Ухвала
від 03.04.2024 по справі 752/6818/24
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/6818/24

Провадження № 2/752/4298/24

У Х В А Л А

Іменем України

03 квітня 2024 року суддя Голосіївського районного суду м. Києва Слободянюк А.В., перевіривши матеріали позовної заяви Державного житлово-комунального підприємства НАН України, від імені та в інтересах якого діє адвокат Морозов Олександр В`ячеславович, до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , про виселення, -

в с т а н о в и в:

До Голосіївського районного суду м. Києва через підсистему ЄСІТС «електронний суд» надійшла вищевказана позовна заява та за результатами проведеного 29.03.2024 автоматизованого розподілу судової справи між суддями, передана до провадження судді Слободянюк А.В.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі встановлено, що позовна заява підлягає поверненню, з наступних підстав.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

У відповідності до ч. 2 ст. 175 ЦПК України, позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатись до суду в інтересах іншої особи.

Відповідно до ч. 7 ст. 177 ЦПК України, до позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

Згідно ч. 1 ст. 62 ЦПК України, повноваження представників сторін та інших учасників справи мають бути підтверджені такими документами: довіреністю фізичної або юридичної особи; свідоцтвом про народження дитини або рішенням про призначення опікуном, піклувальником чи охоронцем спадкового майна.

Згідно ч. 3 ст. 62 ЦПК України, довіреність від імені юридичної особи видається за підписом (електронним цифровим підписом) посадової особи, уповноваженої на це законом, установчими документами.

Як вбачається, позовна заява Державного житлово-комунального підприємства НАН України підписана його представником Морозовим О.В., який діє на підставі Довіреності №26 від 16.01.2024. Довіреність видана директором Державного житлово-комунального підприємства НАН України ОСОБА_3, що діє на підставі Статуту.

Разом з тим, до позовної заяви не додано доказів, які б підтверджували, що ОСОБА_3 є директором Державного житлово-комунального підприємства НАН України.

Таким чином, особою, яка підписала та подала до суду позовну заяву, належним чином не підтверджено своїх повноважень на вчинення таких дій від імені та в інтересах позивача та не надано відповідних на це документів.

Відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 185 ЦПК України, заява повертається у випадку, коли заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або посадове становище якої не вказано.

З огляду на викладене, оскільки позовну заяву подано та підписано особою, яка не надала суду належні документи наявності повноважень на її підписання від імені та в інтересах позивача, суддя приходить до висновку про повернення наведеної позовної заяви, відповідно до положень п. 1 ч. 4 ст. 185 ЦПК України.

Крім того, слід зауважити, що згідно ч. 7 ст. 185 ЦПК України, повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Керуючись ст.ст. 43, 175, 185, ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Позовну заяву Державного житлово-комунального підприємства НАН України, від імені та в інтересах якого діє адвокат Морозов Олександр В`ячеславович, до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , про виселення- повернути позивачу.

Роз`яснити позивачу, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із позовом до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення позовної заяви.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складання повного тексту ухвали суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею.

Суддя А.В. Слободянюк

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118192155
СудочинствоЦивільне
Сутьвиселення

Судовий реєстр по справі —752/6818/24

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Слободянюк А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні