Ухвала
від 08.04.2024 по справі 493/541/24
БАЛТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 493/541/24

Номер провадження 2/493/302/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 квітня 2024 року м. Балта Одеської області

Суддя Балтського районного суду Одеської області Ільніцька О.М., розглянувши цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Балтська міська рада Одеської області, про позбавлення батьківських прав,

В С Т А Н О В И Л А:

ОСОБА_1 звернувся до Балтського районного суду Одеської області з позовом до ОСОБА_2 , третя особа Балтська міська рада Одеської області, про позбавлення батьківських прав.

Ознайомившись з позовною заявою про позбавлення батьківських прав, приходжу до висновку, що справу слід передати за підсудністю до Суворовського районного суду м. Одеси з таких підстав.

Відповідно до ч.1 ст.27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

З відповіді відділу АДР ГУ ДМС України в Одеській області від 05.04.2024 вбачається, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , по м. Одесі та Одеській області не значиться.

Також згідно відповіді на адвокатський запит від 01.02.2024 №102, доданої до позовної заяви, у відділі «Центр надання адміністративних послуг» Балтської міської ради Одеської області відсутні відомості про місце реєстрації проживання гр. ОСОБА_2 .

Згідно ч.9 ст.28 ЦПК України позови до відповідача, місце реєстрації проживання або перебування якого невідоме, пред`являються за місцезнаходженням майна відповідача чи за останнім відомим зареєстрованим його місцем проживання або перебування чи постійного його заняття (роботи).

У позовній заяві, яка подана в електронній формі, зазначене місце проживання відповідача ОСОБА_2 « АДРЕСА_1 ».

Оскільки позов поданий до відповідача, місце реєстрації проживання або перебування якого невідоме, тому він пред`являються за останнім відомим зареєстрованим його місцем проживання або перебування чи постійного його заняття (роботи).

Нормами ч.9 ст.187 ЦПК України визначено, що якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Згідно п.1 ч.1 ст.31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення (ч.3 ст.31 ЦПК України).

За таких обставин позовна заява ОСОБА_1 не підсудна Балтському районному суду Одеської області, тому дану цивільну справу необхідно надіслати за територіальної юрисдикції (підсудності) до Суворовського районного суду м. Одеси.

Відповідно до ч.2 ст.261 ЦПК України ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

На підставі викладеного, керуючись ст.27, 28, 31, 187, 261 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И Л А:

Цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,третя особаБалтська міськарада Одеськоїобласті,про позбавленнябатьківських прав передати за територіальною юрисдикцією (підсудністю) на розгляд Суворовському районному суду м. Одеси.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена до Одеського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

СУДДЯ

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118193072
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —493/541/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Балтський районний суд Одеської області

Ільніцька О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні