Рішення
від 21.03.2024 по справі 199/329/24
АМУР-НИЖНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 199/329/24

(2/199/1116/24)

РІШЕННЯ

Іменем України

21.03.2024 року Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

у складі: головуючого судді Якименко Л.Г.

за участю секретаря Свержевської В.О.,

представника позивача ОСОБА_1 , відповідача ОСОБА_2 , представника третьої особи ОСОБА_3 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні у м.Дніпрі цивільну справу за позовом Органу опіки та піклування, в особі адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради, в інтересах неповнолітнього ОСОБА_4 , до ОСОБА_2 , треті особи Відділ Дніпровського центру соціальних служб в Амур-Нижньодніпровському районі міста Дніпра та Комунальний заклад соціального захисту «Центр соціальної підтримки дітей «Довіра» Дніпровської міської ради, про відібрання дитини від матері без позбавлення її батьківських прав, -

В С Т А Н О В И В:

Орган опіки та піклування в особі адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради, звернувся до суду в інтересах неповнолітнього ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , із позовом до ОСОБА_2 , треті особи Відділ Дніпровського центру соціальних служб в Амур-Нижньодніпровському районі міста Дніпра та Комунальний заклад соціального захисту «Центр соціальної підтримки дітей «Довіра» Дніпровської міської ради, про відібрання дитини від матері без позбавлення її батьківських прав.

В обґрунтуванні позовних вимог посилається на те, що на обліку управління-служби у справах дітей адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради, як дитина, що опинилася у складних життєвих обставинах, перебуває неповнолітній ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з причин ухилення матері від виконання батьківських обов`язків.

Матір`ю неповнолітнього є відповідачка по справі ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Відомості про батька дитини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до актового запису про його народження внесені відповідно до ч. 1 ст. 135 СК України (за вказівкою матері), відповідно до витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження відповідно до статей 126, 133, 135 Сімейного кодексу України від 15.11.2023 року №00042298106.

До управління-служби у справах дітей адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради надійшла інформація від Дніпровського міського центру соціальних служб департаменту соціальної політики щодо загострення ситуації у родині ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка виховує двох дітей - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

ОСОБА_2 має власне житло, розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , але через незадовільні умови проживання, а саме недотримання санітарно-гігієнічних норм для дітей, її було влаштовано до будинку мами благодійної організації «Центр захисту життя та сімейних цінностей», розташованого за адресою: АДРЕСА_2 .

Під час виходу спеціалістів за адресою фактичного проживання ОСОБА_2 , відповідачки у кімнаті не було. Зі слів представника будинку благодійної організації «Центр захисту життя та сімейних цінностей», жінка з дитиною поїхала за місцем реєстрації для наведення порядку у квартирі та не повернулася, на телефонні дзвінки не відповідає.

Із метою запобігання соціального сирітства, родина ОСОБА_2 отримує соціальну послугу соціального супроводу на базі відділу Дніпровського центру соціальних служб в Амур-Нижньодніпровському районі міста Дніпра. Впродовж травня 2023 року жінку за вказаною адресою із дитиною спеціалісту служби застати не вдалося, на телефонні дзвінки фахівця вона не відповідала.

Відповідно до листа Комунального некомерційного підприємства «Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги №8» Дніпровської міської ради від 31.07.2023 року, ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , перебувають під наглядом лікаря педіатра ОСОБА_6 ..

З`ясувавши усі обставини, на засіданні міждисциплінарної команди Амур-Нижньодніпровського району, яке відбулося 15.06.2023 року, прийнято рішення про доцільність взяття неповнолітнього ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на облік дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, як дитину, мати якої ухиляється від виконання батьківських обов`язків.

Відповідно до інформації від 16.11.2023 №01-22/390 від Комунального закладу освіти «Середня загальноосвітня школа №69», мати дитини ОСОБА_2 не займається вихованням сина, не контролює його відвідування освітнього закладу, не приділяє належної уваги вихованню та навчанню сина. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , не приступив до навчання, причин невідвідування неповнолітнім навчальних занять не повідомлялось. Класний керівник неодноразово телефонувала матері дитини, але вона не відповідала, на повідомлення у соціальних мережах відповідей також не було.

Відповідно до повідомлення від ВП №2 ДРУП ГУНП в Дніпропетровській області від 02.10.2023 року №43.1/7271, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , не навчається із 04.09.2023 року та пропустив 10 днів офлайн навчання. Із метою забезпечення соціального захисту дитини, її законних прав та інтересів, представник відділення поліції №2 ДРУП ГУНП в Дніпропетровській області просив вжити заходи згідно з чинним законодавством.

03.10.2023 року під час комісійного виходу спеціалістів управління-служби у справах дітей адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради, відділення поліції №1 ДРУП ГУНП в Дніпропетровській області та відділу Дніпровського центру соціальних служб в Амур-Нижньодніпровському районі за адресою проживання сім`ї ОСОБА_2 виявлено, що неповнолітній залишений без батьківського піклування, тому було складено акт проведення оцінки рівня безпеки дитини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від 03.10.2023 року №04/2854, у якому зазначено, що спеціалістами було вирішено вилучити дитину у зв`язку із загрозою його життю та здоров`ю, та влаштувати дитину до Комунального некомерційного підприємства «Міська клінічна лікарня №6» Дніпровської міської ради, для проведення медичного обстеження ОСОБА_4

10.10.2023 року на засіданні комісії з питань захисту прав дитини Амур-Нижньодніпровського району було розглянуто питання про соціально-правовий захист неповнолітнього ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який перебував у Комунальному некомерційному підприємстві «Міська клінічна лікарня №6» Дніпровської міської ради.

ОСОБА_2 назасіданні булаприсутня. Відповідачка повідомила, що проживає у садовому товаристві Садова, 264, разом із співмешканцем. ОСОБА_7 приїжджав до матері влітку, проживав по неділі з ними, в інший час проживав у квартирі. Зазначила, що дає дитині гроші на купівлю продуктів харчування. Взимку родина буде проживати разом у квартирі.

10.10.2023 року ОСОБА_2 отримала дозвіл на відвідування дитини у Комунальному некомерційному підприємству «Міська клінічна лікарня №6» Дніпровської міської ради відповідно до заяви від 10.10.2023 року, наданої управлінню-службі у справах дітей адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради.

07.11.2023 року під час виходу спеціалістів відділу Дніпровського центру соціальних служб в Амур-Нижньодніпровському районі міста Дніпра за адресою проживання сім`ї: АДРЕСА_1 , було з`ясовано, що ОСОБА_2 проживає за вказаною адресою. Відповідачка повідомила, що сина у лікарні відвідувала двічі, але зобов`язалась виконувати свої батьківські обов`язки. Під час виходу спеціалістів на адресу проживання житлово-побутові умови незадовільні.

Відповідачка була попереджена про несення відповідальності за ухилення від виконання батьківських обов`язків. Їй роз`яснено вимоги діючого законодавства з питань захисту прав дитини та письмово попереджено щодо несення відповідальності за ухилення від виконання своїх батьківських обов`язків.

08.11.2023 року на засіданні комісії з питань захисту прав дитини Амур-Нижньодніпровського району розглядалось питання стосовно соціально-правового захисту неповнолітнього ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який продовжував перебувати у Комунальному некомерційному підприємстві «Міська клінічна лікарня №6» Дніпровської міської ради.

ОСОБА_2 на засідання комісії не з`явилася.

Комісією було вирішено підготувати управлінню-службі у справах дітей проект позовної заяви про відібрання неповнолітнього ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від матері ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , без позбавлення її батьківських прав.

Відповідно до листа ДРУП ГУНП в Дніпропетровській області №43.1/7509 від 07.12.2023 року, ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , була притягнута до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 184 КУПАП.

16.11.2023 року ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , перевезено із Комунального некомерційного підприємства «Міська клінічна лікарня №6» Дніпровської міської ради до Комунального закладу соціального захисту «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Довіра» Дніпровської міської ради, де на даний час він і перебуває.

Посилаючись на вказані обставини, позивач просив суд відібрати неповнолітнього ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від матері ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , без позбавлення її батьківських прав.

Передати неповнолітнього ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , Органу опіки та піклування в особі адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради для надання йому соціально-правового статусу та подальшого влаштування.

У підготовчому судовому засіданні представник позивача ОСОБА_1 позовні вимоги підтримала, надала пояснення, аналогічні викладеним у позовній заяві.

Відповідачка ОСОБА_2 у підготовчому судовому засіданні позов визнала та пояснила, що на теперішній час не може опікуватися дитиною та здійснювати за нею належний догляд, вона не працює та перебуває у відпустці по догляду за малолітньою дитиною 2022 року народження, тому не може надати старшому сину належний догляд та забезпечити належні умови для проживання, позов просила задовольнити.

Представник третьої особи Відділу Дніпровського центру соціальних служб в Амур-Нижньодніпровському районі міста Дніпра Петренко Н.Л. у підготовчому судовому засіданні позов підтримала та просила задовольнити позовні вимоги у повному обсязі.

Представник третьої особи Комунального закладу соціального захисту «Центр соціальної підтримки дітей «Довіра» Дніпровської міської ради у судове засідання не з`явився, надав до суду клопотання про розгляд справи у його відсутності та просив суд прийняти рішення з урахуванням інтересів дитини.

Вислухавши пояснення учасників справи, дослідивши матеріали справи, суд вважає позов таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що на обліку управління-служби у справах дітей адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради, як дитина, що опинилася у складних життєвих обставинах, перебуває неповнолітній ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , із причин ухилення матері від виконання батьківських обов`язків.

Відповідно до свідоцтва про народження, виданого 11.10.2008 року Амур-Нижньодніпровським відділом реєстрації актів цивільного стану Дніпропетровського міського управління юстиції Дніпропетровської області, актовий запис №1628, батьками ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , є ОСОБА_8 та ОСОБА_2 (а.с.9).

Відомості про батька дитини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до актового запису про його народження внесені відповідно до ч. 1 ст. 135 СК України (за вказівкою матері), відповідно до витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження відповідно до статей 126, 133, 135 Сімейного кодексу України від 15.11.2023 року №00042298106 (а.с.12).

До управління-служби у справах дітей адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради надійшла інформація від Дніпровського міського центру соціальних служб департаменту соціальної політики щодо загострення ситуації у родині ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка виховує двох дітей - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

ОСОБА_2 має власне житло, розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , що підтверджується довідкою про склад сім`ї або зареєстрованих у приміщенні/будинку осіб №3861 від 25.07.2023 року (а.с.31), але через незадовільні умови проживання, а саме недотримання санітарно-гігієнічних норм для дітей, її було влаштовано до будинку мами благодійної організації «Центр захисту життя та сімейних цінностей», розташованого за адресою: АДРЕСА_2 .

Під час виходу спеціалістів за адресою фактичного проживання ОСОБА_2 , відповідачки у кімнаті не було. Зі слів представника будинку мами благодійної організації «Центр захисту життя та сімейних цінностей», жінка з дитиною поїхала за місцем реєстрації для наведення порядку у квартирі та не повернулася, на телефонні дзвінки не відповідає.

Із метою запобігання соціального сирітства, родина ОСОБА_2 отримує соціальну послугу соціального супроводу на базі відділу Дніпровського центру соціальних служб в Амур-Нижньодніпровському районі міста Дніпра. Впродовж травня 2023 року жінку за вказаною адресою з дитиною спеціалісту застати не вдалося, на телефонні дзвінки фахівця вона не відповідала.

Відповідно до листа Комунального некомерційного підприємства «Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги №8» Дніпровської міської ради від 31.07.2023 року №151/4/03, ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , перебувають під наглядом лікаря педіатра ОСОБА_6 .. Мати не піклується про дітей, не виконує призначення лікаря, не відповідає на телефонні дзвінки (а.с.24).

З`ясувавши усі обставини, на засіданні міждисциплінарної команди Амур-Нижньодніпровського району, яке відбулося 15.06.2023 року, прийнято рішення про доцільність взяття неповнолітнього ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на облік дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, як дитину, мати якої ухиляється від виконання батьківських обов`язків, що підтверджується наказом №41 від 15.06.2023 року (а.с.34).

Відповідно до інформації від 16.11.2023 №01-22/390 від Комунального закладу освіти «Середня загальноосвітня школа №69», мати дитини ОСОБА_2 не займається вихованням сина, не контролює його відвідування освітнього закладу, не приділяє належної уваги вихованню та навчанню сина. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , не приступив до навчання, причин невідвідування неповнолітнім навчальних занять не повідомлялось. Класний керівник неодноразово телефонувала матері дитини, але слухавку ніхто не брав, на повідомлення у соціальних мережах відповідей не було (а.с.37).

Відповідно до повідомлення від ВП №2 ДРУП ГУНП в Дніпропетровській області від 02.10.2023 року №43.1/7271, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , не навчається із 04.09.2023 року та пропустив 10 днів офлайн навчання. З метою забезпечення соціального захисту дитини, її законних прав та інтересів, представник відділення поліції №2 ДРУП ГУНП в Дніпропетровській області просив вжити заходи згідно з чинним законодавством (а.с.30).

03.10.2023 року під час комісійного виходу спеціалістів управління-служби у справах дітей адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради, відділення поліції №1 ДРУП ГУНП в Дніпропетровській області та відділу Дніпровського центру соціальних служб в Амур-Нижньодніпровському районі за адресою проживання сім`ї ОСОБА_2 виявлено, що неповнолітній залишений без батьківського піклування, тому було складено акт проведення оцінки рівня безпеки дитини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від 03.10.2023 року №04/2854, у якому зазначено, що спеціалістами було вирішено вилучити дитину у зв`язку із загрозою його життю та здоров`ю, та влаштувати дитину до Комунального некомерційного підприємства «Міська клінічна лікарня №6» Дніпровської міської ради, для проведення медичного обстеження ОСОБА_4 (а.с.39-43).

10.10.2023 року на засіданні комісії з питань захисту прав дитини Амур-Нижньодніпровського району було розглянуто питання про соціально-правовий захист неповнолітнього ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який перебував у Комунальному некомерційному підприємстві «Міська клінічна лікарня №6» Дніпровської міської ради.

ОСОБА_2 на засіданні була присутня. Відповідачка повідомила, що проживає у садовому товаристві Садова, 264, разом із співмешканцем. ОСОБА_7 приїжджав до матері влітку, проживав по неділі з ними, в інший час проживав у квартирі. Зазначила, що дає дитині гроші на купівлю продуктів харчування. Взимку родина буде проживати разом у квартирі.

10.10.2023 року ОСОБА_2 отримала дозвіл на відвідування дитини у Комунальному некомерційному підприємству «Міська клінічна лікарня №6» Дніпровської міської ради відповідно до заяви від 10.10.2023 року, наданої управлінню-службі у справах дітей адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради (а.с.16).

07.11.2023 року під час виходу спеціалістів відділу Дніпровського центру соціальних служб в Амур-Нижньодніпровському районі міста Дніпра за адресою проживання сім`ї: АДРЕСА_1 , було з`ясовано, що ОСОБА_2 проживає за вказаною адресою. Відповідачка повідомила, що сина у лікарні відвідувала двічі, але зобов`язалась виконувати свої батьківські обов`язки. Під час виходу спеціалістів на адресу проживання житлово-побутові умови незадовільні.

Відповідачка була попереджена про несення відповідальності за ухилення від виконання батьківських обов`язків. Їй роз`яснено вимоги діючого законодавства з питань захисту прав дитини та письмово попереджено щодо несення відповідальності за ухилення від виконання своїх батьківських обов`язків (а.с.19, 20, 21).

08.11.2023 року на засіданні комісії з питань захисту прав дитини Амур-Нижньодніпровського району розглядалось питання стосовно соціально-правового захисту неповнолітнього ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який продовжував перебувати у Комунальному некомерційному підприємстві «Міська клінічна лікарня №6» Дніпровської міської ради. ОСОБА_2 на засідання комісії не з`явилася.

Комісією було вирішено підготувати управлінню-службі у справах дітей проект позовної заяви про відібрання неповнолітнього ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від матері ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 без позбавлення її батьківських прав.

Відповідно до листа ДРУП ГУНП в Дніпропетровській області №43.1/7509 від 07.12.2023 року повідомлено, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , була притягнута до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 184 КУПАП (а.с.29).

16.11.2023 року ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , перевезено із Комунального некомерційного підприємства «Міська клінічна лікарня №6» Дніпровської міської ради до Комунального закладу соціального захисту «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Довіра» Дніпровської міської ради, в якому на даний час він і перебуває (а.с.36).

Згідно з ч.1ст.170 СК України, суд може ухвалити про відібрання дитини від батьків або одного з них, не позбавляючи їх батьківських прав, у випадках, передбачених пунктами 2-5 частини першоїстатті 164 цього Кодексу, а також в інших випадках, якщо залишення дитини у них є небезпечним для її життя, здоров`я і морального виховання. У цьому разі дитина передається другому з батьків, бабі, дідові, іншим родичам - за їх бажанням або органові опіки та піклування.

Відібрання дитини від батьків або одного з них без позбавлення їх батьківських прав є тимчасовим заходом на відміну від позбавлення цих осіб батьківських прав, яке має безстроковий характер.

Враховуючи положення ч.1 ст.3 Конвенції про права дитини, ч.7ст.7 СКпри вирішенні будь-яких питань щодо дітей суд повинен виходити з якнайкращого забезпечення інтересів дітей.

Під час розгляду справи у повному обсязі доведено невиконання відповідачкою ОСОБА_2 своїх батьківських обов`язків щодо виховання, догляду та матеріального утримання неповнолітнього сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Дані обставини свідчать про нехтування матір`ю потреб неповнолітнього сина на сімейне виховання, батьківську турботу та любов, а тому суд приходить до висновку про задоволення позову та відібрання дитини від відповідачки без позбавлення її батьківських прав.

Статтею третьою Конвенції «Про права дитини», схваленої резолюцією 50/155 Генеральної Асамблеї ООН від 21 грудня 1995 року, визначено, що в усіх діях щодо дітей, незалежно від того, здійснюються вони державними чи приватними установами, що займаються питаннями соціального забезпечення, судами, адміністративними чи законодавчими органами, першочергова увага приділяється якнайкращому забезпеченню інтересів дитини.

Таким чином, суд вважає відібрати неповнолітнього ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від матері ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , без позбавлення її батьківських прав, та передати неповнолітнього ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , Органу опіки та піклування в особі адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради для надання йому соціально-правового статусу та подальшого влаштування.

Також, відповідно до ст.141 ЦПК України витрати по справі віднести на рахунок держави.

Керуючись ст.ст. 12, 13, 19, 80, 81, 82, 89, 131, 141, 223, 258, 259, 263-265 ЦПК України, ст.ст. 161, 167 СК України, ст.ст. 3, 9 Конвенції «Про права дитини», схваленої резолюцією 50/155 Генеральної Асамблеї ООН від 21 грудня 1995 року, суд,-

У Х В А Л И В :

Позов Органу опіки та піклування, в особі адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради, в інтересах неповнолітнього ОСОБА_4 , до ОСОБА_2 , треті особи Відділ Дніпровського центру соціальних служб в Амур-Нижньодніпровському районі міста Дніпра та Комунальний заклад соціального захисту «Центр соціальної підтримки дітей «Довіра» Дніпровської міської ради, про відібрання дитини від матері без позбавлення її батьківських прав, - задовольнити.

Відібрати неповнолітнього ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від матері ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , без позбавлення її батьківських прав.

Передати неповнолітнього ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , Органу опіки та піклування в особі адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради для надання йому соціально-правового статусу та подальшого влаштування.

Витрати по справі віднести на рахунок держави.

Позивач: Орган опіки та піклування, в особі адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради, ЄДРПОУ 43938788, місцезнаходження: м. Дніпро, проспект Мануйлівський, 31.

Відповідач: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ІПН НОМЕР_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Третя особа: Відділ Дніпровського центру соціальних служб в Амур-Нижньодніпровському районі міста Дніпра, місцезнаходження: м. Дніпро, вул. Кожем`яки, 11.

Третя особа: Комунальний заклад соціального захисту «Центр соціальної підтримки дітей «Довіра» Дніпровської міської ради, місцезнаходження: м. Дніпро, вул. Тополина, 33.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до суду першої інстанції протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено вступну та резолютивну частину рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Повний текст рішення буде виготовлений 01.04.2024 року.

Суддя Л.Г.Якименко

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118199363
СудочинствоЦивільне
Сутьвідібрання дитини від матері без позбавлення її батьківських прав

Судовий реєстр по справі —199/329/24

Рішення від 21.03.2024

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

ЯКИМЕНКО Л. Г.

Рішення від 21.03.2024

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

ЯКИМЕНКО Л. Г.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

ЯКИМЕНКО Л. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні