Ухвала
від 08.04.2024 по справі 389/1083/24
ЗНАМ’ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

08.04.2024

Провадження №2/389/268/24

ЄУН 389/1083/24

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

08 квітня 2024 року місто Знам`янка

Суддя Знам`янськогоміськрайонного судуКіровоградської областіБерднікова Г.В.,розглянувши матеріалицивільної справиза позовноюзаявоюОСОБА_1 до Суботцівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області про визначення права власності в порядку спадкування за заповітом,-

В С Т А Н О В И В:

Представник позивача - адвокат Задерей О.В. звернувся до суду з даною позовною заявою в якій позивач просить визнати за нею право власності на земельну ділянку з кадастровим номером 3522282600:02:000:0026, площею 4,0102 га, цільове призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташовану на території Суботцівської сільської ради Кропивницького району, Кіровоградської області в порядку спадкування за заповітом після смерті баби - ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Позовна заява подана з додержанням вимог статтей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Розгляд справи слід здійснювати за правилами загального позовного провадження. Тому справу необхідно прийняти до провадження, з метою виконання вимог передбачених ч.1 ст.189 ЦПК України розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

Відповідно до ч.1 ст. 84 ЦПК України, за клопотанням представника позивача, суд з метою повного й всебічного розгляду справи, вважає за необхідне, витребувати у ПершійЗнам`янській державнійнотаріальній конторіКіровоградської областіналежним чиномзавірену копіюспадкової справизаведеної після ОСОБА_2 ,ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.19, 187, 260, 261, 274, 353 ЦПК України, суддя,-

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти позовнузаяву дорозгляду та відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Суботцівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області про визначення права власності в порядку спадкування за заповітом.

З метою виконання вимог ч.1 ст.189 ЦПК України розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче засідання на 13 год. 40 хв. 21 травня 2024 року в приміщенні Знам`янського міськрайонного суду Кіровоградської області (вулиця Героїв Азову, 30, місто Знам`янка Кіровоградської області, 27406).

Роз`яснити відповідачу, що він протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання даної ухвали має право надати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові, речові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують обставини, на яких грунтуються заперечення проти позову. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, відповідач зобов`язаний відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, копію відзиву разом з доданими до нього документами надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України). Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Витребувати у ПершійЗнам`янській державнійнотаріальній конторіКіровоградської області(місцезнаходження:вул.МихайлаГрушевського,18,м.Знам`янка,Кіровоградська обл.)належним чиномзавірену копіюспадкової справизаведеної після ОСОБА_2 ,ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , якщо така заводилась.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд взагалі або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

Відповідно до ст.212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції. Клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції має бути подано не пізніше п`яти днів до судового засідання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет - zn.kr.court.gov.ua/sud1107, розділ на головній сторінці «Стан розгляду справ».

Копії ухвалинадіслати особам,що берутьучасть усправі,відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих документів.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно, після її підписання. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Г.В. Берднікова

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118199944
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення права власності в порядку спадкування за заповітом

Судовий реєстр по справі —389/1083/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Берднікова Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні