Ухвала
від 04.04.2024 по справі 453/1486/23
СКОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 453/1486/23

№ провадження 2/453/99/24

У Х В А Л А

04 квітня 2024 року Сколівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді - Курницької В.Я.;

секретаря судового засідання - Трембач М.М.;

в підготовчому засіданні беруть участь:

представник позивача ОСОБА_1 адвокат Горох В.В.;

представник відповідачів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 адвокат Горзов О.О.,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в м. Сколе в порядку загального позовногопровадження цивільнусправу запозовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Сколівської міської ради Стрийського району Львівської області про визнання рішення органу місцевого самоврядування незаконним та визнання державного акту про право власності на землю недійсним,-

в с т а н о в и в:

До Сколівського районного суду Львівської області 31 серпня 2023 року в порядку цивільного судочинства звернулась ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Сколівської міської ради Стрийського району Львівської області про визнання рішення органу місцевого самоврядування незаконним та визнання державного акту про право власності на землю недійсним, в якій просить визнати рішення виконавчого комітету Сколівської міської ради Львівської області від 06 серпня 1999 року № 75 «Про передачу у приватну власність та закріплення в постійне користування земельних ділянок мешканцям м. Сколе» в частині передачі у приватну власність присадибної земельної ділянки мешканцю м. Сколе ОСОБА_4 незаконним та визнати Державний акт на право власності на землю серія ІІІ-ЛВ № 017061 від 11 червня 2001 року, який виданий та зареєстрований Сколівською міською радою Львівської області в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 305, недійсним, скасувавши його державну реєстрацію.

Ухвалою судді Сколівського районного суду Львівської області Курницької В.Я. від 09 жовтня 2023 року прийнято вказану вище позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі. Розгляд справи ухвалено проводити за правилами загального позовного провадження з визначенням дати підготовчого засідання на 23 січня 2024 року.

Підготовче засідання у справі відкладалось на 04 квітня 2024 року.

В підготовчому засіданні належно уповноважений представник позивача адвокат Горох В.В. заявив клопотання про витребування копії спадкової справи № 99/2014 після смерті ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Належно уповноважений представник відповідачів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 (на підставі ордерів на надання правничої (правової) допомоги від 27 березня 2023 року серія ВС № 1195592 та від 04 квітня 2024 року серія ВС № 1272875) адвокат Горзов О.О. проти заявленого клопотання не заперечив.

Згідно з ч. 1 ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч. ч. 1, 6, 7 ст. 84 Цивільного процесуального кодексу України ( далі- ЦПК), учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Згідно з ч. 2ст. 258 ЦПК України, процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

З метою повного та всебічного розгляду справи, а також зважаючи на те, що встановлення кола осіб, прав та інтересів яких може стосуватися розгляд справи, суд дійшов висновку, що необхідно витребувати у Сколівської державної нотаріальної контори Львівської області належним чином посвідчену копію спадкової справи № 99/2014, заведеної після смерті ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , а підготовче засідання у справі відкласти.

Керуючисьст.ст. 223, 260 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

Витребувати у Сколівської державної нотаріальної контори Львівської області належним чином посвідчену копію спадкової справи № 99/2014, заведеної після смерті ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Сколівській державній нотаріальній конторі Львівської області надати протягомп`ятиднів,з дняотримання ухвалисуду, на адресу Сколівського районного суду Львівської області належним чином посвідчену копію спадкової справи № 99/2014, після смерті ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Підготовче засідання відкласти на «20»червня 2024року о10годині 15 хвилин у приміщенні Сколівського районного суду Львівської області за адресою: вул. Данила Галицького, 8, м. Сколе Львівської області, 82600.

У судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала суду, в силу положень ч. 2 ст. 261 та ч. 1 ст. 353 ЦПК України, набирає законної сили з моменту її підписання суддею, оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресою http://sv.lv.court.gov.ua.

Головуючий суддя В.Я.Курницька

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118191173
СудочинствоЦивільне
Сутьправо власності на землю недійсним

Судовий реєстр по справі —453/1486/23

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Курницька В. Я.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Курницька В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні