Ухвала
від 08.04.2024 по справі 601/732/24
КРЕМЕНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 601/732/24

Провадження № 2/601/305/2024

У Х В А Л А

08 квітня 2024 року Кременецький районний суд Тернопільської області

у складі:головуючого судді Коротича І.А.,

за участю секретаря судового засідання Бончик А.П.,

розглянувши за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , де третя особа, що не заявляє самостійних вимог на стороні позивача Служба у справах дітей Почаївської міської ради про поновлення батьківських прав та припинення стягнення аліментів, -

встановив:

В провадженні Кременецького районного суду Тернопільської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , де третя особа, що не заявляє самостійних вимог на стороні позивача Служба у справах дітей Почаївської міської ради про поновлення батьківських прав та припинення стягнення аліментів.

Ознайомившись ізматеріалами справи,суд із власної ініціативи вирішив витребувативисновок щододоцільності поновлення убатьківських правах ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,щодо їїсина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Відповідно до ч. 7ст. 81 ЦПК України,суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також в інших випадках.

Відповідно до положеньстатті 84 ЦПК України,будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

З огляду на наведене, з метою з`ясування всіх обставин у справі, враховуючи, що без даного висновку всебічний та об`єктивний розгляд справи утруднюється, суд приходить до висновку про необхідність витребування доказів, а саме письмового висновку щодо доцільності поновлення у батьківських правах ОСОБА_1 .

Керуючисьстаттею 81,84ЦПК України, суд, -

постановив:

Витребувати з Служби у справах дітей Почаївської міської ради (юридичнаадреса:вул.Возз`єднання,16,м.Почаїв,Кременецького районуТернопільської області,код ЄДРПОУ 14052785) висновок щододоцільності поновлення убатьківських правах ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,щодо їїсина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Витребувані докази направити на адресу Кременецького районного суду Тернопільської області (місто Кременець, вулиця Чорновола, 7, Тернопільської області) в строк до 30 квітня 2024 року.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий:

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118191738
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення батьківських прав та припинення стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —601/732/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Коротич І. А.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Коротич І. А.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Коротич І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні