Ухвала
від 05.04.2024 по справі 752/7048/24
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/7048/24

Провадження № 2-о/752/326/24

У Х В А Л А

Іменем України

05 квітня 2024 року суддя Голосіївського районного суду міста Києва Слободянюк А.В., перевіривши матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), заінтересовані особи: ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), Бобровицька міська об`єднана територіальна громада в особі Бобровицької міської ради Чернігівської області (вул. Незалежності, буд. 46, м. Бобровиця Ніжинського району Чернігівської області, 17400), Бобровицька державна нотаріальна контора Чернігівської області (вул. Незалежності, буд. 65, м. Бобровиця, Ніжинського), про встановлення факту родинних відносин та встановлення факту належності правовстановлюючого документа, -

в с т а н о в и в:

Заявник звернувся до суду з даною заявою в якій просить суд: встановити факт, що державний акт на право власності на земельну ділянку серії ЯГ №428536, зареєстрований 26.06.2006 на ім`я ОСОБА_3 , належав ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 ; встановити факт, що заявник є сином ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В порядку автоматизованого розподілу справ між суддями заяву передано на розгляд судді Слободянюк А.В.

Позовна заява віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Голосіївського районного суду міста Києва. Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви, відмови у відкритті провадження у справі згідно із статтями 185, 186 ЦПК України не встановлено.

Заяв та клопотань, які б підлягали вирішенню при відкритті провадження, не подано.

З врахуванням предмету спору, категорії справи, характеру та обсягу поданих позивачем доказів та враховуючи положення частини четвертої статті 274 та статті 19 ЦПК України, справа підлягає розгляду у порядку загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання.

Дата і час підготовчого засідання призначаються судом з урахуванням положень статей 189, 196 ЦПК України.

В той же час, слід зазначити, що при розгляді справи судом у порядку позовного провадження учасники справи викладають письмово свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення та міркування щодо предмета спору виключно у заявах по суті справи, якими є: позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву (частини перша, друга статті 174 ЦПК України).

Положеннями статей 178-181 ЦПК України врегульовано підстави, час, черговість та вимоги щодо подання заяв по суті, зокрема відзиву (стаття 178 ЦПК України), відповіді на відзив (стаття 179 ЦПК України), заперечення (стаття 180 ЦПК України) та пояснення третьої особи щодо позову або відзиву (стаття 181 ЦПК України).

Відповідно до частини третьої статті 12 ЦПК України кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим кодексом.

Сторони та інші учасники судового розгляду повинні подати докази у справі безпосередньо до суду разом із поданням відповідних заяв по суті. Порядок та строки подання доказів та копій доказів визначено статтею 83 ЦПК України.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Згідно з ч. 7 ст. 81 ЦПК України, суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом, у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи процесуальних прав чи виконанні обов`язків щодо доказів.

Відповідно до ч. 2 ст. 294 ЦПК України, з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази. У зв`язку із цим, суд із власної ініціативи ставить питання про витребування з Бобровицької державної нотаріальної контори Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (вул. Незалежності, 65, м. Бобровиця, Чернігівська область, 17400) належним чином засвідчену копію матеріалів спадкової справи №373/2021, заведеної після померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 , які мають істотне значення для повного та об`єктивного дослідження всіх обставин даної справи з метою перевірки доказами пояснень заявника та поданих ним документів.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Єдиною формою витребування доказів згідно ч. 3 ст. 84 ЦПК України є постановлення відповідної ухвали суду, а у справах окремого провадження суд з власної ініціативи може витребувати докази.

Відповідно до вимог статті 95 ЦПК України та з урахуванням визначеного порядку розгляду справи, сторони повинні подати суду письмові докази, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору, у копіях, засвідчених у порядку, встановленому діючим законодавством.

Керуючись статтями 19, 27, 84, 187, 189, 190, 191, 192, 193, 196, 260-261, 294, 353 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

Відкрити окреме провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Бобровицька міська об`єднана територіальна громада в особі Бобровицької міської ради Чернігівської області, Бобровицька державна нотаріальна контора Чернігівської області, про встановлення факту родинних відносин та встановлення факту належності правовстановлюючого документа.

Справу розглядати за правилами окремого провадження.

Призначити судове засідання на 01 травня 2024 року о 11 год. 00 хв. в приміщенні Голосіївського районного суду міста Києва, за адресою: м. Київ, вул. Виставкова (Полковника Потєхіна) 14-А, каб. 22.

В судове засідання викликати учасників справи.

Копію ухвали надіслати заявнику, копію ухвали, заяви та доданих до неї документів надіслати заінтересованим особам.

Розгляд справи проводити одноособово у відкритому судовому засіданні.

Заінтересовані особи мають право подати до суду пояснення щодо заяви в п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, з підтвердженням направлення їх копій з додатками учасникам справи.

Витребувати з Бобровицької державної нотаріальної контори Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (вул. Незалежності, 65, м. Бобровиця, Чернігівська область, 17400) належним чином засвідчену копію матеріалів спадкової справи №373/2021, заведеної після померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 .

Встановити строк виконання ухвали протягом 10 днів з дня одержання її копії для Бобровицької державної нотаріальної контори Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції.

Роз`яснити, що особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Звернути увагу учасників процесу, що відповідно до п. 6 ст. 14 ЦПК України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, зареєстровані за законодавством України як юридичні особи, їх територіальні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи, зареєстровані за законодавством України, реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Роз`яснити учасникам справи, що у Голосіївському районному суді міста Києва відсутня технічна можливість забезпечити проведення судових засідань в режимі відеоконференції.

Учасники судового розгляду можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою http://gl.ki.court.gov.ua. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.В. Слободянюк

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118192112
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин та встановлення факту належності правовстановлюючого документа

Судовий реєстр по справі —752/7048/24

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Слободянюк А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні