Постанова
від 26.07.2010 по справі 9/59/б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІ ВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"26" липня 2010 р. Справа № 9/59/б

За заявою прокуро ра Шевченківського району м. Чернівці в інтересах держав и в особі Державної податков ої інспекції у м. Чернівці

до приватного виробн ичо-комерційного підприємст ва “Букторгсервіс - АС”м. Черн івці

про визнання банкру том відсутнього боржника

Суддя М.І. Ніколаєв

Представники:

Від ініціюючого кредитора - Іліка Р.І., довіреність в ід 27.11.2009 року.

Від боржника - не з' яв ився

Від прокурора - Балиць ка Р.С.

СУТЬ СПОРУ: Ухвалою го сподарського суду Чернівець кої області від 12.07.2010 року за за явою прокурора Шевченківськ ого району м. Чернівці в інтер есах держави в особі Державн ої податкової інспекції у м. Ч ернівці порушено справу про визнання банкрутом приватно го виробничо-комерційного пі дприємства “Букторгсервіс - АС” м. Чернівці як відсутньог о боржника в порядку ст. 52 Зако ну України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” справу до розгляду в судово му засіданні призначено на 26.0 7.2010 року за участю представник ів сторін, від ініціюючого кр едитора витребувано додатко ві документи, від боржника - відзив на заяву та документи про фінансово-майновий стан .

Заява прокурора обґрун тована тим, що станом на 12.07.2010 ро ку боржник має податкову заб оргованість в сумі 168,30 грн., не з вітує до податкової інспекці ї з травня 2009 року (довідка від 27.05.2010 року), вжитими податковим органом заходами заборгован ість з боржника не стягнута в зв' язку з відсутністю в ост аннього будь-якого майна (дов ідки-відповіді №6-11/5009 від 13.12.2006 ро ку, №8/4566 від 05.12.2006 року та №4644 від 18.12.2 006 року).

Надіслана відповідачеві у хвала про призначення справи до розгляду повернулася без вручення у зв' язку з відсут ністю адресата за місцезнахо дженням.

У судовому засіданні 26.07.2010 ро ку представник ініціюючого к редитора заяву підтримав, пр осив визнати відсутнього бор жника банкрутом, ліквідаторо м банкрута призначити арбітр ажного керуючого Комерзана З .Д.

Заслухавши представника і ніціюючого кредитора та прок урора, розглянувши матеріали справи, суд встановив наступ не.

Боржник як юридична особа - суб' єкт підприємницької ді яльності, зареєстрований 01.06.200 5 року за юридичною адресою ву л. Коломийська, 1, І м. Чернівці, код 33616563.

Судовим розглядом справи встановлено, що грошові вимо ги ініціюючого кредитора в с умі 168,30 грн. підтверджуються по становою та виконавчим листо м господарського суду Чернів ецької області справі №9/128 від 20.09.2007 року, тож є безспірними в р озумінні ст. 1 Закону України “ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом” і не погашен а вжитими податковою інспекц ією заходами зі стягнення по даткового боргу.

У відповідності до ст. 52 Зак ону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” у разі, якщо громадянин-підп риємець - боржник або керівн і органи боржника - юридичн ої особи відсутні за її місце знаходженням або у разі нена дання боржником протягом рок у до органів державної подат кової служби згідно із закон одавством податкових деклар ацій, документів бухгалтерсь кої звітності, а також за наяв ності інших ознак, що свідчат ь про відсутність підприємни цької діяльності боржника, з аява про порушення справи пр о банкрутство відсутнього бо ржника може бути подана кред итором незалежно від розміру його вимог до боржника та стр оку виконання зобов' язання , а господарський суд у двотиж невий строк з дня винесення у хвали про порушення справи п ро банкрутство відсутнього б оржника виносить постанову п ро визнання відсутнього борж ника банкрутом та відкриває ліквідаційну процедуру.

Матеріалами справи доведе но, що боржник більше року не п одає до Державної податкової інспекції у м. Чернівці згід но із законодавством податко ву звітність (остання податк ова декларація подана у трав ні 2009 року) та не здійснює підпр иємницьку діяльність, що є пі дставами для визнання приват ного виробничо-комерційного підприємства “Букторгсерві с - АС” м. Чернівці банкрутом я к відсутнього боржника.

Підлягає також задоволенн ю клопотання ініціюючого кре дитора про призначення арбіт ражного керуючого Комерзана З.Д. ліквідатором банкрута.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 3-1, 11, 22, 23, 52 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом”, суд -

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати вимоги Дер жавної податкової інспекці ї у м. Чернівці до приватного в иробничо-комерційного підпр иємства “Букторгсервіс - АС” м. Чернівці на суму 168,30 грн.

2. Визнати банкрутом приватн е виробничо-комерційне підпр иємство “Букторгсервіс - АС” м. Чернівці вул. Коломийська , 1, І м. Чернівці, код 33616563 та відкр ити ліквідаційну процедуру. Строк ліквідаційної процеду ри встановити протягом 6 мі сяців - до 26.01.2011 року.

З дня винесення цієї постан ови для боржника наступають наслідки, передбачені статте ю 23 Закону України “Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом”.

3. Ліквідатором приватного в иробничо-комерційного підпр иємства “Букторгсервіс - АС” м. Чернівці призначити арбіт ражного керуючого Комезан а Зіновія Дмитровича, АД РЕСА_1 ліцензія серії АВ № 307262 від 01.03.2007 р.

4. Ліквідатору письмово п овідомити про визнання б анкрутом відсутнього боржни ка - приватного виробничо-ком ерційного підприємства “Бук торгсервіс - АС” м. Чернівці ві домих йому кредиторів, зокре ма управління Пенсійного фон ду України, відділення Фонді в соціального страхування Ук раїни та Фонду України соціа льного захисту інвалідів, зд ійснити ліквідаційну процед уру в установлений судом стр ок у порядку, визначеному Зак оном України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м” та після закінчення лікві даційної процедури надати су ду ліквідаційний баланс банк рута разом зі звітом про свою діяльність.

5. Постанову надіслати сторонам, ліквідатору Комерз ану З.Д., ВДВС Садгірського РУ Ю м. Чернівці, державному орга ну з питань банкрутства.

Суддя М.І.Ніколаєв

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення26.07.2010
Оприлюднено27.10.2010
Номер документу11819370
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/59/б

Постанова від 26.07.2010

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні