Ухвала
від 21.03.2024 по справі 761/22748/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/22748/23

Провадження № 2/761/2773/2024

У Х В А Л А

про витребування доказів

21 березня 2024 року Шевченківський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Фролової І.В.,

секретаря судового засідання - Коломійця А.Д.,

за участі:

представника позивача - Ліцишина І.В. ,

представник відповідача - Штокало Т.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві в приміщенні суду клопотання представника ОСОБА_2 - адвоката Ліцишина І.В. про витребування доказів у справі за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Горизонт», Товариства з обмеженою відповідальністю «Старлайт Плюс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Матильда», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Астер-Фінанс», треті особи: Департамент охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Державний реєстратор Комунального підприємства «Реєстраційне бюро» Мороз Дмитро Олександрович, Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Гречана Руслана Тарасівна, Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Тарасова Юлія Георгіївна про витребування майна з чужого незаконного володіння та скасування договорів, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Шевченківського районного суду міста Києва перебуває цивільна справа № 761/22748/23 за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Горизонт», Товариства з обмеженою відповідальністю «Старлайт Плюс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Матильда», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Астер-Фінанс», треті особи: Департамент охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Державний реєстратор Комунального підприємства «Реєстраційне бюро» Мороз Дмитро Олександрович, Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Гречана Руслана Тарасівна, Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Тарасова Юлія Георгіївна про витребування майна з чужого незаконного володіння та скасування договорів.

У судовому засіданні, представником ОСОБА_2 - адвокатом Ліцишиним І.В. було заявлено клопотання про витребування доказів у справі.

Відповідно до змісту клопотання представник просить суд витребувати у Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Звєрькової Н.В. належним чином засвідчену копію спадкової справи №2/2014, заведеної після смерті ОСОБА_3 померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Своє клопотання обґрунтовує тим, що приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Зверьковою Н.В. було заведено спадкову справу №2/2014 року після смерті ОСОБА_3 померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 відкритою за заявою ОСОБА_2 , яка є донькою та єдиним її спадкоємцем.

Представник позивача у судовому засіданні просив суд задовольнити вказане клопотання.

Представник відповідача у судовому засіданні щодо вказаного клопотання поклався на розсуд суду.

Інші сторони у судове засідання не з`явилися.

Суд, заслухавши учасників провадження, дослідивши матеріали клопотання, вважає, що воно є такими, що підлягає задоволенню.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України у випадках, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Враховуючи, що представником достатньо чітко доведено обставини, для підтвердження яких потрібні зазначені докази, а також наявність складнощів щодо їх самостійного отримання, подане клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 84 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія «Статус» про витребування доказів у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія «Статус» до ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , третя особа - Приватний нотаріус Житомирського районного нотаріального округу Житомирської області Прогонний Євген Михайлович про визнання договору дарування недійсним - задовольнити.

Витребувати у Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Звєрькової Н.В. належним чином засвідчену копію спадкової справи №2/2014, заведеної після смерті ОСОБА_3 померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118198388
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування майна з чужого незаконного володіння та скасування договорів

Судовий реєстр по справі —761/22748/23

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

Ухвала від 22.08.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні