Ухвала
від 08.04.2024 по справі 539/1275/24
ЛУБЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 539/1275/24

Провадження № 2/539/601/2024

У Х В А Л А

Іменем України

про відкриття загального провадження у справі

08 квітня 2024 року м. Лубни

Суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області Бєссонова Т.Д., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (місце реєстрації: АДРЕСА_2 ), треті особи територіальна громада в особі Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області (адреса: м. Лубни, вул. Ярослава Мудрого, 33, Полтавської області), приватний нотаріус Лубенського районного нотаріального округу Стромко Ірина Вадимівна (адреса: м. Лубни, вул. Ярослава Мудрого, 47А, Полтавської області) про встановлення факту родинних відносин,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до ОСОБА_2 , треті особи територіальна громада в особі Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області, приватний нотаріус Лубенського районного нотаріального округу Стромко Ірина Вадимівна про встановлення факту родинних відносин.

Згідно правил ст. 27, 28 ЦПК України справа підлягає розгляду Лубенським міськрайонним судом Полтавської області.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України. Відсутні підстави, визначені статтями 185,186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі.

Частиною першою статті 19 ЦПК України визначено, що цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку наказного, позовного (загального або спрощеного) та окремого провадження.

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Перевіривши матеріали цивільної справи, суд прийшов до висновку, що справа підлягає розгляду у загальному позовному провадженні.

Крім того позивачем заявлено клопотання про витребування у Лубенського відділу ДРАЦС у Лубенському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції копії актових записів про народження: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , народженого в с. Солониця, Лубенського р-ну, Полтавської області, актовий запис № 179 від 22.05.1974р., та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , народженого в с. Солониця, Лубенського р-ну, Полтавської області, актовий запис №275 від 08.03.1950р.

Керуючись приписами ст. 84 ЦПК України, враховуючи обставини справи та беручи до уваги, недостатність інформації, яка міститься у матеріалах справи, для правильного, всебічного, повного та об`єктивного розгляду справи, винесення остаточного рішення по справі, ставлячи за мету з`ясування всіх її обставин, враховуючи те, що витребовувана інформація може мати суттєве значення, суд приходить до висновку про задоволення клопотання позивача та необхідність витребування доказів.

Керуючись статтями 4, 10, 13, 19, 27, 28, 175-177, 187 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Відкрити загальне провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (місце реєстрації: АДРЕСА_2 ), треті особи територіальна громада в особі Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області (адреса: м. Лубни, вул. Ярослава Мудрого, 33, Полтавської області), приватний нотаріус Лубенського районного нотаріального округу Стромко Ірина Вадимівна (адреса: м. Лубни, вул. Ярослава Мудрого, 47А, Полтавської області) про встановлення факту родинних відносин.

Призначити підготовче судове засідання на 14.05.2024 року о 10 год. 00 хв. в приміщенні Лубенського міськрайонного суду Полтавської області за адресою: Полтавська область, місто Лубни, вул. Монастирська, 17.

Встановити відповідачу строк, який не може перевищувати п`ятнадцяти днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч. 8 ст. 178, ч. 2 ст. 191 ЦПК України).

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у Лубенського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Лубенському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції копії актових записів про народження:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , народженого в с. Солониця, Лубенського району, Полтавської області, актовий запис №179 від 22.05.1974 р.,

та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , народженого в с. Солониця, Лубенського району, Полтавської області, актовий запис №275 від 08.03.1950 р.

Роз`яснити уповноваженим особам Лубенського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Лубенському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, що відповідно до вимог частини 8 статті 84 ЦПК України за неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Копію ухвали направити Лубенському відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Лубенському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції для виконання.

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо дотримання правил підсудності у встановлений законом строк і порядок, в іншій його частині ухвала оскарженню не підлягає.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України -https://lbm.pl.court.gov.ua/sud1618/ та в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням http://reyestr.court.gov.ua.

Суддя Т.Д. Бєссонова

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118190364
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин

Судовий реєстр по справі —539/1275/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Бєссонова Т. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні