Ухвала
від 05.04.2024 по справі 545/1017/24
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 05.04.2024Справа № 545/1017/24 Провадження № 2/554/3715/2024

У Х В А Л А

05 квітня 2024 суддя Октябрського районного суду м. Полтави Савченко Л.І., розглянувши позовну заяву старшого державного виконавця Шевченківського ВДВС у м. Полтаві Східного управління Міністерства юстиції Худолєй Аліни до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , про визначення частки майна боржника у майні, що знаходиться у спільній сумісній власності , -

в с т а н о в и в :

Згідно ухвали Полтавського районного суду Полтавської області від 14 березня 2024 року до Октябрського районного суду м. Полтави надійшла вказана позовна заява.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначає, що на виконанні у Шевченківському відділі державної виконавчої служби у м. Полтаві Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції перебуває виконавче провадження № 41403547, відкрите на підставі виконавчого листа № 1-4/11 від 21.08.2013 виданого Полтавським районним судом Полтавської області щодо конфіскації на користь держави всього належного ОСОБА_1 майна. Згідно інформації з Реєстру прав власності на нерухоме майно № 153938365, ОСОБА_1 має в приватній спільній сумісній власності 1/1 квартири АДРЕСА_1 . Вказана квартира перебуває у спільній сумісній власності між ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 в рівних частках. Вказує, що питання щодо визначення частки майна боржника має вирішуватися судом загальної юрисдикції в порядку цивільного судочинства, в порядку ст. 443 ЦПК України.

До відкриттяпровадження усправі суддяпісля одержанняпозовної заявиз`ясовує,чи відповідаєпозовна заявавимогам,встановленим ст. 175 ЦПК України, чи підсудна справа даному суду, чи немає інших підстав для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в цивільній справі, встановлених цим Кодексом.

У відповідності до ч. 1 ст.19ЦПК України загальні суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають з цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства.

Розділом VІ ЦПК України «Процесуальні питання, пов`язані з виконанням судових рішень у цивільних справах та рішень органів (посадових осіб)» врегульовано порядок визначення частки майна боржника у майні, яким він володіє спільно з іншими особами.

Відповідно до ст. 443 ЦПК України питання провизначення часткимайна боржникау майні,яким вінволодіє спільноз іншимиособами,вирішується судомза поданнямдержавного чиприватного виконавця. Суд у десятиденний строк розглядає це питання у судовому засіданні з повідомленням сторін та заінтересованих осіб. Неявка сторін та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про визначення частки майна боржника у майні, яким він володіє спільно з іншими особами

Отже, враховуючи характер правовідносин, що склались між сторонами, зокрема, що питання стосується визначення частки майна боржника у майні, яким він володіє спільно з іншими особами, приходжу до висновку, що даний спір не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства у порядку позовного провадження, та має бути вирішено в порядку визначеному Розділом VІ ЦПК України , тобто державний виконавець повинен звернутись до суду із поданням , а не з позовною заявою.

Згідно п. 1 ч. 1 ст. 186 ЦПК Українисуддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо заява не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про відмову у відкритті провадження у справі, на підставі п. 1 ч. 1 ст. 186 ЦПК України.

Керуючись ст. 186 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

У відкритті провадження по справі за позовом старшого державного виконавця Шевченківського ВДВС у м. Полтаві Східного управління Міністерства юстиції Худолєй Аліни до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , про визначення частки майна боржника у майні, що знаходиться у спільній сумісній власностіі відмовити.

Роз`яснити позивачу право на звернення до суду з поданням про визначення частки майна боржника у майні.

Ухвала набирає законної сили через п`ятнадцять днів з дня її постановлення, якщо на неї не буде подана апеляційна скарга учасниками справи.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Полтавського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвалу суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому повної ухвали суду.

СуддяЛ.І.Савченко

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118190479
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення частки майна боржника у майні, що знаходиться у спільній сумісній власності

Судовий реєстр по справі —545/1017/24

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні