Ухвала
від 08.04.2024 по справі 127/11238/24
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/11238/24

Провадження № 2/127/1418/24

У Х В А Л А

про прийняття заяви до розгляду та відкриття спрощеного позовного провадження у справі (без повідомлення (виклику) осіб)

08 квітня 2024 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області у складі судді Дернової В.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Вінницькій області (м. Вінниця, вул. Антона Листопада, буд. 2А) про стягнення моральної шкоди (внаслідок не обчислення та не сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування за період з 08.11.2021 р. по 31.07.2023 р.),

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Вінницькій області про стягнення моральної шкоди (внаслідок не обчислення та не сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування за період з 08.11.2021 р. по 31.07.2023 р.), на підставі ст. 23, 1167 ЦК Укрраїни, ст. 233, 234,237-1 КЗпП України.

Подана заява відповідає вимогам ст. 175, 177 ЦПК України.

Відповідно до ст. 19, 23, 27 ЦПК України справа належить до юрисдикції та підсудна Вінницькому міському суду Вінницької області.

Відповідно до ч. 1 ст. 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченомустаттею 185цього Кодексу.

Згідно із ч. 2, 3 ст. 274 ЦПК України дана справа підлягає розгляду у порядку спрощеного позовного провадження з огляду на категорію справи.

При цьому, відповідно до положень ст. 53 ЦПК України, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача: ОСОБА_2 , начальника Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Вінницькій області, оскільки рішення суду може вплинути на їх права та обов`язки.

Керуючись с т. 53, 187, 274 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти заяву до розгляду та відкрити спрощене позовне провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Вінницькій області про стягнення моральної шкоди (внаслідок не обчислення та не сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування за період з 08.11.2021 р. по 31.07.2023 р.).

2. Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача: ОСОБА_2 , начальника Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Вінницькій області (Вінницька область, Вінницький район, с. Гавришівка, В/Ч 1231).

3. Копіюухвали,копію позовноїзаяви тадоданих документів,надіслати учасникамсправи рекомендованими листами з повідомленнями про вручення поштового відправлення.

4. Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, у мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/.

5. Запропонувати відповідачу надати суду (в копії позивачу) протягом 15днів здня врученняухвали провідкриття провадження відзив напозов з наданням усіх доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документів,що підтверджуютьнадіслання (надання)відзиву ідоданих донього доказівіншим учасникамсправи. Роз`яснити відповідачу,що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

6. Встановити позивачу п`ятиденний строкз дняотримання відзиву для подання до суду відповіді навідзив з наданням усіх доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується відзив, якщо такі докази не надані позивачем або відповідачем, та документів, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів іншим учасникам справи.

7. Встановити відповідачу п`ятиденний строкз дняотримання відповідіна відзив для подання заперечення навідповідь з наданням усіх доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується заперечення на відповідь, якщо такі докази не надані позивачем або відповідачем, та документів, що підтверджують надіслання (надання) заперечення навідповідь і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

8. Запропонувати третій особі протягом 15днів здня врученняухвали провідкриття провадження надати суду пояснення щодопозову напідтримку абозаперечення протипозову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснення щодо позову і доданих до нього доказів іншим учасникам справи; іншим учасникам справи - копію пояснення щодо позову та доданих до нього документів.

9. Справа буде розглядатися суддею Дерновою В.В. у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) осіб за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше; клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

10. Ухвалаоскарженню непідлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено09.04.2024
Номер документу118186597
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення моральної шкоди (внаслідок не обчислення та не сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування за період з 08.11.2021 р. по 31.07.2023 р

Судовий реєстр по справі —127/11238/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Дернова В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні