Ухвала
від 08.04.2024 по справі 910/4089/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua0,2

У Х В А Л А

08.04.2024Справа № 910/4089/24

Суддя господарського суду міста Києва Паламар П.І., розглянувши матеріали за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Тахтаївський граніт" Полтавської області до Державної служби геології та надр України, Товариства з обмеженою відповідальністю "Геоатомексперт" м. Полтави про визнання результатів аукціону недійсним, зобов`язання припинення дій, що порушують право або створюють загрозу його порушення,

в с т а н о в и в :

у квітні 2024 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Тахтаївський граніт" звернулося в суд з указаним позовом.

Як слідує з матеріалів ухвалою господарського суду Полтавської області від 21 листопада 2016 р. відкрито провадження у справі № 917/2096/13 про визнання позивача банкрутом.

Згідно з вимогами п. 8 ч. 1 ст. 20 ГПК України господарські суди розглядають справи у спорах, що виникають у зв`язку із здійсненням господарської діяльності (крім справ, передбачених частиною другою цієї статті), та інші справи у визначених законом випадках, зокрема, справи про банкрутство та справи у спорах з майновими вимогами до боржника, стосовно якого відкрито провадження у справі про банкрутство, у тому числі справи у спорах про визнання недійсними будь-яких правочинів (договорів), укладених боржником; стягнення заробітної плати; поновлення на роботі посадових та службових осіб боржника, за винятком спорів про визначення та сплату (стягнення) грошових зобов`язань (податкового боргу), визначених відповідно до Податкового кодексу України, а також спорів про визнання недійсними правочинів за позовом контролюючого органу на виконання його повноважень, визначених Податковим кодексом України.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство, в межах цієї справи вирішує всі майнові спори, стороною в яких є боржник; спори з позовними вимогами до боржника та щодо його майна; спори про визнання недійсними результатів аукціону; спори про визнання недійсними будь-яких правочинів, укладених боржником; спори про повернення (витребування) майна боржника або відшкодування його вартості відповідно; спори про стягнення заробітної плати; спори про поновлення на роботі посадових та службових осіб боржника; спори щодо інших вимог до боржника.

Указані положення ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства щодо підсудності справ за участі боржника є спеціальними по відношенню до вимог ст. 30 ГПК України, які визначають виключну підсудність справ за участю центральних органів виконавчої влади.

Тому при визначенні питання підсудності даного спору підлягають застосуванню зазначені вище положення законодавства про банкрутство.

Виходячи з того, що заявлені вимоги стосуються визнання результатів аукціону недійсним, зобов`язання припинення дій, такий спір підлягає розгляду судом, в провадженні якого перебуває справа про банкрутство.

Враховуючи вищенаведене, позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Тахтаївський граніт" відповідно до вимог ст. 31 ГПК України слід передати господарському суду Полтавської області для розгляду в межах справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Тахтаївський граніт".

Керуючись ст.ст. 31, 232-235 ГПК України

У Х В А Л И В:

1. позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Тахтаївський граніт" Полтавської області передати господарському суду Полтавської області для розгляду в межах справи № 917/2096/13 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Тахтаївський граніт" Полтавської області.

2. Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та підлягає оскарженню в порядку розділу IV ГПК України.

Суддя господарського суду міста Києва П.І.Паламар

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118196899
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання результатів аукціону недійсним, зобов`язання припинення дій, що порушують право або створюють загрозу його порушення

Судовий реєстр по справі —910/4089/24

Ухвала від 08.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Паламар П.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні