Ухвала
від 08.04.2024 по справі 679/565/23
НЕТІШИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 6/679/66/2024

Справа № 679/565/23

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

08 квітня 2024 року

Нетішинський міський суд Хмельницької області у складі:

головуючого судді Безкровного І.Г.,

за участю секретаря с/з Нестерук К.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Нетішин Хмельницької області заяву Акціонерного товариства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» в особі Філії «Відокремлений підрозділ «Хмельницька атомна електрична станція» прозаміну сторони виконавчого провадження,

ВСТАНОВИВ:

АТ «НАЕК«Енергоатом» вособі Філії«ВП «ХАЕС»звернулося доНетішинського міськогосудуХмельницької областііззаявоюпро замінустягувачайогоправонаступником увиконавчомупровадженні №72414905з примусовоговиконання судовогонаказу Нетішинськогоміського судуХмельницької областівід 23.05.2023про стягненняіз ОСОБА_1 на користьДП «НАЕК «Енергоатом»в особіВП «ХАЕС» заборгованості за спожиті комунальні послуги з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, що перебуває на виконанні Нетішинського відділу державної виконавчої служби у Шепетівському районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).

В обґрунтування заяви зазначається, що відповідно до положень Закону України «Про акціонерне товариство Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» № 2896-IX від 06.02.2023 та постанови Кабінету Міністрів України «Про утворення акціонерного товариства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» № 1420 від 29.12.2023 із дня державної реєстрації, а саме з 11.01.2024 АТ «НАЕК «Енергоатом» є правонаступником усіх прав і обов`язків ДП «НАЕК «Енергоатом».

З огляду на це є необхідність у заміні стягувача у зазначеному виконавчому провадженні ДП «НАЕК «Енергоатом» в особі ВП «ХАЕС» його правонаступником АТ «НАЕК «Енергоатом» в особі Філії «ВП «ХАЕС».

Представник заявника (стягувача) у судове засідання не з`явився, про дату, час і місце розгляду справи повідомлявся належним чином, у наданій заяві просив розглянути заяву про заміну сторони виконавчого провадження за його відсутності.

Боржник тапредставникзаінтересованоїособи Нетішинського відділудержавноївиконавчої службиу Шепетівськомурайоні Хмельницькоїобласті Центральногоміжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції(м.Київ) усудове засіданнятакож нез`явилися, про дату, час і місце розгляду заяви повідомлялися належним чином, про причини неявки суду не повідомили, будь-яких заяв чи клопотань суду не надали.

Розглянувши заяву, повно, всебічно та об`єктивно дослідивши та оцінивши за своїм внутрішнім переконанням надані докази як окремо, так і в їх сукупності, суд дійшов наступних висновків.

Судом встановлено, що 23.05.2023 Нетішинський міський суд Хмельницької області у цивільній справі № 679/565/23 видав судовий наказ про стягнення із ОСОБА_1 на користь Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» в особі Відокремленого підрозділу «Хмельницька атомна електрична станція» заборгованості за спожиті комунальні послуги з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення за період із березня 2022 року по квітень 2023 року у розмірі 18769,67 грн та судового збору у розмірі 268,40 грн (а.с. 14).

Постановою головного державного виконавця Нетішинського відділу державної виконавчої служби у Шепетівському районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Нетеси І.П. від 03.08.2023 було відкрите виконавче провадження № 72414905 з примусового виконання зазначеного виконавчого документа (а.с. 24, 25).

Відповідно до ч.ч. 1-4 ст. 1 Закону України «Про акціонерне товариство Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» № 2896-IX від 06.02.2023 утворення товариства здійснюється шляхом перетворення Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» (код згідно з ЄДРПОУ 24584661) (далі НАЕК «Енергоатом») за рішенням Кабінету Міністрів України відповідно до законодавства з урахуванням особливостей, визначених цим Законом. Засновником товариства є держава в особі Кабінету Міністрів України (далі засновник). Процедура утворення товариства передбачає, крім іншого, прийняття засновником рішення про перетворення НАЕК «Енергоатом» в акціонерне товариство та утворення комісії з перетворення, державну реєстрацію припинення НАЕК «Енергоатом» та державну реєстрацію товариства. Товариство є правонаступником усіх прав та обов`язків НАЕК «Енергоатом» із дня державної реєстрації товариства. НАЕК «Енергоатом» припиняється одночасно із державною реєстрацією товариства.

Згідно з п. 1 постанови Кабінету Міністрів України «Про утворення акціонерного товариства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» № 1420 від 29.12.2023 відповідно доЗакону України«Про акціонерне товариство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» Кабінет Міністрів утворив Акціонерне товариство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» (далі товариство), 100 відсотків акцій якого належать державі, шляхом перетворення Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» (код згідно з ЄДРПОУ 24584661).

У пункті 3 вказаної Постанови зазначається, що товариство є правонаступником усіх майнових і немайнових прав та обов`язків Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» із дня державної реєстрації товариства, а відокремлені підрозділи Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» із дня державної реєстрації товариства продовжують функціонувати як відокремлені підрозділи товариства (філії, представництва).

Судом встановлено із доданого до заяви витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що 11.01.2024 була проведена державна реєстрація Акціонерного товариства Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом». У витягу також зазначається, що відокремленим підрозділом цього акціонерного товариства є Філія «Відокремлений підрозділ «Хмельницька атомна електрична станція» Акціонерного товариства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» (ідентифікаційний код 21313677; місцезнаходження: Хмельницька область, Шепетівський район, м. Нетішин, вул. Енергетиків, буд. 20).

Таким чином, правонаступником Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» є Акціонерне товариство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом».

Згідно з ч. 5 ст. 15 Закону України «Про виконавче провадження» № 1404-VIII від 02.06.2016 у разі вибуття однієї зі сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником.

Відповідно до ч.ч. 1-3 ст. 442 Цивільного процесуального кодексу України у разівибуття однієїіз сторінвиконавчого провадженнясуд замінюєтаку сторонуїї правонаступником. Заявупро замінусторони їїправонаступником можеподати сторона(заінтересованаособа),державний абоприватний виконавець. Судрозглядає заявупро замінусторони їїправонаступником удесятиденнийстрок іздняїї надходженнядо судуу судовомузасіданні зповідомленням учасниківсправи тазаінтересованих осіб. Неявкаучасників справита іншихосіб неє перешкодоюдля вирішенняпитання прозаміну сторонивиконавчого провадження.

За таких обставин, у зв`язку із перетворенням ДП«НАЕК«Енергоатом», суд вважає за необхідне задовольнити заяву АТ «НАЕК«Енергоатом»вособі Філії«ВП«ХАЕС» та замінити стягувача у відповідному виконавчому провадженні його правонаступником.

На підставівикладеного,керуючись ст.15Закону України«Про виконавчепровадження» №1404-VIIIвід02.06.2016,ст.ст. 258-261,263,442 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Заяву Акціонерного товариства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» в особі Філії «Відокремлений підрозділ «Хмельницька атомна електрична станція» прозаміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити сторону у виконавчому провадженні № 72414905з примусовоговиконаннясудовогонаказу,виданого 23.05.2023Нетішинськимміським судомХмельницькоїобласті уцивільнійсправі №679/565/23,а самезамінити стягувача Державнепідприємство «Національнаатомна енергогенеруючакомпанія «Енергоатом»в особіВідокремленого підрозділу«Хмельницька атомнаелектрична станція»його правонаступником Акціонернимтовариством «Національнаатомна енергогенеруючакомпанія «Енергоатом»в особіФілії «Відокремленийпідрозділ «Хмельницькаатомна електричнастанція» (ідентифікаційний код 24584661; місцезнаходження юридичної особи: м. Київ, вул. Назарівська, буд. 3; місцезнаходження філії: Хмельницька область, Шепетівський район, м. Нетішин, вул. Енергетиків, буд. 20).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Хмельницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів із дня складання цієї ухвали. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення йому відповідної ухвали.

Суддя І.Г. Безкровний

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118193807
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони виконавчого провадження 08 квітня 2024 року Нетішинський міський суд Хмельницької області у складі: головуючого судді Безкровного І.Г.,

Судовий реєстр по справі —679/565/23

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Безкровний І. Г.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Безкровний І. Г.

Судовий наказ від 23.05.2023

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Безкровний І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні