Ухвала
від 08.04.2024 по справі 367/1129/24
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/1129/24

Провадження №2-о/367/136/2024

УХВАЛА

Іменем України

08 квітня 2024 року Ірпінський міський суд Київської області в складі:

головуючого судді Мерзлого Л.В.,

за участі секретаря судових засідань Довгополої І.В.,

розглянувши у судовому засіданні в приміщенні Ірпінського міського суду Київської області клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Нероди А.І. про витребування доказів,-

в с т а н о в и в:

В провадженні Ірпінського міського суду Київської області перебуває справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування - Гостомельська селищна військова адміністрація Бучанського району Київської області про визнання особи безвісно відсутньою.

До судувід представника ОСОБА_1 адвоката Нероди А.І. надійшло клопотання про витребування доказів, в якому зазначає про те, що у зв`язку з поданням до суду заяви про визнання фізичної особи безвісно відсутньою, виникла необхідність у витребуванні документів, які заявник та його представник самостійно отримати не може.

Так, длявстановлення об`єктивноїістини,повного,всебічного розглядуцивільної справита винесеннязаконного рішення,виникла необхідністьу витребуваннінаступних доказів документівта інформації: з Державної податкової служби України з приводу того, чи отримувала ОСОБА_2 (відповідно до даних з картки платника податків), ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 у період з 25.02.2022 року по день надання відповіді на даний запит доходи на території України? Якщо так, то в якому розмірі та в який період?; з КНП Ірпінський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Ірпінської міської ради Київської області та з Гостомельської амбулаторії загальної практики сімейної медицини про те, чи зверталася за медичної допомогою, послугами ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 з 25.02.2022 року станом на день надання відповіді на даний запит? Якщо так, то якими, коли, надати підтверджуючі документи?; зМіністерства соціальноїполітики,з Єдиноїінформаційної базиданих провнутрішньо переміщенихосіб щодо ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,а саме: дані проостаннє зареєстрованета фактичнемісце проживання/перебуваннявнутрішньо переміщенихосіб натериторії; дані прореєстрації особияк ВПОна територіїУкраїни; дані профактичне місцепроживання особина датузвернення; адреса, за якою із внутрішньо переміщеною особою може вестися офіційне листування або вручення офіційної кореспонденції, та номер телефону.

В судове засідання заявник та представник заявника не з`явились, до суду від представника заявника надійшла заява, в якій просить розгляд клопотання розглянути у її відсутність, вимоги клопотання задовольнити.

В судове засідання представник заінтересованої особи не з`явився.

Дослідивши матеріали справи, подане клопотання, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до ч. 7, 8, 9, 10 ст. 84 ЦПК України будь-якаособа,у якоїзнаходиться доказ,повинна видатийого навимогу суду. Особи,які немають можливостіподати доказ,який витребовуєсуд,або немають можливостіподати такийдоказ увстановлені строки,зобов`язані повідомитипро цесуд іззазначенням причинпротягом п`ятиднів здня врученняухвали.

Враховуючи вище викладене, суд, приходить до переконання про необхідність задоволення клопотання про витребування доказів, оскільки вказані письмові відомості необхідні суду, та в подальшому забезпечать всебічне, повне з`ясування обставин справи і сприятимуть прийняттю обґрунтованого рішення по даній цивільній справі.

Згідно п. 4 ч. 5 ст. 198 ЦПК України суд може оголосити перерву у підготовчому засіданні у разі необхідності, зокрема у випадку витребування нових (додаткових) доказів.

Керуючись ст. ст. 84, 197, 198 ЦПК України, суд,

у х в а л и в:

Клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Нероди А.І. про витребування доказів задовольнити.

Витребувати з Державної податкової служби України інформацію з приводу того, чи отримувала ОСОБА_2 (відповідно до даних з картки платника податків), ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 у період з 25.02.2022 року по день надання відповіді на даний запит доходи на території України? Якщо так, то в якому розмірі та в який період?

Витребувати з КНП Ірпінський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Ірпінської міської ради Київської області та з Гостомельської амбулаторії загальної практики сімейної медицини інформацію про те, чи зверталася за медичної допомогою, послугами ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 з 25.02.2022 року станом на день надання відповіді на даний запит? Якщо так, то якими, коли, надати підтверджуючі документи?

Витребувати з Міністерства соціальної політики, з Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб щодо ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме:

- дані про останнє зареєстроване та фактичне місце проживання/перебування внутрішньо переміщених осіб на території;

- дані про реєстрації особи як ВПО на території України;

- дані про фактичне місце проживання особи на дату звернення;

- адреса, за якою із внутрішньо переміщеною особою може вестися офіційне листування або вручення офіційної кореспонденції, та номер телефону.

Копію ухвали направити до Державної податкової служби України, Міністерства соціальної політики, КНП Ірпінськийміський центрпервинної медико-санітарноїдопомоги Ірпінськоїміської радиКиївської областіта зГостомельської амбулаторіїзагальної практики для виконання.

Зазначені документи та інформацію надати до Ірпінського міського суду Київської області до 15.05.2024.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Л.В. Мерзлий

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118189171
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування доказів

Судовий реєстр по справі —367/1129/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Мерзлий Л. В.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Мерзлий Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні