Ухвала
від 08.04.2024 по справі 461/9713/23
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/9713/23

У Х В А Л А

іменем України

про залишення позовної заяви без розгляду

"08" квітня 2024 р. місто Львів

Галицький районний суд міста Львова у складі:

головуючого судді Кітова О.В.,

за участю секретаря судового засідання Согор А.Н.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Львові за правилами спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 (адресапроживання(реєстрації): АДРЕСА_1 ;РНОКПП: НОМЕР_1 ), в інтересах якої діє адвокат Кульчицький Олександр Сергійович (адреса: м. Львів, вул. Соборна, 12А, оф. 27) до Кредитної спілки «Експрес Кредит юніон» (адреса: 76018, Івано-Франківська обл., м. Івано-Франківськ, вул. Галицька, 32, ЄДРПОУ 39045012), в особі відокремленого підрозділу Відділення №1 Кредитної спілки «Експрес Кредит юніон» (адреса: 79019, м. Львів, вул. Б. Хмельницького, 10 кв. 2; ЄДРПОУ 39197020) про стягнення заборгованості по депозитних вкладах,

встановив:

ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Кульчицький Олександр Сергійович, звернулася до Галицького районного суду м. Львова з позовом до Кредитної спілки «Експрес Кредит юніон», в особівідокремленого підрозділу Відділення№1Кредитної спілки«Експрес Кредитюніон про стягнення заборгованості по депозитних вкладах.

Ухвалою Галицького районного суду м. Львова від 16.11.2023 року відкрито провадження у вищезазначеній справі та вирішено проводити судовий розгляд за правилами спрощеного позовного провадження з викликом (повідомленням) сторін.

17 січня 2024 року від відповідача Кредитної спілки «Експрес Кредит юніон» надійшов відзив на позовну заяву.

08 квітня 2024 року позивач ОСОБА_1 подала до суду заяву про залишення позову без розгляду.

Учасники справи в судове засідання не з`явились, про дату час та місце розгляду справи повідомлені у встановленому законом порядку.

Відповідно до вимог п. 5 ч. 1ст. 257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

У цивільному судочинстві діє принцип диспозитивності, за яким суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд (ст. 13 ЦПК України).

Право на пред`явлення позову, як і право на звернення до суду з клопотанням про залишення позову без розгляду, належить до дискреційних повноважень позивача.

На підставі викладеного, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення заяви позивача про залишення позову без розгляду.

Керуючись п. 5 ч. 1ст. 257 ЦПК Українисуд,-

постановив:

Позовну заяву ОСОБА_1 , вінтересах якоїдіє адвокатКульчицький ОлександрСергійович до Кредитної спілки «Експрес Кредит юніон», в особівідокремленого підрозділу Відділення№1Кредитної спілки«Експрес Кредитюніон» про стягненнязаборгованості подепозитних вкладах ? залишити без розгляду.

Роз`яснити позивачу, що залишення позову без розгляду не перешкоджає повторному зверненню до суду із заявою з того самого питання.

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя Олександр КІТОВ

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118189770
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по депозитних вкладах

Судовий реєстр по справі —461/9713/23

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Кітов О. В.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Кітов О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні