнання його недієздатним, за призначенням та забезпечити його прибуття для участі у цивільній справі № 202/8919/23 за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Лиманської міської ради Донецької області, про визнання особи недієздатною та призначення опікуна у судове засідання, яке відбудеться об 15 год. 00 хв. 15 травня 2024 року в приміщенні Індустріального районного суду міста Дніпропетровська (49074, м. Дніпро, пр. Слобожанський, 84).

Копію ухвали направити для виконання Дніпровському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (е-mail: ІНФОРМАЦІЯ_3 ).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.П. Слюсар

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено09.04.2024
Номер документу118184945
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —202/8919/23

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 13.07.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 19.05.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні