Ухвала
від 08.04.2024 по справі 672/371/24
ГОРОДОЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №672/371/24

Провадження №2-о/672/25/24

УХВАЛА

(про прийняття заяви до розгляду та

відкриття провадження у цивільній справі)

08 квітня 2024 року м. Городок

Суддя Городоцького районного суду Хмельницької області Шинкоренко С.В. розглянувши матеріали цивільної справи № 672/371/24 за заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), заінтересована особа: Городоцька міська Хмельницької області (32000, вул. Грушевського, буд.53, м. Городок Хмельницької області),

про встановлення факту постійного проживання,

ВСТАНОВИВ:

Заява подана з додержанням вимог, визначених ст.ст.175, 177, 318 ЦПК України, а тому подана заява може бути прийнята судом до розгляду і по ній слід відкрити провадження.

Також, суддя приходить до висновку про можливість з власної ініціативи витребувати у приватного нотаріуса Хмельницького районного нотаріального округу Хмельницької області Шаповал доказів, а саме: копії спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_2 , а також відомості про наявність або відсутність спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_3 , копії самої спадкової справи з нотаріальної контори з наступних підстав.

Ч.7 ст.81 ЦПК України визначено право суду з власної ініціативи збирати докази у випадках, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів.

В даному випадку, відомості про наявність або відсутність заведеної спадкової справи, зокрема і за заявою можливих інших спадкоємців, безпосередньо впливають на суб`єктний склад сторін у даній справі, можливість задоволення позову, тощо…

Оскільки заявницею докази з приводу даних обставин не подані взагалі, що є неналежним здійсненням останньою своїх обов`язків щодо подання доказів (чи можливе приховування наявності інших спадкоємців), суддя вважає за необхідне, з метою об`єктивного і своєчасного розгляду справи, для встановлення кола всіх заінтересованих осіб у даній справі, витребувати дані письмові докази з власної ініціативи.

Будь-які заяви і клопотання заявницею не подавались.

Керуючись ст.ст.187, 260, 315 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі, призначивши її до розгляду в підготовчому судовому засіданні в одноособовому складі суду за участю сторін на 03.05.2024 року о 09 год. 30 хв. в приміщенні суду по вул. Шевченка 48 у м. Городок, Хмельницької області.

Заінтересованій особі у даній справі надається право подати на адресу суду заперечення на подану заяву у строк до підготовчого судового засідання, які мають відповідати вимогам, визначеним ч.3-5 ст.178 ЦПК України.

Копія заперечення та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) їх до суду.

Витребувати у приватного нотаріуса Хмельницького районного нотаріального округу Шаповал Л.В. копію спадкової справи №39/2018, заведену після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в строк до підготовчого судового засідання.

Витребувати у приватного нотаріуса Хмельницького районного нотаріального округу Шаповал Л.В. відомості про наявність або відсутність спадкової справи (а в разі наявності - копію спадкової справи) після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 в строк до підготовчого судового засідання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо розгляду справи на офіційному веб-порталі судової влади в мережі інтернет за даним посиланням - http://court.gov.ua/sud2204/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118193568
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту постійного проживання

Судовий реєстр по справі —672/371/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Городоцький районний суд Хмельницької області

Шинкоренко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні