Ухвала
від 08.04.2024 по справі 553/1042/24
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Ленінський районний суд м.Полтави

Справа № 553/1042/24

Провадження № 2/553/825/2024

У Х В А Л А

Іменем України

08.04.2024м. Полтава

Суддя Ленінського районного суду м.Полтави Ткачук Ю.А. перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю будівельно монтажне управління «ЕНЕРГОЮЖСПЦСТРОЙ» про стягнення не виплаченої заробітної плати, компенсації за невикористану відпустку, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільнені та моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

28.03.2024 року ОСОБА_1 звернулась до суду із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю будівельно монтажне управління «ЕНЕРГОЮЖСПЦСТРОЙ» про стягнення не виплаченої заробітної плати, компенсації за невикористану відпустку, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільнені та моральної шкоди.

Ухвалою Ленінського районного суду м.Полтави від 01.04.2024 вказану позовну заяву було залишено без руху та надано позивачу строк у сім днів для усунення виявлених недоліків, а саме: надати до суду документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі; підтвердити доказами нарахування заробітної плати в розмірі 28000,00 грн щомісячно та наявності з боку Товариства заборгованості по невиплаченій заробітній платі в сумі 180161,29 грн.

05.04.2024 року позивачем, на виконання ухвали суду, надано платіжну інструкцію про сплату судового збору. Щодо інших недоліків надано пояснення, які будуть предметом судового розгляду.

Отже, позовна заява підсудна Ленінському районному суду м.Полтави, відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України, підстави, передбачені ст. ст. 185, 186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадженні у справі, відсутні, тому суд дійшов висновку про можливість відкрити провадження у цій справі.

Будь-які клопотання чи заяви позивача, для їх вирішення судом на стадії відкриття провадження у справі, до позовної заяви не додані.

Підстав для залучення до участі у справі третіх осіб, при відкритті провадження у справі, судом не встановлено.

Відповідно до п. 2 ч. 4 ст. 19 ЦПК Українисправи, що виникають з трудових відносин підлягають розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

На підставі викладеного, суд приходить до висновку про необхідність прийняття справи до свого провадження та призначення справи до розгляду в спрощеному позовному провадженні з викликом сторін.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 19, 258-261, 274, 277, 279 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю будівельно монтажне управління «ЕНЕРГОЮЖСПЦСТРОЙ» про стягнення не виплаченої заробітної плати, компенсації за невикористану відпустку, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільнені та моральної шкоди, та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження (статті 274-279 ЦПК України).

Судове засідання для розгляду справи по суті призначити на 02 травня 2024 року о 11 год. 00 хв. в залі судових засідань № 4 Ленінського районного суду м. Полтави, за адресою: м. Полтава, вул. Панянка, 38.

У судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Роз`яснити відповідачу, що він має право протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання цієї ухвали, подати до Ленінського районного суду м. Полтави заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження з наведенням обґрунтувань такої вимоги.

Встановити відповідачу строк п`ятнадцять днів з дня вручення йому цієї ухвали, протягом якого він має право подати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду відповідач зобов`язаний надіслати (вручити) іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів. Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу строк три дні з дня отримання копії відзиву, протягом якого вона має право подати суду відповідь на відзив, передбачену ст. 179 ЦПК України, до якої застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятою ст. 178 ЦПК України. Одночасно з поданням суду відповіді на відзив позивач зобов`язана надіслати (вручити) її копію та копії доданих до неї документів іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу строк три дні з дня отримання відповіді на відзив, протягом якого він має право подати суду заперечення, передбачене статтею 180 ЦПК України, до якого застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятою ст. 178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) заперечень до суду відповідач зобов`язаний надіслати (вручити) іншим учасникам справи копію заперечень та доданих до нього документів.

Роз`яснити учасникам справи про наявність у них прав та обов`язків, визначених статтями 43, 44, 49 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/.

Копію цієї ухвали надіслати позивачу.

Копію цієї ухвали разом із копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати відповідачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ленінського районного суду м. Полтави Ю. А. Ткачук

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118190343
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення не виплаченої заробітної плати, компенсації за невикористану відпустку, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільнені та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —553/1042/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Ткачук Ю. А.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Ткачук Ю. А.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Ткачук Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні