Ухвала
від 08.04.2024 по справі 910/3923/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

м. Київ

08.04.2024Справа № 910/3923/24Суддя Ярмак О.М., розглянувши

позовну заяву Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації;

до ТОВ "Українсько-китайське підприємство "КЕЛІ";

про розірвання договору оренди та виселення з займаного приміщення

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду міста Києва звернулась Голосіївська районна в місті Києві державна адміністрація (далі -позивач) з позовом до ТОВ "Українсько-китайське підприємство "КЕЛІ" (далі - відповідач) про розірвання договору про передачу майна територіальної громади міста Києва в оренду № 77-17 від 29 вересня 2017 року та виселенняз займаного приміщення.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суд дійшов висновку про наявність підстав для залишення її без руху, зважаючи на наступне.

Згідно з ч. 1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до ч. 2 ст. 174 ГПК України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 162 ГПК України позовна заява повинна містити: зокрема; повне найменування (для юридичних осіб).

Відповідно до ч. 4 ст. 89 Цивільного кодексу України, до єдиного державного реєстру вносяться відомості про організаційно-правову форму юридичної особи, її найменування, місцезнаходження, органи управління, філії та представництва, мету установи, а також інші відомості, встановлені законом.

Юридична особа повинна мати своє найменування, яке містить інформацію про її організаційно-правову форму та назву (ч. 1 ст. 90 Цивільного кодексу).

Отже організаційно-правова форма та найменування є повним найменуванням.

Водночас, у позовній заяві не міститься повного найменування відповідача.

Крім того, згідно з п. 1 ч. 1 ст. 164 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що до позовної заяви додаються документи, які підтверджують направлення іншим учасникам справи копій позовної заяви і доданих до неї документів з урахуванням положень статті 42 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 7 ст. 42 якщо цим Кодексом передбачено обов`язок учасника справи щодо надсилання копій документів іншим учасникам справи, такі документи в електронній формі можуть направлятися з використанням Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, шляхом надсилання до електронного кабінету іншого учасника справи, а в разі відсутності в іншого учасника справи електронного кабінету чи відсутності відомостей про наявність в іншого учасника справи електронного кабінету - у паперовій формі листом з описом вкладення.

Так, з даним позовом позивач звернувся до суду в паперовій формі, відповідно зобов`язаний надіслати копію позовної заяви та доданих до неї документів відповідачу у даній справі у паперовій формі листом з описом вкладання на його юридичну адресу.

На підтвердження направлення позовної заяви та доданих до неї документів відповідачу позивачем надано список № 06.06.2023 згрупованих відправлень "Рекомендований лист" з чотирма різними адресатами.

При цьому, з вказаного списку не вбачається дотримання позивачем вимог ст. 164 Господарського процесуального кодексу України в частині направлення іншим учасникам справи (відповідачу) копій позовної заяви і доданих до неї документів

Відтак, надані позивачем документи не підтверджують направлення відповідачу позовної заяви з урахуванням норм процесуального законодавства.

Одночасно, заявником не дотримані вимоги п. 2 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України, а саме: в частині зазначення відомостей про наявність або відсутність електронного кабінету у сторін.

З наведених підстав позовна заява підлягає залишенню її без руху.

Суд звертає увагу позивача на те, що відповідно до ч. 3 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України позовна заява вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 162, 164, 174, 232, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації - залишити без руху.

2. Встановити спосіб усунення недоліків позовної заяви шляхом:

- подання до суду заяви про усунення недоліків позовної заяви, з зазначенням організаційно-правову форму відповідача, її найменування; доказів направлення даної позовної заяви відповідачу, з урахуванням вимог ст. 164 ГПК України, відомостей про наявність або відсутність електронного кабінету у сторін;

- надання доказів направлення заяви про усунення недоліків позовної заяви з доданими документами відповідачу.

3. Встановити строк для усунення недоліків позовної заяви: 5 днів з дня вручення цієї ухвали.

4. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя О.М.Ярмак

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118196611
СудочинствоГосподарське
Сутьрозірвання договору оренди та виселення з займаного приміщення

Судовий реєстр по справі —910/3923/24

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ярмак О.М.

Ухвала від 08.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ярмак О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні