Ухвала
від 08.04.2024 по справі 305/900/24
РАХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 305/900/24

Провадження по справі 2/305/429/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

08.04.2024 м.Рахів

Суддя Рахівського районного суду Закарпатської області Ємчук В.Е. ознайомившись з матеріалами позовної заяви Акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" в особі філії - Закарпатського обласного управління АТ "Ощадбанк", м. Ужгород, вул. Корзо, 15, Закарпатської обласаті, 88000, представником якого є адвокат Мартиняк Віталій васильович, смт Великий Березний, вул. Рибарська, 23, п.і.89000 до ОСОБА_1 , АДРЕСА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором,

ВСТАНОВИВ :

Форма і зміст позовної заяви поданої позивачем відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України, копію позовної заяви та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів, приєднано, судовий збір позивач сплатив відповідно до вимог ЗУ "Про судовий збір".

На запит суду надійшла відповідь про місце проживання відповідача на території Рахівського району, Закарптської області, отже встановлено, що справа підсудна Рахівському районному суду Закарпатської області.

Оцінивши предмет і підставу позову, обсяг та характер доказів у справі, ціну позову, зважаючи, що дана справа є малозначною відповідно до п. 1 ч. 6 ст. 19 ЦПК України, з врахуванням положень п. 1 ч. 1 ст. 274 та ч. 5 ст. 279 ЦПК України розгляд справи слід проводити в порядку спрощеного позовного провадження без виклику (повідомлення сторін).

Керуючись ст.ст. 14, 19, 187, 274 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ :

Відкрити провадження у даній справі.

Розгляд справи провести в порядку спрощеного позовного провадження без виклику (повідомлення) сторін.

Призначити судове засідання на 09:00 годин 07 травня 2024 року.

Направити відповідачуухвалу провідкриття провадженняв справіодночасно зкопією позовноїзаяви тадоданих донеї документамита запропонуватипротягомп`ятнадцятиднів здня врученняухвали про відкриття провадження у справі, подати відзив на позовну заяву і докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача та документи, що підтверджують надіслання відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Також, запропонувати відповідачу подати свої заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення (якщо такі будуть подані) протягом п`яти днів з дня вручення відповіді на відзив, з дотриманням правил, встановлених ст. 178 та 180 ЦПК України.

Направити позивачу ухвалу про відкриття провадження у справі та запропонувати подати відповідь на відзив (якщо такий буде поданий), з дотриманням правил, встановлених ст. ст. 178, 179 ЦПК України, протягом п`яти днів з дня отримання відзиву.

Роз`яснити сторонам, що відповідно до вимог ст. 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї зі сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Суд може відмовити в задоволення клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін за одночасного існування таких умов: предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

При розгляді справи у порядку спрощеного провадження суд досліджує докази і письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи, а у випадку розгляду справи з повідомленням (викликом) учасників справи - також заслуховує їх усні пояснення та показання свідків. Судові дебати не проводяться.

Сторони можуть отримати інформацію щодо розгляду даної справи, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://rh.zk.court.gov.ua

Ухвала може бути оскаржена лише щодо порушень правил підсудності у встановлений законом порядок і строк, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: В.Е. Ємчук

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118189009
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за кредитним договором

Судовий реєстр по справі —305/900/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Ємчук В. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні