Ухвала
від 08.04.2024 по справі 334/2780/24
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Дата документу 08.04.2024

Справа № 334/2780/24

Провадження № 2-о/334/162/24

УХВАЛА

про залишення заяви без руху

08 квітня 2024 року суддя Ленінського районного суду м. Запоріжжя БарулінаТ.Є.,розглянувши матеріали заяви Запорізька міська територіальна громада в особі Запорізької міської ради, зацікавлена особа : Друга Запорізька державна нотаріальна контора Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про визнання спадщини відумерлою,

ВСТАНОВИВ:

05.04.2024 року Запорізька міська територіальна громада в особі Запорізької міської ради звернулась до Ленінського районного суду м. Запоріжжя з заявою про визнання спадщини відумерлою.

Вирішуючи питання про можливість відкриття провадження у справі, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 3ст. 294 ЦПК Українивраховуючи, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, так до заяви застосовуються вимоги, викладені у статтях175і177 ЦПК України.

Відповідно до ч. 1ст. 13 ЦПК Українисуд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цьогокодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим кодексом випадках.

У відповідності дост.335ЦПК України у заяві про визнання спадщини відумерлою мають бути зазначені відомості про час і місце відкриття спадщини, про майно, що становить спадщину, а також докази, які свідчать про належність цього майна спадкодавцю, про відсутність спадкоємців за заповітом і за законом, або про усунення їх від права на спадкування, або про неприйняття ними спадщини, або про відмову від її прийняття.

В своїй заяви, представник заявника посилається, що власники квартири АДРЕСА_1 померли. Після їх смерті відкрилась спадщина, яка до теперішнього часу не оформлена. При цьому представник заявника не зазначає відомості про відсутність спадкоємців за заповітом і за законом, або про усунення їх від права на спадкування, або про неприйняття ними спадщини, або про відмову від її прийняття, не зазначає якими доказами це підтверджується.

Крім того, суд звертає увагу, що в заяві заявник просить передати у власність Запорізької міської територіальної громади в особі Запорізької міської ради квартиру АДРЕСА_1 , однак в заяві не зазначає обгрунтування даної вимоги, та яким саме чином вказану квартиру слід передати.

Суд звертає увагу, що в своїй заяві представник зазначає лише про відсутність зареєстрованих осіб у вказаній квартирі, однак це не свідчить про відсутність спадкоємців.

Також представник позивача до заяви додав клопотання про витребування доказів в порядку ст. 84 ЦПК України, в якій просить суд витребувати у Другої Запорізької державної нотаріальної контори (69096, м. Запоріжжя, вул. Вінтера, буд 12) копії спадкових справ, після смерті гр. ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , після смерті гр. ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , після смерті гр. ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Згідно ч.1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

При цьому представник заявника не зазначає в чому полягає неможливість самостійно надати вказані докази і чи зверталась Запорізька міська рада з запитом про відсутність спадкоємців.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 статті 185 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Враховуючи вищевикладене, заяву Запорізької міської територіальної громади в особі Запорізької міської ради, зацікавлена особа: Друга Запорізька державна нотаріальна контора Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про визнання спадщини відумерлою необхідно залишити без руху, надавши заявнику строк для усунення недоліків протягом п`яти днів. Якщо заявник не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається заявнику.

Керуючись ст.ст.175,185, 294, 335 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Заяву Запорізька міська територіальна громада в особі Запорізької міської ради, зацікавлена особа: Друга Запорізька державна нотаріальна контора Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про визнання спадщини відумерлою- залишити без руху.

Надати заявнику строк для усунення недоліків протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

Попередити заявника, що у випадку невиконання ухвали заява буде вважатися неподаною та буде повернута заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Баруліна Т. Є.

СудЛенінський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118189549
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про визнання спадщини відумерлою

Судовий реєстр по справі —334/2780/24

Ухвала від 24.07.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Баруліна Т. Є.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Баруліна Т. Є.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Баруліна Т. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні